MEKSIKO NOVA GODINA 2020.

Meksiko Siti – Isla Mujeres – Playa del Carmen

15 dana / avio

22.12 – 05.01.2020.

Uzbudljiv, hedonistički, zavodljiv. Tri reči koje možda i najbolje opisuju najveću zemlju Centralne Amerike. Ovo je priča o Meksiku!

Meksiko je zemlja u kojoj možete doživeti, videti i probati gotovo sve. Od mističnih piramida koje su kao svoje zaveštanje ostavili Asteci i Maje, kolonijalnih trgova i katedrala koji nas podsećaju na uticaj moćne španske imperije iz 19. veka pa sve do brašnasto belog peska i tirkizno plavog mora Karipske obale kao i izuzetno ukusnih salsa soseva, enčilada, takosa, fahitasa i ostalih specijaliteta koja nam nasmejani Meksikanci pripremaju.


Plan i program puta:

1. dan (22.12.): Beograd – Meksiko Siti

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let do Meksiko Sitija sa usputnim presedanjem.

2. dan (23.12.): Meksiko Siti

Sletanje u Meksiko Siti u ranim jutarnjim časovima. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za odmor. U ranim popodnevnim satima krećemo u obilazak grada: Centro Historico, Centralni gradski trg Sokalo – mesto sa koga je pre više od 400 godina iz područja prekrivenog jezerima nastao Meksiko Siti. Gradska katedrala, Palacio Nacional, Palacio des Bellas Artes, Avenida de Reforma, Parque Chepultepec. Slobodno popodne za samostalno upoznavanje jednog od najvećih gradova na svetu. Noćenje.

3. dan (24.12.): Meksiko Siti – Xochimilco

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi poludnevni izlet do Xochimilco-a – plovećih pijaca u južnom delu Meksiko Sitija. Uživaćete dok se ploveći uskim kanalima budemo mešali sa mnoštvom boja raznovrsnog cveća, voća i povrća u ovom jednistvenom delu grada, proglašenom za deo svetskog kulturnog nasledja od strane UNESCO-a. U nastavku dana svraćamo u gradsku oblast Coyoacan gde se nalazi i čuvena Plava kuća u kojoj je veći deo svog života provela Frida Kalo. Mesto koje svedoči o životu i tragičnoj sudbini ove nesvakidašnje umetnice. Slobodno vreme za kupovinu suvenira.  Povratak do smeštaja.

4. dan (25.12.): Meksiko Siti – Teotihuacan

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni odlazak u jedan od najvećih istorijskih centara Meksika i cele Latinske Amerike – Teotihuacan. U pratnji vodiča videćete i naučiti više o istoriji i nastanku Meksičke države, kako su naseljavani ovi prostori i kakvim su čudima graditeljstva lokalni narodi uspeli da izgrade dve neverovatne, i do dana današnjeg očuvane piramide od kojih je jedna posvećena Suncu, a druga Mesecu. Usput ćemo obići jednu od plantaži agave u okolini i videti kako se od ove biljke dobijaju tkanina, šampon i naravno tekila. Povratak u Meksiko Siti u večernjim časovima. Slobodno vreme. Preporučujemo isprobavanje specijaliteta meksičke kuhinje – tacos, nachos, churos, burritos. Noćenje.

5. dan (26.12.): Meksiko Siti – Isla Mujeres

Posle 4 dana u pravoj košnici glavnog grada Meksika, krećemo na karipsku obalu. Vodimo vas u mali raj za prave hedoniste. Budjenje, pakovanje stvari i napuštanje soba. Transfer do aerodroma, let za Cancun i transfer do ostrva Isla Mujeres. Dolazak na Isla Mujeres u popodnevnim satima, smeštanje u hotel. Utapanje u atmosferu ovog malog karipskog raja. Noćenje.

