DOČEK NOVE GODINE 

BARSELONA

VENECIJA – BARSELONA – ĐENOVA

 28.12 – 04.01.2020. 

8 dana / bus / hotel + doručak

Barselona je danas verovatno najdinamičniji i najinovativniji grad Sredozemlja. Ona je splet višemilenijumskog nasledja i nepregledne stvaralačke snage koja bukti kroz čitavu njenu istoriju. Malo je gradova na obalama Mediterana koji mogu da se pohvale takvim napretkom u gradjevinarstvu, lepom  arhitekturom, bogatom kulturom i takvim razvojem u kome su se sreli dah duge prošlosti i savremenog doba, kao što to može Barselona, kojoj su katalonska renesansa i modernizam dali specifičan pečat i obojili njenu autentičnost. Barselona je moderan grad koji živi od umetnosti i neprekidnog stvaralaštva, i čije je nasledje savremenom svetu predalo jednu od najzanimljivijih urbanih tvorevina u čitavoj Evropi. I kratkotrajan boravak u Barseloni dovoljan je da fascinira i zaintrigira. Ako ne njena umetnička duša, ono što danas privlači najviše mladih ljudi u Barselonu je zasigurno najburniji i najraznovrsniji noćni život u Evropi.

Venecija je grad koji jednostavno morate doživeti! Koliko ste ga samo puta videli na slikama i filmovima, koliko ste članaka o njemu pročitali u raznim magazinima, a uvek iznova zavodi i inspiriše. Toliko puta opevana u raznim pesmama, svetski poznata, Venecija, ispresecana kanalima umesto ulica, obavezna je tačka turista iz celog sveta. Veličanstvene crkve i palate reflektuju istoriju i prikazuju nekadašnji trgovački centar Evrope i Orijenta. Uživaćemo u nesvakidašnjoj arhitekturi upijajući romantičnu atmosferu tokom vožnje gondolama kroz svetlucave kanale. Doživite Veneciju na pravi način, lutajte uskim uličicama uz predah u jednoj od autentičnih poslastičarnica i uživajte u nezaboravnom ukusu vrhunskog italijanskog sladoleda, prepušteni mirisima zavodljivog espresa.

Djenova je jedan od najlepših gradova italijanske ligurijske obale, najveća italijanska luka, grad koji se zahvaljujući svojoj burnoj prošlosti, sjajnoj arhitekturi, kao i bogatim umetničkim riznicama našao na listi UNESCO-a i 2004. godine poneo laskavu titulu Evropske prestonice kulture. U njemu se nalazi i jedan od najvećih i najmodernijih mediteranskih akvarijuma, koji je posebna atrakcija za sve njegove posetioce. U neposrednoj blizini grada nalazi se i čuvena zona Ćinkve Tere, čuvenih 5 ligurijskih gradića na obali mora, koji su jedna od  najpoznatijih turističkih atrakcija u Italiji, zbog svoje izuzetne arhitekture, očuvanosti, burne istorije i izuzetnog ambijenta kojim odišu…

Plan i program puta:

1. dan (28.12.): Beograd

Sastanak grupe i polazak autobusa iz Beograda u večerenjim časovima. Noćna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

Venecija

2. dan (29.12.): Venecija

Dolazak u luku Punto Sabioni u jutarnjim satima, nakon čega sledi fakultativna vožnja brodom do Trga sv. Marka u Veneciji. Šetnja prelepom Venecijom i fotografisanje Duždeve palate, mosta Uzdaha, bazilike Sv. Marka, mosta Rialto. Preporuka: probajte najbolji sladoled na svetu u najromantičnijem  gradu uz vožnju gondolom po kanalima Venecije. Slobodno vreme u Veneciji u trajanju od 8 h. U kasnim popodnevnim satima nastavljamo put ka Barseloni. Noćna vožnja kroz Italiju i Francusku.

3. dan (30.12.): Barselona

U prepodnevnim satima stižemo u gradić  Figueras, rodno mesto Salvadora Dalija, gde pravimo pauzu za fakultativni obilazak muzeja posvećenom jednom od najznačajnijih umetnika 20. veka. Dolazimo u Barselonu oko 15h i smeštamo se u hotel. Upoznajemo se sa znamenitostima Gaudijevog grada snova i utapamo se u atmosferu temperamentnog noćnog života Barse u raznovrsnim klubovima uz reke sangrije i masu mladih ljudi. Noćenje.

