BRISEL NOVA GODINA

Minhen – Brisel – Drezden

Opcione posete Amsterdama, Briža i Genta

 28.12 – 04.01.2020. – Poslednjih 10 mesta!

8 dana/bus /hotel + doručak

Briž

Brisel,  i pored toga što se doživljava kao grad evropskih institucija i politike, pokazaće vam i mnoge svoje skrivene tajne. Centar Brisela podeljen je na Gornji grad u kome ćete naći mnoštvo muzeja (Muzej lepih umetnosti) i galerija, i Donji grad koji odiše srednjovekovnom atmosferom. Ukoliko ste ljubitelj piva ili čokolade ovo je pravi grad za vas. Svetski poznata belgijska piva, poput Duvela i Chimaya,  još poznatije čokolade, poput Godive i Neuhausa, čekaju na vas ili možda vafli sa šlagom… prelivenih karamelom? Sve je to originalni ukus ovog čarobnog grada.

Amsterdam je jedan od najlepših i najneobičnijih gradova Evrope. Osnovan je krajem 12. veka kao malo ribarsko mesto na obali reke Amstel. Danas je najveći grad u državi i finansijski i kulturni centar, karakterističan po svojoj arhitekturi, kanalima, brodićima i mostovima. U Amsterdamu ćete nesumnjivo pronaći sve što tražite! 

Drezden, prestonica Saksonije i biser Elbe, iznenadiće vas svojom nestvarnom baroknom arhitekturom i dinamičnom istorijom koja predstavlja mešavinu tragedije i inspiracije. Grad koji je nekada doživeo velika razaranja tokom  II svetskog rata, a danas zrači svojom lepotom i šarmira nasmejane turiste iz celoga sveta, nudi svakome po nešto, od istorijskih znamenitosti, moderne kulture i prirodnih lepota do punk i hipi kulture. 

Amsterdam

Plan i program puta:

1. dan (28.12.): Beograd – Minhen

Sastanak grupe i polazak autobusa iz Beograda u popodnevnim časovima. Polazak iz Novog Sada u dogovoreno vreme ispred glavne autobuske stanice. Putovanje preko Madjarske i Austrije sa usputnim pauzama, radi odmora. Noćna vožnja.

2. dan (29.12.): Minhen

Dolazimo u Minhen u prepodnevnim satima i pravimo pauzu od 10 sati za odmor, klopu i šetnju gradom. Preporučujemo da krenete sa nama u pešačku turu i upoznate sam centar Minhena: trg Karlsplatz, Neuhauser Str. – poznatu pešačku zonu, simbol grada- Frauenkirche katedralu, glavni gradski trg Marienplatz na kojem dominiraju stara i nova gradska većnica, čuvena Glockenspiel, zatim crkvu Sv. Petra, najstariju crkvu grada, brutalnu uništenu u bombardovanju Minhena tokom II svetskog rata, obnovljenu donacijama gradjana, sa čijeg se vrha pruža predivan pogled na ceo grad…Obavezno posetite Hofgarten, park u kome se nalazi zgrada bavarskog parlamenta i Engleski vrt, mesto u kome se žitelji Minhena kupaju, odmaraju i uživaju. Za ljubitelje sporta tu su Alianz arena, dom fudbalera minhenskog Bajerna, kao i Olimpijski stadion, sagradjen za potrebe letnjih olimpijskih igara 1972. godine. Po završetku šetnje, obavezno posetite ”Hitlerovu” pivnicu Hofbrojhaus i počastite se čuvenim bavarskim kobasicama i nemačkim pivom. Ostatak vremena do polaska koristimo za stapanje sa mnogobrojnim turistima, uz kuvano vino na nekom od trgova i kupovinu suvenira. U večernjim časovima, krećemo put Belgije.

Minhen

3. dan (30.12.): Brisel

Dolazak u Brisel u prepodnevnim satima. Brisel je nezvanično glavni grad Evropske unije, na čijem se tlu nalaze sedišta Evropske komisije i Saveta evropske unije, mesto gde možete čuti jednako flamanski i francuski jezik, uživati u neverovatnim čokoladama i slatkišima, vrhunskim pivima i specijalitetima iz belgijske nacionalne kuhinje. Panoramsko razgledanje grada: Kraljevska palata (rezidencija monarha), katedrala, fontana, Manneken Pis (simbol grada), Grand Place,  Atomium  i Kraljevski muzej sa delima flamanskih i valonskih majstora. Smeštanje u hotel. Slobodno popodne u Briselu. U dogovoru sa vodičem možemo posetiti jedan od najvećih barova u Briselu sa više od 200 vrsta piva. Noćenje.

