BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

DOČEK NOVE GODINE 

KRAKOV

 29.12 – 03.01.2019.

6 dana/bus

hostel, apatmani ili hotel 3*

– SVI SMEŠTAJI SU U CENTRU GRADA –

Krakov Docek Nove Godine

Krakov, koga možemo nazvati i „grad muzej“ je jedan od najstarijih i najvećih gradova u Poljskoj, administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Nalazi se na obalama reke Visle i u podnožju grada Waeel na jugu Male Poljske. Takodje je poznat kao naučni i umetnički centar Poljske, ispunjen istorijom, umetnošću, legendama i lirskom nostalgijom. Istorijska prošlost harmonično se prepliće sa bogatstvom savremenog, umetničkog, kulturnog i akademskog društva. Prekrasan, nekadašnji glavni grad, na prvi pogled oduševiće vas svojim pitomim izgledom i mnogim znamenitostima. Netaknut u II Svetskom ratu, stari deo grada sa velikim brojem crkvi i muzeja, sa dominantnim kraljevskim dvorcem Wawelom, podseća na slavne dane viševekovnog sedišta poljskih kraljeva. Svojom bogatom tradicijom i mladalačkom energijom, Krakov okuplja turiste iz svih delova sveta. Vodeći je univerzitetski centar Evrope, prepun mladih, čija energija ispunjava svaki kutak ovog prelepog grada i upotpunjuje njegov doživljaj. Osim mnogih mesta u samom gradu koje treba posetiti, nedaleko se nalazi i rudnik soli Wieliczka, kao i ozloglašeni Auschwitz.

Osetite prazničnu atmosferu na prelepim trgovima, istražite Stari grad, zanosnu mešavinu gotike, renesanse i baroka, posetite muzeje, uživajte u fantastičnim poljskim specijalitima u autentičnom okruženju, prepustite se dinamičnom noćnom životu i otkrijte zašto je Krakov grad mladih.

Plan i program puta:

1. dan (29.12.): Beograd-Krakov

Sastanak grupe i polazak autobusa iz Beograda u popodnevnim časovima. Polazak iz Novog Sada u dogovoreno vreme ispred glavne autobuske stanice. Noćna vožnja kroz Madjarsku i Slovačku uz kraće usputne pauze radi odmora i osveženja.

Krakov sajt

2. dan (30.12.): Krakov

U Krakov stižemo u prepodnevnim satima i nakon kratkog panoramskog predstavljanja ovog studentskog grada smeštamo se u hostel. Posle kraćeg odmora nudimo vam detaljniji obilazak Krakova: Brdo Wawel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, Pećinu Zmaja koji je i simbol Krakova, Stari gradski Rinek sa zvonikom, Crkvu Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka, Ulicu Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka. Po završetku šetnje, predlažemo odlazak u poznati restoran ”Pod Wawelem”. Slobodno vreme za istraživanje centra grada i njegovog noćnog života. Noćenje.

Aušvic sajt

3. dan (31.12.): Krakov – Aušvic

Za treći dan smo ostavili posetu jednom od najstrašnijih mesta u istoriji čovečanstva. To je, naravno, „AUŠVIC (Birkenau)“ poznat kao najveći i najozloglašeniji koncetracioni logor nacističke Nemačke u II svetskom ratu. Ova tura je fakultativnog karaktera. Povratak u smeštaj. U večernjim satima zagrevamo se za doček i zajedno krećemo na glavni gradski trg, a kasnije i u jedan od mnogobrojnih klubova Krakova, gde ćemo nastaviti sa žurkom. Srećna Nova godinaNoćenje.

 4. dan (01.01.): Krakov

Dan rezervisan za oporavak od dočeka, i sumiranje utisaka. Slobodno vreme koristimo za istraživanje centra grada i njegovih uličica prepunih restorana, barova i kafića. Preporučujemo da isprobate mnogobrojne specijalitete iz poljske kuhinje u nekoj od brvnara postavljenih na gradskom trgu. Zagrevanje. Očekuje nas repriza Nove godine i još jedno burno veče. Noćenje.

