DOČEK NOVE GODINE 

KRAKOV

 29.12 – 03.01.2020.

6 dana/ bus/ hostel ili apartmani

– SVI SMEŠTAJI SU U CENTRU GRADA –

Krakov Docek Nove Godine

Krakov, koga možemo nazvati i „grad muzej“ je jedan od najstarijih i najvećih gradova u Poljskoj, administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Nalazi se na obalama reke Visle i u podnožju grada Waeel na jugu Male Poljske. Takodje je poznat kao naučni i umetnički centar Poljske, ispunjen istorijom, umetnošću, legendama i lirskom nostalgijom. Istorijska prošlost harmonično se prepliće sa bogatstvom savremenog, umetničkog, kulturnog i akademskog društva. Prekrasan, nekadašnji glavni grad, na prvi pogled oduševiće vas svojim pitomim izgledom i mnogim znamenitostima. Netaknut u II Svetskom ratu, stari deo grada sa velikim brojem crkvi i muzeja, sa dominantnim kraljevskim dvorcem Wawelom, podseća na slavne dane viševekovnog sedišta poljskih kraljeva. Svojom bogatom tradicijom i mladalačkom energijom, Krakov okuplja turiste iz svih delova sveta. Vodeći je univerzitetski centar Evrope, prepun mladih, čija energija ispunjava svaki kutak ovog prelepog grada i upotpunjuje njegov doživljaj. Osim mnogih mesta u samom gradu koje treba posetiti, nedaleko se nalazi i rudnik soli Wieliczka, kao i ozloglašeni Auschwitz.

Osetite prazničnu atmosferu na prelepim trgovima, istražite Stari grad, zanosnu mešavinu gotike, renesanse i baroka, posetite muzeje, uživajte u fantastičnim poljskim specijalitima u autentičnom okruženju, prepustite se dinamičnom noćnom životu i otkrijte zašto je Krakov grad mladih.

Plan i program puta:

1. dan (29.12.): Beograd-Krakov

Sastanak grupe i polazak autobusa iz Beograda u popodnevnim časovima. Polazak iz Novog Sada u dogovoreno vreme ispred glavne autobuske stanice. Noćna vožnja kroz Madjarsku i Slovačku uz kraće usputne pauze radi odmora i osveženja.

Krakov sajt

2. dan (30.12.): Krakov

U Krakov stižemo u prepodnevnim satima i nakon kratkog panoramskog predstavljanja ovog studentskog grada smeštamo se u odabrani smeštaj. Posle kraćeg odmora nudimo vam detaljniji obilazak Krakova: Brdo Wawel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, Pećinu Zmaja koji je i simbol Krakova, Stari gradski Rinek sa zvonikom, Crkvu Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka, Ulicu Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka. Po završetku šetnje, predlažemo odlazak u poznati restoran “Pod Wawelem“. Slobodno vreme za istraživanje centra grada i njegovog noćnog života. Noćenje.

Aušvic sajt

3. dan (31.12.): Krakov – Aušvic

Za treći dan smo ostavili posetu jednom od najstrašnijih mesta u istoriji čovečanstva. To je, naravno, „AUŠVIC (Birkenau)“ poznat kao najveći i najozloglašeniji koncetracioni logor nacističke Nemačke u II svetskom ratu. Ova tura je fakultativnog karaktera. Povratak u smeštaj. U večernjim satima zagrevamo se za doček i zajedno krećemo na glavni gradski trg, a kasnije i u jedan od mnogobrojnih klubova Krakova, gde ćemo nastaviti sa žurkom. Srećna Nova godinaNoćenje.

 4. dan (01.01.): Krakov

Dan rezervisan za oporavak od dočeka, i sumiranje utisaka. Slobodno vreme koristimo za istraživanje centra grada i njegovih uličica prepunih restorana, barova i kafića. Preporučujemo da isprobate mnogobrojne specijalitete iz poljske kuhinje u nekoj od brvnara postavljenih na gradskom trgu. Zagrevanje. Očekuje nas repriza Nove godine i još jedno burno veče. Noćenje.