Brisel

4. dan (31.12.): Brisel-Amsterdam

Doručak. Slobodan dan za samostalno upoznavanje Brisela. U ranim popodnevnim satima krećemo na fakultativni doček Nove godine u AMSTERDAM. Dan za bežanje od realnosti u holandsku bajku liberalnosti i hedonizma. Dolazak u Amsterdam u ranim popodnevnim satima, panoramsko razlgedanje grada u pratnji vodiča. Obilazimo Dam Square, glavni trg na kome se nalaze Kraljevska palata i Nieuwe Kerk, crkva u kojoj se krunisao sadašnji kralj Willem Alexander, zatim Rembrandtplein i Leidseplein, trgove prenatrpane kafićima i restoranima, Museumplein na kome se nalaze najpoznatiji muzeji grada-Rijks, Van Gogh i Stedelijk, mnoštvo kanala, galerija, prodavnica čuvenih holandskih sireva… Sledi slobodno vreme za lagano utapanje u amsterdamski film. Barovi, coffeshopovi, muzeji, gomila ljudi na ulicama  i još mnogo toga što samo Amstedam može da ponudi. Doček Nove godine u najludjem gradu Evrope! U ranim jutarnjim satima vraćamo se u Brisel.

Amsterdam Manga Trip

5. dan (01.01.): Brisel-Briž

Doručak. Slobodan dan za uživanje i samostalno istraživanje Brisela ili odlazak na fakultativni izlet u Briž. Gradić u blizini obale Severnog mora čuven po svojoj fabrici i muzeju čokolade kao i po najboljim pivima u Evropi, a čiji je sam centar grada pod zaštitom UNESCO-a. Bićete oduševljeni njegovom arhitekturom i toplinom, neverovatnim kućama raznih trgovaca, kanalima i kaldrmisanim uličicama. Slikaćemo se ispred Bogorodičine crkve, jednog od simbola grada, obići čuveni zvonik iz 13. veka i gradsku većnicu. U dogovoru sa vodičem možemo organizovati obilazak muzeja. Slobodno vreme do povratka za Brisel. Dolazak u Brisel. Noćenje.

6. dan (02.01.): Brisel – Drezden

Posle budjenja i doručka pakujemo stvari u bus i imamo slobodan dan za kupovinu suvenira i poslednje fotkanje Brisela do polaska za Drezden u večernjim satima. Obidjite neki od mnogobrojnih muzeja ili galerija, ili pronadjite čuvenu Marolles Flea market, pijacu koju meštani prosto obožavaju. U dogovoreno vreme, polazak ka Drezdenu. Noćna vožnja.

7. dan (03.01.): Drezden

Dolazak u Drezden u prepodnevnim satima. Grad koji je u drugom svetskom ratu doživeo velika razaranja, a danas, posle rekonstrukcije predstavlja jedan od najlepših gradova u Evropi sa svojim gradjevinama u baroknom stilu koga mnogi nazivaju i “Firencom na Elbi”. Obilazak grada u pratnji vodiča i slobodno vreme za individualno razgledanje grada, šoping i uživanje u novogodišnjim rasprodajama ili uživanje u nekoj od lokalnih pivnica i restorana. Pravimo obaveznu tehničku pauzu od 10 sati. U večernjim časovima polazak ka Srbiji.

8. dan (04.01.): Beograd

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.


SMEŠTAJ:
Hotel
Ibis Budget Brussels Airport* Hotel se nalazi u širem centru grada u blizini aerodroma. Najbliža stanica gradskog prevoza udaljena je 100 m od hotela. Gradskim prevozom je potrebno oko 20 minuta vožnje do strogog centra grada. Sobe su moderno opremljene, svaka soba poseduje zasebno kupatilo i wc, TV. U hotelu je dostupan besplatni WI-FI internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne.


CENA ARANŽMANA
 

 FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA

  199€ – Poslednjih 10 mesta!

Za prijave i uplate avansa od min. 70€ cena iznosi 189€

Za studente uz indeks ili za uplate u celosti cena iznosi 179€USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA
  

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju.

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

 

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638


Aranžman obuhvata:
-Prevoz lux turističkim autobusom (klima, audio i video oprema)
-Smeštaj širem centru Brisela u hotelu Ibis Budget u na bazi 3 noćenja sa doručkom u  1/3 sobama
-Razgledanja prema programu
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta /predstavnika agencije

 Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za 1/2 sobu (30€ po osobi)
-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Medjunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU


 


FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 20 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

Briž – jedan od najlepših i najočuvanijih srednjovekovnih gradova, koga karakterišu kaldrmisane ulice i kanali sa kojih se pruža predivan pogled na stare kuće, zaštićene od strane UNESCO-a. Većina srednjovekovne arhitekture ovog grada, koga još nazivaju i “Fabrika čokolade“ zbog mnogih radnji u kojima možete probati najraznovrsnije i najlepše čokolade na svetu, ostala je neizmenjena od vremena izgradnje.

Cena: 25€

Amsterdam  Grad u kome živi preko 175 različitih nacija, sa svojih preko 50 muzeja i 140 galerija, 25 fabrika dijamanata, skoro 1300 mostova u strogom centru i 165 kanala ukupno, trgovima Dam Square i Leidseplein i poznatom “Ulicom crvenih fenjera“ (Red light district), oduševljava milione turista godišnje svojom mešavinom liberalnosti, umetnosti i romantike. “Grad greha“, “Severna Venecija“, grad Rembrandta i Van Goga, grad u kome se osećate slobodnim da radite ono što želite, bez predrasuda. Bajkovit, slikovit, nestvaran. Savršen.

Cena: 35€

PRIJAVI SE