NOVA GODINA 2020.

IZRAEL 

9 dana / avio

27.12 – 04.01.2020.

izrael


Putovanje u Izrael je putovanje u zemlju gde se prošlost i sadašnjost prepliću u jedno. Izrael je neverovatno dramatičan i raznovrstan. Površinski mala, ova zemlja je od neprocenjive važnosti za pripadnike tri velike svetske religije, jer se u Izraelu ukrštaju putevi jevrejskih, hrišćanskih i muslimanskih hodočasnika. S razlogom nosi ime ,,Sveta zemlja’’, jer duhovna tradicija čini njegovu suštinu. Izrael je jedna od najfascinantnijih, najintrigirajućih i najsloženijih zemalja na svetu. Geografski je mala, ali društveno, istorijski i geografski predstavlja jedinstvenu asocijaciju kontrastnih atributa medju narodima i kulturama u svetu. Tropska morska odmarališta, vizantijske crkve, socijalistički stil naselja, tradicija, pustinjski predeli, poljska kuhinja, kamile, sve se to može naći u Izraelu. Mediteranska zemlja sa izrazitim prigradskim ukusom, oduvek je bila atrakcija za putnike koji žele da upoznaju kolevku čovečanstva.


Plan i program puta :

1. dan (27.12.): Beograd – Temišvar

Sastanak grupe na dogovorenom mestu u večernjim časovima. Transfer do aerodroma u Temišvaru. 

2. dan (28.12.): Temišvar – Tel Aviv

Let za Tel Aviv u ranim jutarnjim časovima. Dolazak u Tel Aviv i transfer do smeštaja. Nakon kraćeg odmora, krećemo u avanturu i upoznavanje jednog od najkosmopolitskijih gradova na svetu, poznatog po ludom noćnom provodu. Moderan i mlad, pun pozitivne energije, ovaj grad vam podjednako uzima i daje neverovatnu energiju. Božanstvene plaže, mekani pesak, topli istočni Mediteran, mistični Karmel market, barovi i hrana osvojiće vas momentalno. Noćenje.

haifa-izrael

3. dan (29.12.): Tel Aviv

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak Jafe, starog dela grada koji se nalazi južno od modernog dela, mesta koje je smešteno na obalama Istočnog Mediterana duže od 4000 godina. Za razliku od Tel Aviva sa kojim se ujedinio 1950. godine, ovde još uvek dominira stanovništvo muslimanske veroispovesti, arapska kultura i neodoljivi mirisi začina Bliskog istoka. Videćemo Staru luku, crkvu sv.Petra, Andromedinu stenu, Stari svetionik… Slobodno popodne za odlazak na plažu. Noćenje.

Ein Gedi

4. dan (30.12.): Tel Aviv – Jerusalim

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak jednog od najstarijih gradova na svetu i važnog centra za tri najznačajnije religije – Jerusalima. Krećemo rano i obilazimo Yad Vashem memorijal holokausta, stari grad sa zidinama, via Doloresa, Crkvu Hristovog groba, Brdo hrama, Al Aksa džamiju, Zid Plača, jermensku, muslimansku, hrišćansku i jevrejsku četvrt… Slobodno vreme do polaska za Tel Aviv. Predlažemo posetu muzeju Izraela u kojem ćete se upoznati sa fascinantnom istorijom ove čarobne zemlje. Povratak u Tel Aviv. Noćenje.

5. dan (31.12.): Tel Aviv – Mrtvo more

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni izlet do tvrdjave Masada i Mrtvog mora. Put nas prvo vodi do letnje rezidencije kralja Iroda i mesta koje oduzima dah. Sa fantastičnim pogledom na Mrtvo more, čiji će prizor ostati ovekovečene u vašim mislima. Koliko ste puta kao mali zamišljali kako opušteno čitate knjigu dok uživate u moru, a ne tonete? Zajedno ćemo iskusiti ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svetu u kojem salinitet iznosi neverovatnih 34 promila. A kada pomislimo da se dno nalazi na -420m možda se i zapitate šta sve kriju morske dubine. Usput ćemo obići rezervat prirode Ein Gedi, retku oazu u pustinjskom okruženju koju krase vodopadi i zelena polja palmi. Povratak u Tel Aviv. Dočekajte Novu godinu u nekom od najpoznatijih klubova ili na ulicama Tel Aviva. Noćenje.

izrael

6. dan (01.01.): Tel Aviv 

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak Haife. Jedan od najlepših gradova u Izraelu, poznat po svojim čuvenim vrtovima Bahai, koji će vas očarati lepotom. Haifa je danas ujedno i najveća luka u zemlji pa je mnogi nazivaju i „kapija Izraela“. Imaćete priliku da okusite i najbolji grejpfrut na svetu kojeg ovde ima u izobilju. Na promenadi uz samu obalu mora zastaćemo na pauzu za kafu i uživanje u pogledu na svetlucavi Mediteran. U povratku ćemo svratiti do Cezareje, grada koji je Irod posvetio Cezaru Avgustu, pre više od 2000 godina. Romantičan, slikovit, pun predivnih pejzaža, pravo mesto za uživanje. Povratak u Tel Aviv u popodnevnim satima i slobodno vreme za plažu. Noćenje.