 5. dan (02.01.): Krakov-Beograd

Oko 9 h pakujemo stvari, stvaljamo ih u autobus i napuštamo smeštaj. Preporučujemo fakultativni obilazak 700 godina starog Rudnika soli „VELIČKA“. Specijalnim liftom spustićemo se do dubine od 135 m gde se nalazi  i spektakularno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana. Inače, „VELIČKA“ je najstariji rudnik soli u Evropi. Povratak u Krakov. Do polaska nam ostaje dovoljno slobodnog vremena za poslednji pogled na Krakov i eventualnu kupovinu suvenira. U popodnevnim časovima krećemo za Beograd. Noćna vožnja preko Slovačke i Madjarske sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i osveženja.

 6. dan (03.01.): Beograd

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


Smeštaj:

Hostel Premium – Hostel se nalazi u centru Krakova na 1200 m udaljenosti od centralnog gradskog trga Rynek. Smeštaj je u 1/2 i 1/3  sobama, svaka soba ima sopstveno kupatilo.  Wi-Fi je dostupan u celom hostelu. Hostel u svom sastavu poseduje zajedničku kuhinju koju gosti mogu da koriste. CENTAR GRADA


Apartmani Blue (lux) – Apartmani se nalaze u strogom centru grada na 600 m udaljenosti od centralnog gradskog trga Rynek. Apartmani su renovirani potpuno renovirani, moderno su opremljeni i sam smeštaj je jedan od najboljih u Krakovu. Objekat raspolaže sobama sa 2, 3 ili 4  kreveta. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. Wi-Fi je dostupan u celom objektu. CENTAR GRADA


CENA ARANŽMANA
 

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA

Hostel Premium  

  129€ – Poslednjih 10 mesta!

Za prijave i uplate avansa od min. 70€ cena iznosi  119€

Za studente uz indeks ili za uplate u celosti cena iznosi 109€


Apartmani Blue

  159€ – Poslednjih 8 mesta!

Za prijave i uplate avansa od min. 70€ cena iznosi  149€

Za studente uz indeks ili za uplate u celosti cena iznosi 139€USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA
  

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju.

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

 

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638


Aranžman obuhvata:
-Prevoz lux turističkim autobusom (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama
-Smeštaj u Krakovu na bazi 3 noćenja u odabranom smeštaju
-Razgledanja prema programu
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta /predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za 1/2 sobu (20 € po osobi za sve vreme boravka)
-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Medjunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EUFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 20 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

1. Rudnik soli Wieliczka

Aktivan rudnik čiji su počeci još iz 13 veka. To je mali podzeman grad, sa mnoštvom skulptura, kapelica, bogato ukrašenim dvoranama koje su tokom veka stvorili rudari koji su tamo radili, mnoštvom originalnih alata i opreme. Skriven ispod grada, sa 9 nivoa, rudnik dostiže dubinu do 327 m, dok su turistima dostupna 3,5 km oblasti na dubini od 64 do 135 m. Na dubini od 125 m nalazi se prostor sa prodavnicama suvenira, restoranom i poštom. Cena: 25€

2. Auschwitz

Oswiecim je mesto gde se nalazi ozloglašeni koncentracioni logor Auschwitz, najveći nacistički koncentracioni logor za masovno uništenje stanovništva. U ovaj logor ukupno je deportovano 1,3 miliona ljudi iz raznih delova Evrope. Od tog broja, ovde je ubijeno 1,1 milion, a čak milion Jevreja. Većina žrtvava je ubijena u gasnim komorama, a ostatak je umro sistematskim izgladnjivanjem, u nekontrolisanim epidemijama, u egzekucijama streljanjem i u medicinskim eksperimentima. Do danas su sačuvani mnogi objekti logora. Oni su zvanično pod zaštitom državnog muzeja Aušvic-Birkenau, osnovanog 1947., koji ima i funkciju istraživačkog centra za proučavanje holokausta. UNESCO je ovaj logor 1979. godine proglasio delom Svetske baštine. Cena: 25€


PRIJAVI SE