4. dan (31.12.): Barselona

Nakon budjenja i doručka predlažemo fakultativno panoramsko razgledanje Barselone: Sagrada Familia, avenija Diagonal, trg Tetuan, Trijumfalna kapija, park Citadela, trgovi Katalonija i Espanja, Nacionalna katalonska palata i sjajni vidikovac na brdu Monžuik, Olimpijski kompleks, Kolumbov Trg… Slobodno vreme do večernjih časova za pravljenje nestvarnih fotki, šoping, šetnju gradom ili uživanje u savršenim specijalitetima katalonske kuhinje. Zagrevanje za najludju noć… Predlažemo odlazak u neki od klubova Barse ili na tradicionalni gradski doček Nove godine, kod Magičnih fontana na trgu Espanja. Srećna Nova godina!  Noćenje.

Barselona Manga Trip Nova Godina

5. dan (01.01.): Costa Dourada – Barselona

Doručak. Dan rezervisan za fakultativni izlet po Zlatnoj obali – Costa Dourada. Obilazak rimske Tarahone i živopisnog starog grada na uzvišenju iznad mora, kao i mondenskog letovališta Sitges, u kome se nalaze najlepše plaže na Zlatnoj Obali. Uživanje u prvojanuarskom mirisu Mediterana. Slobodno vreme za odmor i sumiranje utisaka sa novogodišnje noći. Povratak u Barsu planiran je u kasnim popodnevnim satima. Priprema za party reprizu Nove Godine. Noćenje.

6. dan (02.01.): Barselona – Djenova

Budjenje, doručak i ubacivanje stvari u bus. Nudimo vam fakultativni obilazak čuvenog stadiona Camp Nou i Akvarijuma. Slobodno vreme u Barsi za šetnju, uživanje u arhitekturi i kupovinu suvenira u prestonici Katalonije do polaska autobusa za Djenovu u noćnim satima. Noćna vožnja kroz Španiju i Francusku.

7. dan (03.01.): Djenova

Dolazak u Djenovu u jutarnjim satima, nakon čega sledi panoramsko razgledanje glavnog grada Ligurije i najveće luke Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Obilazak grada: glavni Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna, kuća Kristofera Kolumba… slobodno vreme za šetnju gradom i uživanje u poznatim gastronomskim specijalitetima Djenove – pesto djenoveze i ukusne fokaće raznih ukusa. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

8. dan (04.01): Beograd

Dolazak na mesto polaska oko 14h i sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:
Hotel Ibis Barselona Cornella 2* u širem centru Barselone  u 1/2 i 1/3 sobama. Svaka soba ima svoje kupatilo.  Autobuska stanica nalazi se na 500 metara od hotela (autobusom treba 15 min do centra). Hotel poseduje restoran, besplatan wi-fi internet koji je dostupan gostima u javnim delovima hotela, travel shop, luggage room, mašina (aparat) za hranu i piće. Doručak je uključen u cenu smeštaja.


CENA ARANŽMANA

 FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA

  229€

Za prijave i uplate avansa od min. 70€ cena iznosi 219€

Za studente uz indeks ili za uplate u celosti cena iznosi 209€


POVEZANI PROGRAMI - NOVA GODINA - EVROPSKA PUTOVANJA

AUTOBUSOM

ATINA - 5 dana 

BARSELONA - 8 dana

BRISEL - 8 dana

KRAKOV - 6 dana

MILANO - 5 dana

PARIZ - 8 dana

 

AVIONOM

AMSTERDAM - 5 dana

BERLIN - 5 dana

ISTANBUL - 4 dana


USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA
  

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju.

