BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

BRISEL NOVA GODINA

Minhen – Brisel – Amsterdam – Drezden

 28.12 – 04.01.2019.

8 dana/bus /hotel + doručak

Briž

Brisel,  i pored toga što se doživljava kao grad evropskih institucija i politike, pokazaće vam i mnoge svoje skrivene tajne. Centar Brisela podeljen je na Gornji grad u kome ćete naći mnoštvo muzeja (Muzej lepih umetnosti) i galerija, i Donji grad koji odiše srednjovekovnom atmosferom. Ukoliko ste ljubitelj piva ili čokolade ovo je pravi grad za vas. Svetski poznata belgijska piva, poput Duvela i Chimaya,  još poznatije čokolade, poput Godive i Neuhausa, čekaju na vas ili možda vafli sa šlagom… prelivenih karamelom? Sve je to originalni ukus ovog čarobnog grada.

Amsterdam je jedan od najlepših i najneobičnijih gradova Evrope. Osnovan je krajem 12. veka kao malo ribarsko mesto na obali reke Amstel. Danas je najveći grad u državi i finansijski i kulturni centar, karakterističan po svojoj arhitekturi, kanalima, brodićima i mostovima. U Amsterdamu ćete nesumnjivo pronaći sve što tražite! 

Drezden, prestonica Saksonije i biser Elbe, iznenadiće vas svojom nestvarnom baroknom arhitekturom i dinamičnom istorijom koja predstavlja mešavinu tragedije i inspiracije. Grad koji je nekada doživeo velika razaranja tokom  II svetskog rata, a danas zrači svojom lepotom i šarmira nasmejane turiste iz celoga sveta, nudi svakome po nešto, od istorijskih znamenitosti, moderne kulture i prirodnih lepota do punk i hipi kulture. 

Amsterdam

Plan i program puta:

1. dan (28.12.): Beograd – Minhen

Sastanak grupe i polazak autobusa iz Beograda u popodnevnim časovima. Polazak iz Novog Sada u dogovoreno vreme ispred glavne autobuske stanice. Putovanje preko Madjarske i Austrije sa usputnim pauzama, radi odmora. Noćna vožnja.

2. dan (29.12.): Minhen

Dolazimo u Minhen u prepodnevnim satima i pravimo pauzu od 9 sati za odmor, klopu i šetnju gradom. Preporučujemo da krenete sa nama u pešačku turu i upoznate sam centar Minhena: trg Karlsplatz, Neuhauser Str. – poznatu pešačku zonu, simbol grada- Frauenkirche katedralu, glavni gradski trg Marienplatz na kojem dominiraju stara i nova gradska većnica, čuvena Glockenspiel, zatim crkvu Sv. Petra, najstariju crkvu grada, brutalnu uništenu u bombardovanju Minhena tokom II svetskog rata, obnovljenu donacijama gradjana, sa čijeg se vrha pruža predivan pogled na ceo grad…Obavezno posetite Hofgarten, park u kome se nalazi zgrada bavarskog parlamenta i Engleski vrt, mesto u kome se žitelji Minhena kupaju, odmaraju i uživaju. Za ljubitelje sporta tu su Alianz arena, dom fudbalera minhenskog Bajerna, kao i Olimpijski stadion, sagradjen za potrebe letnjih olimpijskih igara 1972. godine. Po završetku šetnje, obavezno posetite ”Hitlerovu” pivnicu Hofbrojhaus i počastite se čuvenim bavarskim kobasicama i nemačkim pivom. Ostatak vremena do polaska koristimo za stapanje sa mnogobrojnim turistima, uz kuvano vino na nekom od trgova i kupovinu suvenira. U večernjim časovima, krećemo put Belgije.

Minhen

3. dan (30.12.): Brisel

Dolazak u Brisel u prepodnevnim satima. Brisel je nezvanično glavni grad Evropske unije, na čijem se tlu nalaze sedišta Evropske komisije i Saveta evropske unije, mesto gde možete čuti jednako flamanski i francuski jezik, uživati u neverovatnim čokoladama i slatkišima, vrhunskim pivima i specijalitetima iz belgijske nacionalne kuhinje. Panoramsko razgledanje grada: Kraljevska palata (rezidencija monarha), katedrala, fontana, Manneken Pis (simbol grada), Grand Place,  Atomium  i Kraljevski muzej sa delima flamanskih i valonskih majstora. Smeštanje u hotel. Slobodno popodne u Briselu. U dogovoru sa vodičem možemo posetiti jedan od najvećih barova u Briselu sa više od 200 vrsta piva. Noćenje.