 5. dan (02.01.): Krakov-Beograd

Oko 9 h pakujemo stvari, stvaljamo ih u autobus i napuštamo smeštaj. Preporučujemo obilazak 700 godina starog Rudnika soli „VELIČKA“. Specijalnim liftom spustićemo se do dubine od 135 m gde se nalazi  i spektakularno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana. Inače, „VELIČKA“ je najstariji rudnik soli u Evropi. Povratak u Krakov. Do polaska nam ostaje dovoljno slobodnog vremena za poslednji pogled na Krakov i eventualnu kupovinu suvenira. U popodnevnim časovima krećemo za Beograd. Noćna vožnja preko Slovačke i Madjarske sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i osveženja.

 6. dan (03.01.): Beograd

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


Smeštaj:

Hostel Premium – Hostel se nalazi u centru Krakova na 1200 m udaljenosti od centralnog gradskog trga Rynek. Smeštaj je u 1/2 i 1/3  sobama, svaka soba ima sopstveno kupatilo.  Wi-Fi je dostupan u celom hostelu. Hostel u svom sastavu poseduje zajedničku kuhinju koju gosti mogu da koriste. CENTAR GRADA


Apartmani Blue (lux) – Apartmani se nalaze u strogom centru grada na 600 m udaljenosti od centralnog gradskog trga Rynek. Apartmani su renovirani prošle godine, moderno su opremljeni i sam smeštaj je od najboljih u Krakovu. Smeštaj je u sobama sa 2, 3, 4 ili 5 kreveta. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. Wi-Fi je dostupan u celoj zgradi u kojoj se apartmani nalaze. CENTAR GRADA


Hotel Monika – Hotel Monika se nalazi u širem centru Krakova. Stanica gradskog prevoza udaljena je 200m od hotela Prevozom se do centra grada dolazi za 10 minuta (1 stanica). Sobe su (1/2, 1/3 i 1/4 i  1/5- krevetne) i svaka poseduje sopstveno kupatilo. U svakoj sobi je dostupan wi-fi internet. Sobe su komforne i moderno opremljene. Doručak ulazi u cenu smeštaja


CENA ARANŽMANA
 

 CENA ARANŽMANA

Hostel Premium   Još 1 slobodan krevet!

139€ 129€ 

Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do popune mesta cena iznosi 119€.


Apartmani Blue – Još 4 slobodne sobe!

159€ 149€

Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do popune mesta cena iznosi 129€.


Hotel Monika –  Popunjen!

159€ 139€

Za prijave i uplate avansa  od min. 50€ do 01.12.2018. cena je 129€.

Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do 01.12.2018. cena iznosi 119€.USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA
  

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 30€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju.

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

 

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Aranžman obuhvata:
-Prevoz lux turističkim autobusom (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama
-Smeštaj u Krakovu na bazi 3 noćenja u odabranom smeštaju
-Razgledanja prema programu
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta /predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za 1/2 sobu (20 € po osobi za sve vreme boravka)
-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Medjunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU


Fakultativni izleti:

Rudnik soli Wieliczka

Aktivan rudnik čiji su počeci još iz 13 veka. To je mali podzeman grad, sa mnoštvom skulptura, kapelica, bogato ukrašenim dvoranama koje su tokom veka stvorili rudari koji su tamo radili, mnoštvom originalnih alata i opreme. Skriven ispod grada, sa 9 nivoa, rudnik dostiže dubinu do 327 m, dok su turistima dostupna 3,5 km oblasti na dubini od 64 do 135 m. Na dubini od 125 m nalazi se prostor sa prodavnicama suvenira, restoranom i poštom. 

Auschwitz

Oswiecim je mesto gde se nalazi ozloglašeni koncentracioni logor Auschwitz, najveći nacistički koncentracioni logor za masovno uništenje stanovništva. U ovaj logor ukupno je deportovano 1,3 miliona ljudi iz raznih delova Evrope. Od tog broja, ovde je ubijeno 1,1 milion, a čak milion Jevreja. Većina žrtvava je ubijena u gasnim komorama, a ostatak je umro sistematskim izgladnjivanjem, u nekontrolisanim epidemijama, u egzekucijama streljanjem i u medicinskim eksperimentima. Do danas su sačuvani mnogi objekti logora. Oni su zvanično pod zaštitom državnog muzeja Aušvic-Birkenau, osnovanog 1947., koji ima i funkciju istraživačkog centra za proučavanje holokausta. UNESCO je ovaj logor 1979. godine proglasio delom Svetske baštine. 

 


 NOVOGODIŠNJA PUTOVANJA – SVE PONUDE


PRIJAVI SE