DOČEK NOVE GODINE

Bukurešt i Transilvanija

30.12 – 03.01.2018.

5 dana / bus / hotel + doručak

Bukurešt Nova godina

Bukurešt koga mnogi nazivaju istočni Pariz, jedan je od najlepših gradova Evrope. Po ulasku u grad, ne možete se izbeći utisak da se radi o pravom megalopolisu, sa ogromnim bulevarima, prostranim ulicama, veličanstvenim parkovima i fantastičnim građevinama u francuskom i italijanskom stilu. Građevine po kojima je Bukurešt poznat su: Trijumfalna kapija, izgrađena po uzoru na istovetnu imenjakinju u Parizu, Rumunski ateunum i Palata pravde, kao i nekadašnja kraljevska palata, koja je danas pretvorena u Muzej umetnosti. Palata Parlamenta je posebna priča za sebe, svojom veličinom i impozantnošću nikoga ne ostavlja ravnodušnim i sama pomisao da je to monumentalno zdanje nastalo u vreme vladavine jednog od najbrutalnijih komunističkih vođa, Nikolajea Čaušeskua, daje ovoj zgradi jednu mračnu notu.

Brašov je srednjevekovni grad u Rumuniji, smešten u središnjem delu zemlje u istorijskoj pokrajini Transilvaniji, tačnije njenom jugoistočnom delu. Nalazi se na nadmorskoj visini od 600 metara a prostire se na 267 km2, u njemu živi blizu trista hiljada stanovnika po čemu je osmi grad u Rumuniji. Grad Brašov je dobio ime po tvrđavi Brassovia koja se nalazi na planini Tampa.

Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Bukurešt

Sastanak grupe na parkingu preko puta OTC Buvljak u 20:00h, polazak u 20:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Rumuniju sa usputnim pauzama.

2. dan: Bukurešt

Dolazak u Bukurešt u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada: Trijumfalna kapija, Palata pravde, Palata Parlamenta, mnoštvo crkava i zgrada koje datiraju iz 19. veka… uživamo u čarima grada koga mnogi nazivaju istočni Pariz, zbog pojedinih znamenitosti koji neodovljivo podsećaju na ”Grad svetlosti”. Slobodno vreme za šetnju najužim centrom grada do 13h i upoznavanjem sa uličicama prepunih barova i kafića…  Smeštaj u hotel oko 14h. Slobodno popodne i pripreme za doček Nove godine na nekom od trgova i diskoteka. SREĆNA NOVA GODINA! Noćenje.

Transilvanija Nova godina

3. dan: Bukurešt

Budjenje. Individualno razgledanje centra grada u kojem se nalaze Rumunski ateneum, bivša Kraljevska palata, Kraljevska zadužbina, zdanje Senata, crkva Kreculesku… Fakultativna poseta Parlamentu, najvećoj, najskupljoj i najtežoj zgradi Evrope, a drugoj po veličini u svetu, posle Pentagona. Za njenu izgradnju bilo je zaduženo skoro 700 arhitekata, a gradjena je za vreme vladavine Nikolaja Čaušeskua. Po završetku razgledanja, slobodno vreme za šoping i individualne akivnosti. Repriza Nove godine 🙂 Noćenje. 

4. dan: Brašov – Bran

Nakon budjenja pakujemo stvari, stvaljamo ih u autobus i napuštamo hotel. Polazak za Brašov u prepodnevnim časovima. Dolazak u Brašov i slobodno vreme za odmor, šetnju i upoznavanje grada. Preporučujemo posetu najvećoj znamenitosti Brašova – protestantske Crne crkve, koja je najveća gotska crkva između Carigrada i Beča. Možemo vam ponuditi  fakultativni izlet za Brandvorac grofa Drakule, jedan od najlepših dvoraca u Istočnoj Evropi. Nakon obilaska povratak busa u Brašov. Slobodno vreme do polaska autobusa za Beograd u 22 h. Noćna Vožnja

5. dan: Beograd

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


Smeštaj: 

HOTEL  Ibis 2+* u širem centru grada. Ibis je moderan, komforan hotel. Svaka soba poseduje, tuš, wc, Flat TV. Sobe su 1/2 , 1/3 i 1/4. Hotel nudi mogućnost  all-you-can-eat doručka. Hotel je povezan sa centrom Bukurešta direktnim prevozom  kojim se za 10 minuta stiže do železničke stanice.


HOTEL  Hello 2*+ nalazi se u  širem centru grada. Hello je moderan i komforan hotel. Svaka soba poseduje, tuš, wc, Flat TV. Sobe su 1/2 , 1/3. Hotel je povezan sa centrom Bukurešta direktnim prevozom  kojim se za 10 minuta stiže do strogog centra grada. Doručak je uključen u cenu.


CENA ARANŽMANA

Hotel Ibis – 79€ – Popunjen!

Hotel Hello – 89€ – Popunjen!

 Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do 03.12.2016. cena iznosi 69€ za hotel Ibis i 79€ za hotel Hello.

Cena aranžmana važi do 03.12.2016. posle čega se uvećava za 20€.

ZA NAČINE PLAĆANJA AUTOBUSKIH ARANŽMANA KLIKNITE OVDE.


Aranžman obuhvata:

– prevoz  turističkim autobusom (audio, video, klima)

– 2 noćenja u hotelu Hello 2*+ u Bukureštu u 1/3  sobama na bazi noćenja sa doručkom ili u hotelu Ibis 2+* u 1/3 sobama na bazi 2 noćenja bez doručka

– stučno vodjstvo puta

– Razgledanja po programu

– Troškove organizacije

Aranžman ne obuhvata:

– doplatu za 1/2 sobu– 20€ po osobi

– individualne troškove putnika

– međunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali je preporučljivo zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU.

– doručak-ručak-večera

– ulaznice za kulturno istorijske spomenike

– fakultativni izlet (Bran-Dvorac grofa Drakule– 25 eur)

Bran Nova godina


PRIJAVI SE