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

 

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Aranžman obuhvata:
-Prevoz visokopodnim turističkim autobusom (klima, audio i video oprema)
-3 noćenja u hotelu Ibis Barcelona Cornella u širem centru Barselone u 1/3 sobama na bazi noćenja sa doručkom
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta
-Razgledanja prema programu

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za 1/2 sobu (30€ po osobi)
-Vožnju brodom do Venecije
-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Medjunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) - nije obavezno ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EUFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 20 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

1. Venecija 

Poseta jedinstvenoj, neponovljivoj, i najsjajnijoj među svim gradovima Italije – Veneciji, kraljici Jadrana – šetnja krivudavim, uzanim prolazima, natopljenim istorijom, legendama, pričama, ali i vodom iz obližnjih kanala... da li Venecija tone, gde (ne)probati najskuplji espreso na svetu, odakle nam pozdrav „Ćao!“, koja usta u Veneciji „čuju“ sve, i još mnogo toga očekuje nas na ovom uzbudljivom izletu.  Cena: 15€

2. Figeras

„Ja sam genije“ – neskroman naslov autobiografije jednog od najpoznatijih umetnika, i zasigurno, jednog od najvećih ekscentrika XX veka, Salvadora Dalija. Poseta Kataloniji ne bi bila potpuna bez posete njegovom rodnom gradu, Figerasu, i neobičnom teatru-muzeju, koji je ovaj umetnik ostavio za sobom – ulazak u svet nadrealnog, svet u kome je Dali video otopljene satove, čudovišne konje i razne zveri, i mnoštvo drugih pojava koje je preveo na platno, u skulpturu ili crtež, moguć je, čini se, samo na ovom jedinstvenom mestu. Pridružite nam se u avanturi! Cena: 15€; Deca do 12 godina: 10€

3. Razgled Barselone (Barselona panoramica)

Drugi najveći grad Španije, centar autonomne pokrajine Katalonije, Gaudijev grad, grad imigranata, umetnika, trgovaca, legendarnog fudbalskog kluba, Barselonu mnogi smatraju najlepšim gradom čitavog sveta. Prilika da se upoznate sa nesvakidašnjom crkvom Sagrada Familijom, brdom Monžuik na kome je grad osnovan, Nacionalnom katalonskom palatom, Olimpijskim kompleksom, širokim bulevarima Diagonal, Kortes i Grasia, raskošnim trgovima Espanja, Katalunja, Tetuan, Kolon, i naravno poznatom Ramblom. Dan za pamćenje!

Cena: 10€; Deca do 12 godina: 5€

4. Kosta Durada 

„Zlatna obala“, južno od Barselone, krije jedan od najlepših delova čitave španske mediteranske obale. Dan namenjen uživanju u autentičnoj Kataloniji – poseta antičkoj Tarahoni, koja je bila jedan od najmoćnijih rimskih gradova u regionu, centar Avgustove Severne Iberije, čije drevne zidine pričaju priču o istoriju dužoj od 2000 godina – fantastični vidikovac nad Mediteranom, ostaci rimskog amfiteatra, ali i novogodišnja pijaca, mnoštvo barova/restorana čine posetu ovom gradu pravim doživljajem za sva čula. Posećujemo i mondensko letovalište Sitges, jednu od najpopularnijih plaža u čitavoj Španiji, u kome ćemo videti izuzetno lepo očuvano staro ribarsko naselje, karakteristične katalonske arhitekture, prošetati prelepom promenadom uz plažu i uživati u novogodišnjem suncu… ili sjajnim ribljim specijalitetima i paelji? Na Vama je da odlučite! Pravi izbor za početak relaksirane nove godine. Cena: 20€; Deca do 12 godina: 15€

5. Nou Kamp 

O fudbalu se ne treba znati mnogo da bi se znalo za jedan od najboljih svetski fudbalskih klubova – legendarni FC Barcelona – osvajača mnogobrojnih lokalnih, evropskih i svetskih fudbalskih titula. Nudimo vam jedinstvenu priliku da zaronite u samo srce ovog kluba, njegov domni stadion Nou Camp na kome je toliko puta Barsa ispisivala fudbalsku istoriju. Cena: 30€; Deca do 12 godina: 20€

6. Akvarijum

Jedan od najvećih zatvorenih akvarijuma u svetu, nudi vam putovanje u neobičan svet morskih dubina – preko 450 vrsta raznih životinjskih i biljnih vrsta, od kojih se posebno izdvajaju ajkule, koje ćete imati priliku da razgledate u „podmorskom“ tunelu, dužine 80 m. Ovaj akvarijum je jedna od najvećih stvorenih atrakcija u gradu, a do danas ga je posetilo više od 15 miliona oduševljenih turista... verujemo da i vas čeka podjednako oduševljenje! Cena: 25€

 

PRIJAVI SE