DOČEK NOVE GODINE 

BERLIN

5 dana /avio

30.12 – 03.01.2020. 

5 dana / avion / hotel  + doručak

Berlin je najveći i glavni grad Nemačke i drugi je po veličini u Evropskoj uniji posle Londona. Čuven je po svojoj arhitekturi, burnoj istoriji, Rajhu, filmskom festivalu, bogatoj kulturi ali i opasno dobrom provodu…neukrotiv, živopisan i pun iznenadjenja. Grad koji budi želju za eksperimentisanjem, burnim noćnim provodom, za uživanjem u kulturnom bogatstvu i provokativnom ukusu alternativnog života.

Plan i program puta:

1. dan(30.12.): Beograd – Berlin

Sastanak grupe u dogovoreno vreme na aerodromu Nikola Tesla. Direktan let do Berlina, transfer do smeštaja. Nakon kratkotrajnog odmora, sledi upoznavanje sa centrom grada – Alexanderplatz, Nikolaiviertel, Unter der Linden, Gendarmenmarkt, Friedrichstrasse (poznata ulica koja vodi od predjašnjeg središta Istočnog Berlina prema Brandenburškim vratima), Brandenburška kapija. Po završenom razgledanju, slobodno vreme za samostalno upoznavanje Berlina. Preporučujemo šetnju jednim od najlepših delova grada – Kreuzbergom, prepunom kafića, barova i restorana nemačke i svetske kuhinje. Povratak u smeštaj. Noćenje.

2. dan(31.12.): Berlin

Nakon budjenja, slobodan dan za individualne aktivnosti i razgled Berlina ili vam predlažemo fakultativnu Nazi-Wall Berlin turu. Ova jedinstvena kompleksna i pomalo neobično kombinovama tura pružiće vam uvid u mračan period nemačke prestonice i dati poseban osvrt na sva dogadjanja u periodu 1932-1989. Polazna tačka biće nam Platz der Republik i čuvena zgrada Reichstaga odakle je Hitler držao zapaljive govore čak i pre nego što je postao kancelar. Pratći liniju zida i dolazimo do spomen kompleksa žrtvama holokausta. Videćemo i mesto na kojem se nalazio Hitlerov bunker, galeriju Topographie des Terrors, zloglasnu Wilhelmstrasse, Checkpoint Charlie, stanicu Friedrichstrasse, a odatle ćemo S-bahn vozom doći do stanice Warschauer i prošetati duž najdužeg ostatka dela Zida – čuveni East Side Gallerie. Slobodno vreme. U večernjim časovima odbrojavamo poslednje minute stare godine na bulevaru Unter den Linden ili uz vatromet na Alexanderplatzu. Naša preporuka je da isprobate neki od mnogih svetski poznatih klubova, po kojima je Berlin najpoznatiji grad u svetu. Noćenje.  

 3. dan(01.01.): Berlin – Potsdam

Slobodno vreme u Berlinu ili fakultativni izlet u Potsdam, fascinantnu prestonicu nemačke savezne države Brandenburg i mesto koje je odigralo izuzetno značajnu ulogu u savremenoj istoriji. Potsdam leži na reci Hafel, 26km jugozapadno od Berlina i izdvaja se po velikom istorijskom i kulturnom bogatstvu. Obilazak grada uz pratnju vodiča – Crkva Sv. Nikole, Holandska četvrt, Aleksandrovka, zamak Cecilienhof, park Sanssouci površine 287 hektara svrstava se u najlepše i najveće palatne komplekse Evrope. Slobodno vreme za individualna razgledanja i šoping. Nakon obilaska Potsdama vraćamo se u Berlin, gde ostatak vremena provodimo uživajući pored reke ili nekom od mnogobrojnih pabova. Noćenje.

4. dan(02.01.): Berlin

Slobodan dan za individualne aktivnosti i samostalno istraživanje Berlina. Preporučujemo posetu DDR muzeju gde možete zaviriti u svakodnevni život gradjana Istočne Nemačke ili možete uživati u postavci mnogobrojnih muzeja na čuvenom muzejskom ostrvu. Četvrt Mitte obiluje restoranima svih svetskih kuhinja pa preporučujemo da ovaj dan iskoristite i za uživanje u gastronomiji glavnog grada Nemačke. Noćenje.

5. dan(03.01.): Berlin- Beograd

Odjavljivanje iz smeštaja i polazak na aerodrom u jutarnjim časovima. Direktan let do Beograda, gde sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


Smeštaj:

Aparthotel Kolo 77  ili sl. – nalazi se u širem centru Berlina na 20 minuta vožnje metroom do Brandenburške kapije. Hotel poseduje mederno opremljene sobe. Sve sobe u hotelu  imaju sopstveno kupatilo sa WC, tuš kabinu i TV.  Wi-Fi je  dostupan u svim delovima hotela.  Sobe su dvokrevetne i trokrevetne.


FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA

(avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

CENA ARANŽMANA

 399€

Za prijave i uplate avansa od min. 200€ do 02.12.2019. cena je 379€

 Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do 02.12.2019. cena iznosi 359€Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

 

Aranžman obuhvata:
-Direktan avio prevoz na relaciji Beograd-Berlin-Beograd sa uključenim svim taksama
-Ručni prtljag u avionu maksimalnih dimenzija 56x45x25cm (do 8 kg)
-Sve transfere po programu putovanja
-Razgledanje Berlina sa stručnim vodičem
-4 noćenja sa doručkom u Berlinu u aparthotelu (1/3 sobe sa sopstvenim kupatilom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za prtljag (torba za check in) – do 15kg -45eur ili do 23kg – 60eur (podložno promeni)
-Doplatu za 1/2 sobu – 40€ po osobi za sve vreme boravka
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 20 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

 

1. Nazi-Wall Berlin tura 

Ova jedinstvena kompleksna i pomalo neobično kombinovama tura pružiće vam uvid u mračan period nemačke prestonice i dati poseban osvrt na sva dogadjanja u periodu 1932.-1989. Polazna tačka biće nam Platz der Republik i čuvena zgrada Reichstaga odakle je Hitler držao zapaljive govore čak i pre nego što je postao kancelar. Pratićemo liniju zida i dolazimo do spomen kompleksa žrtvama holokausta. Videćemo i mesto na kojem se nalazio Hitlerov bunker, galeriju Topographie des Terrors, zloglasnu Wilhelmstrasse, Checkpoint Charlie, stanicu Friedrichstrasse, a odatle ćemo S-bahn vozom doći do stanice Warschauer i prošetati duž najdužeg ostatka dela Zida – čuveni East Side Gallerie. Cena: 15€

2. Potsdam 

Fascinantnu prestonica nemačke savezne države Brandenburg i mesto koje je odigralo izuzetno značajnu ulogu u savremenoj istoriji. Potsdam leži na reci Hafel, 26km jugozapadno od Berlina i izdvaja se po velikom istorijskom i kulturnom bogatstvu. Obilazak grada uz pratnju vodiča – Crkva Sv. Nikole, Holandska četvrt, Aleksandrovka, zamak Cecilienhof, park Sanssouci površine 287 hektara svrstava se u najlepše i najveće palatne komplekse Evrope. Slobodno vreme za individualna razgledanja i shopping. Nakon obilaska Potsdama vraćamo se u Berlin. Cena: 25€

PRIJAVI SE