6 – 9 . dan (27.12 – 30.12.): Isla Mujeres

Imamo 3 dana za uživanje i opuštanje u tropskom raju Meksičke obale. Ovo ostrvo predstavlja pravo mesto za odmor i uživanje sa avanturistima iz celog sveta. Imaćemo priliku da plivamo sa delfinima, idemo na snorkeling ili ronjenje ili samo pijuckamo šarene koktele na prelepim plažama karipskog mora – izbor je vaš! 3 noćenja

9. dan (30.12): Isla Mujeres – Playa del Carmen

Budimo se i odjavljujemo iz smeštaja. Put nas dalje vodi do Playe del Carmen. Smeštamo se u sobe i nastavljamo u opuštenom ritmu da upijamo vibracije koje nam šalje Karipsko more. Noćenje.

10. dan (31.12 ): Playa del Carmen – Tulum

Budjenje i fakultativan odlazak do Tuluma. Gradić udaljen oko 60km od Playe del Carmen koji svedoči o prvom susretu španskih osvajača i domorodačkih, majanskih plemena. Obići čemo razrušeni grad Maja, a posle toga ćemo otići na jednu od najlepših plaža na svetu koja se nalazi ispod ovog grada i kojoj možete prići isključivo kroz arheološko nalazište. Garantujemo vam da će vam prizor koji tada budete videti oduzeti dah! Potpuno neverovatna mešavina boja karipskog mora, sitnog peska i zelenila koje nas okružuje. Ostavljamo dovoljno vremena za uživanje i kupanje u ovom raju na Zemlji. Povratak u Playu del Carmen u popodnevnim satima. Noćenje.

11. dan (01.01.): Playa del Carmen – Chichen Itza

Budjenje i fakultativni, celodnevni izlet do još jednog spomenika zaštićenog od strane UNESCO-a – Chichen Itza. Upoznaćemo se sa jednom novom kulturom i nasledjem naroda sa meksičkog poluostrva Jukatan. Uz pratnju stručnog vodiča obići ćemo i uživati u pogledu  na najbolje očuvani spomenik Majanskog naroda – čuvenu piramidu posvećenu Bogu Kukulkanu. Posle obilaska upućujemo se ka podzemnim izvorima vode – Cenotes i pravimo pauzu za kupanje, slikanje i uživanje u ovom nesvakidašnjem čudu prirode nastalom posle udara velikog asteroida. Povratak u Playu del Carmen u večernjim časovima. Noćenje.

12 – 14. dan (02.01 – 04.01.): Playa del Carmen

Slobodno vreme za odmor i uživanje u čarima tirkizno plavog karipskog mora i fenomenalnih plaža Playe del Carmen. 2 noćenja.

14.dan (04.01.): Playa del Carmen – Kankun – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Beograd sa usputnim presedanjem.

15. dan (05.01.): Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ :

MEKSIKO SITI: Hotel Diligencias 3* ili sl. – hotel se nalazi na 1km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. U okviru hotela nalazi se restoran i bar. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.

ISLA MUJERES: Hotel Isleno 3* ili sl. – hotel se nalazi u turističkom delu, na oko 300 metara od plaže. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.

PLAYA DEL CARMEN:

A) Isabella Boutique Hotel 3* ili sl. – nalazi se na 40 metara od plaže. U okviru hotela nalazi se restoran, bar i bazen. Bungalovi su dvokrevetni i poseduju sopstveno kupatilo. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.

B) Hacienda Maria Bonita Hotel 3* ili sl. – nalazi se na 250 metara od plaže. U okviru hotela nalazi se bazen. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U blizini smeštaja nalazi se dosta restorana i barova. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. 


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


2100€ 2049€

Za prijave i uplate avansa do 14.10. od min. 500€ cena je 1999€
Za prijave i uplate u celosti do 14.10. cena je 1949€

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu :

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3; tel: +38515807190


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!


Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd – Meksiko Siti / Kankun – Beograd) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Meksiko Siti – Kankun) sa uključenim taksama i 15kg prtljaga
-Sve transfere prema programu
-3 noćenja u hotelu 3* u Meksiko Sitiju (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-4 noćenja u hotelu 3* na Isli Mujeres (1/2, 1/3 i 1/4 sobe sa klimom)
-5 noćenja u odabranom hotelu 3* u Playa del Carmen (1/2 i  1/3  sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Meksiko
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Hranu
-Fakultativne izlete i obilaske
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujePRIJAVI SE