Brisel

4. dan (31.12.): Brisel-Amsterdam

Slobodan dan za samostalno upoznavanje Brisela. U ranim popodnevnim satima krećemo na fakultativni doček Nove godine u AMSTERDAM. Dan za bežanje od realnosti u holandsku bajku liberalnosti i hedonizma. Dolazak u Amsterdam u ranim popodnevnim satima, panoramsko razlgedanje grada u pratnji vodiča. Obilazimo Dam Square, glavni trg na kome se nalaze Kraljevska palata i Nieuwe Kerk, crkva u kojoj se krunisao sadašnji kralj Willem Alexander, zatim Rembrandtplein i Leidseplein, trgove prenatrpane kafićima i restoranima, Museumplein na kome se nalaze najpoznatiji muzeji grada-Rijks, Van Gogh i Stedelijk, mnoštvo kanala, galerija, prodavnica čuvenih holandskih sireva… Sledi slobodno vreme za lagano utapanje u amsterdamski film. Barovi, coffeshopovi, muzeji, gomila ljudi na ulicama  i još mnogo toga što samo Amstedam može da ponudi. Doček Nove godine u najludjem gradu Evrope! U ranim jutarnjim satima vraćamo se u Brisel.

Amsterdam Manga Trip

5. dan (01.01.): Brisel-Briž

Slobodan dan za uživanje i samostalno istraživanje Brisela ili odlazak na fakultativni izlet u Briž. Gradić u blizini obale Severnog mora čuven po svojoj fabrici i muzeju čokolade kao i po najboljim pivima u Evropi, a čiji je sam centar grada pod zaštitom UNESCO-a. Bićete oduševljeni njegovom arhitekturom i toplinom, neverovatnim kućama raznih trgovaca, kanalima i kaldrmisanim uličicama. Slikaćemo se ispred Bogorodičine crkve, jednog od simbola grada, obići čuveni zvonik iz 13. veka i gradsku većnicu. U dogovoru sa vodičem možemo organizovati obilazak muzeja. Slobodno vreme do povratka za Brisel. Dolazak u Brisel. Noćenje.

6. dan (02.01.): Brisel – Drezden

Posle budjenja pakujemo stvari u bus i imamo slobodan dan za kupovinu suvenira i poslednje fotkanje Brisela do polaska za Drezden u večernjim satima. Obidjite neki od mnogobrojnih muzeja ili galerija, ili pronadjite čuvenu Marolles Flea market, pijacu koju meštani prosto obožavaju. U dogovoreno vreme, polazak ka Drezdenu. Noćna vožnja.

7. dan (03.01.) : Drezden

Dolazak u Drezden u prepodnevnim satima. Grad koji je u drugom svetskom ratu doživeo velika razaranja, a danas, posle rekonstrukcije predstavlja jedan od najlepših gradova u Evropi sa svojim gradjevinama u baroknom stilu koga mnogi nazivaju i “Firencom na Elbi”. Obilazak grada u pratnji vodiča i slobodno vreme za individualno razgledanje grada, šoping i uživanje u novogodišnjim rasprodajama ili uživanje u nekoj od lokalnih pivnica i restorana. Pravimo obaveznu tehničku pauzu od 9 sati. U večernjim časovima polazak ka Srbiji.

8. dan (04.01.): Beograd

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.


SMEŠTAJ:
Hotel
Ibis Budget Hotel se nalazi u širem centru grada u blizini aerodroma. Najbliža stanica gradskog prevoza udaljena je 100 m od hotela. Gradskim prevozom je potrebno oko 20 minuta vožnje do strogog centra grada. od Sobe su moderno opremljene, svaka soba poseduje zasebno kupatilo i wc, TV. U hotelu je dostupan besplatni WI-FI internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne.


CENA ARANŽMANA
 

CENA ARANŽMANA

Hotel Ibis Budget 

199€189€ – Popunjeno!

Za prijave i uplate avansa  od min. 50€ do 01.12.2018. cena je 179€.

Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do 01.12.2018. cena iznosi 169€.


 


USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA
  

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 30€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju.

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

 

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Aranžman obuhvata:
-Prevoz lux turističkim autobusom (klima, audio i video oprema)
-Smeštaj širem centru Brisela u hotelu Ibis Budget u na bazi 3 noćenja sa doručkom u  1/3 sobama
-Razgledanja prema programu
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta /predstavnika agencije

 Aranžman ne obuhvata:
-Doplate za 1/2 sobu  (10€ po osobi po noći)
-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Medjunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU


 


Fakultativni izleti:

Briž – jedan od najlepših i najočuvanijih srednjovekovnih gradova, koga karakterišu kaldrmisane ulice i kanali sa kojih se pruža predivan pogled na stare kuće, zaštićene od strane UNESCO-a. Većina srednjovekovne arhitekture ovog grada, koga još nazivaju i ”Fabrika čokolade” zbog mnogih radnji u kojima možete probati najraznovrsnije i najlepše čokolade na svetu, ostala je neizmenjena od vremena izgradnje.

Amsterdam  Grad u kome živi preko 175 različitih nacija, sa svojih preko 50 muzeja i 140 galerija, 25 fabrika dijamanata, skoro 1300 mostova u strogom centru i 165 kanala ukupno, trgovima Dam Square i Leidseplein i poznatom ”Ulicom crvenih fenjera” (Red light district), oduševljava milione turista godišnje svojom mešavinom liberalnosti, umetnosti i romantike. ”Grad greha”, ”Severna Venecija”, grad Rembrandta i Van Goga, grad u kome se osećate slobodnim da radite ono što želite, bez predrasuda. Bajkovit, slikovit, nestvaran. Savršen.


NOVOGODIŠNJA PUTOVANJA – SVE PONUDE

 

PRIJAVI SE