7. dan (02.01.): Tel Aviv – Nazaret

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak Nazareta i Galilejskog jezera. Drevni grad u kojem je živeo Isus Hrist, mističan, opuštajući i danas pretežno muslimanski grad. Posetićemo crkvu Proglašenja, mestu gde je Arhangel Gabrijel objavio rodjenje Hrista najveću katoličku crvku na Bliskom istoku, kao i samu pravoslavnu crkvu sv.Gabrijela. Nastavak puta ka Galilejskom jezeru najvećem slatkovodnom jezeru u Izraelu, kojeg „hrani“ i sveta reka Jordan. Jezero se nalazi na obroncima Golanske visoravni, kamena spoticanja izmedju Sirije i Izraela. Povratak u Tel Aviv u večernjim časovima. Noćenje.

tel-aviv

8. dan (03.01.): Tel Aviv – Haifa

Slobodno vreme za istraživanje grada, kupovinu suvenira. Noćenje

9. dan (04.01.): Tel Aviv – Temišvar – Beograd

U jutarnjim časovima napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma i let za Temišvar. Dolazak u Temišvar i transfer do Beograda. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ :

Tel Aviv 

A) Blue Sea Marble Hotel 3* ili sl. – nalazi se na 100 metara od plaže i u blizini Dizengof trga. U blizini smeštaja nalazi se dosta restorana i u blizini se nalazi Karmel pijaca. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi tv uredjaj i klima uredjaj. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. 

B) Prima Tel Aviv Hotel 4* ili sl. – nalazi se na 800 metara od Dizengof trga i na 100 metara od plaže. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi sef, tv uredjaj, frižider i ketler. U okviru hotela nalazi se restoran i bar. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. 


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)


HOTEL 3* 

1149€ 1049€

Za prijave i uplate avansa do 14.10. od min. 500€ cena je 999€


HOTEL 4*

1249€ 1149€

Za prijave i uplate avansa do 14.10. od min. 500€ cena je 1099€

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu :

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3; tel: +38515807190


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!


Aranžman obuhvata:
-Transfer na relaciji Beograd – Temišvar – Beograd
-Avio prevoz (Temišvar – Tel Aviv – Temišvar)  sa uključenim svim taksama i ručnim prtljagom do 10kg
-Sve transfere po programu putovanja
-7 noćenja u Tel Avivu u odabranom hotelu (1/2 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Individualne troškove
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za čekirani prtljag (100€ – 20kg prtljaga na relaciji Temišvar – Tel Aviv – Temišvar)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

Razgledanje Tel Aviva i Jaffe 

Razgledanje traje 3-4h u zavisnosti od tempa grupe i interesovanja sa jednom usputnom pauzom. Obilazimo Staru luku, crkvu sv. Petra, Andromedinu stenu, Stari svetionik i još mnoge znamenitosti.

Jerusalim 

Centar tri velike religije, misteriozan i magičan! Obilazimo Yad Vashem memorijal holokausta, stari grad sa zidinama, via Doloresa, Crkvu Hristovog groba, Brdo hrama, Al Aksa džamiju, čuveni Zid Plača, jermensku, muslimansku, hrišćansku i jevrejsku četvrt.  

Masada sunrize, Ein ghedi, Mrtvo more – jugprirodne lepote i veličanstvena palata judejskog cara Heroda

Put nas prvo vodi do letnje rezidencije kralja Iroda i mesta koje oduzima dah. Sa fantastičnim pogledom na Mrtvo more, vaše će fotografije ostati ovekovečene u vašim mislima. Koliko ste puta kao mali zamišljali kako opušteno čitate knjigu dok uživate u moru, a ne tonete? Zajedno ćemo iskusiti ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svetu u kojem salinitet iznosi neverovatnih 34 promila. A kada pomislimo da se dno nalazi na -420m možda se i zapitate šta sve kriju morske dubine. Usput ćemo obići rezervat prirode Ein Gedi, retku oazu u pustinjskom okruženju koju krase vodopadi i zelena polja palmi

Ceasarea, Akko, Haifa, Rosh Hanikra (granica sa Libanom) 

Sever – bogata zaostavština od Rimljana do Krstaša, francuza i britanaca do Bahai sekte. Ceasarea je romantičan, slikovit grad, pun predivnih pejzaža, pravo mesto za uživanje. Haifa, najveća luka Izraela sigurno je najpoznatija po svojim Bahai vrtovima, koji Vas neće ostaviti ravnodušne.

Nazaret, Galilejsko jezero, sveta reka Jordan – Tragovima ranog hrišćanstva 

Nazaret, rodni grad Isusa Hrista, gde ćemo posetiti uže gradsko jezgro, crkvu Prograšenja, crkvu sv. Gabrijela, a zatim poći put ka Galilejskom jezeru koje hrani sveta reka Jordan.


Izrael


 

PRIJAVI SE