Beograd, Ruzveltova 10, Tel. +381 11-40-95-295 [email protected] Novi Sad, Jevrejska 13, Tel. +381 21-300-68-99

NOVA GODINA 2018.

ATINA

30.12 – 03.01.2018.

5 dana/bus + hoteli 3* ili 4*

Acropolis Of Athens

Atinska novogodišnja noć je jako čudna, na centralnom gradskom trgu naći će se samo stranci, jer Atinjani vole da dočekaju ponoć u svojim domovima. Tek oko 1 posle ponoći će izaći na ulice i onda ćete shvatiti da je ona večernja polutišina bila zatišje pred buru. Atina uvek  čeka spremna da vam pruži mnogo više od onoga što očekujete! Čudesna istorija, dnevna i noćna zabava, šoping, nova poznanstva, more… zatvorite oči i uživajte. Kad god da dođete, dobrodošli ste. Atina je uvek obasjana suncem i željno vas iščekuje.

Atina – večna raskrsnica puteva, grad je do koga možete doći kopnom, nebom i morem. Kao takva, kroz celu istoriju se nalazila na udaru velikih sila. Nalazi se na  poluostrvu Atika i glavni je grad Grčke sa oko 4 miliona stanovnika. Predstavlja mamac za turiste koji žele da vide građevine iz “Zlatnog doba” kada je Atinom vladao Perikle, iz doba kad su se Sofoklove i Euripidove drame izvodile u veličanstvenom Dionisovom pozorištu. Akropolj po nekima je razlog zašto Atina i danas postoji i zašto, nakon dugih vekova propadanja i zaborava, ponovo blešti punim sjajem.

Plan i program puta:

1.dan (30.12.): Beograd – Atina

Sastanak grupe na parkingu preko puta OTC Buvljak u 16:00h, polazak autobusa u 16:30h. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formanlosti i odmora.

2.dan (31.12.): Atina

Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji vodiča: Trgovi Omonija i Sintagma, Parlament, Rezidencija, Olimpijski stadion, Cipio, Hadrijanov slavoluk, Zevsov hram, Akademija, Univerzitet, Biblioteka… Smeštaj u hotel posle 14h. Popodne slobodno vreme za individualni program, razgledanje i posetu nekom od mnogobrojnih grčkih taverni. Obavezno probajte tradicionalna jela-musaka, fava, saganaki, a zedj ugasite uz Ouzo, ili hladni Mytos. Odlazak na trg Sintagma za doček Nove godine 2016 u organizaciji grada Atine. Slobodno vreme. Noćenje.

Atina Manga

3.dan (01.01.): Atina

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam predlažemo fakultativni izlet Akropolja + Glifada. Obilazak kompleksa Akropolj u pratnji stručnog vodiča. Nakon obilaska  Akropolja odlazak autobusom do najpoznatijeg atinskog kupališta i dela grada – Glifada. Uživanje u zvucima talasa uz grčku kafu – frape. Povratak u Atinu u popodnevnim satima i slobodno vreme. Posetite neki od mnogobrojnih barova na i u okolini trga Monastiraki, sa prelepim pogledom na Akropolj. Noćenje.

4.dan (02.01.): Atina

Doručak. Pakovanje kofera i slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska autobusa za Beograd oko 20h. Predlažemo vam da popijete piće ili da ručate u mondenskom kvartu Atine PLAKA, prepunom kafićima i restoranima, prošetate delom grada Kolonaki, koji neodoljivo podseća na Dorćol sa svojim uličicama, ili se ”spustite” do Pireja, dela grada koji mnogi smatraju gradom za sebe, koji je ujedno i glavna luka. Uličice čija će vas putanja voditi čas uzbrdo, čas nizbrdo, prelepa marina prepuna kafića i fast food-ova, velelepno izdanje stadiona Karaiskakis, luka iz koje saobraćaju brodovi ka svim Grčkim ostrvima…U dogovoreno vreme polazak za Srbiju. Noćna vožnja…

Atina

5.dan (03.01.): Atina – Beograd

Dolazak na mesto polaska u popodnevnim satima.


Smeštaj:

Hotel APOLLO 3*  se nalazi u centru Atine, u blizini glavnog trga Omonia. Hotel poseduje sobe 1/2 i 1/3 krevetne. Svaka soba ima sopstveno kupatilo sa tuš kabinom, grejanje, klima uredjaj. Besplatni Wi-Fi je dostupan u sobama.


Hotel THE STANLEY 4*  se nalazi u centru Atine, u blizini glavnog trga Omonia. Ovaj luksuzni hotel poseduje  1/2 i 1/3 krevetne sobe. Svaka soba ima sopstveno kupatilo sa tuš kabinom, grejanje, klima uredjaj, sat TV. Besplatni Wi-Fi. Hotel poseduje i 2 restorana, bar sa panoramskim pogledom na krovu hotela, bazen.

 ________________________________________________

  CENA ARANŽMANA 

Hotel Apollo 3* – 109 € – Popunjen!

Hotel Stanley 4* – 129€ – Popunjen!

 

 Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do 03.12.2016. cena iznosi 99 za hotel Apollo, 109€ za hotel Stanley. 

Cene važe do 03.12. nakon čega se uvećavaju za 20€.

 

ZA NAČINE PLAĆANJA AUTOBUSKIH ARANŽMANA KLIKNITE OVDE.


Aranžman obuhvata:

– prevoz turističkim visokopodnim autobusima (klima, audio/video, DVD)

– Smeštaj u izabranom hotelu u centru Atine, na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/3 sobama 

– stručno vođstvo puta

– razgledanje po programu

– troškove organizacije putovanja

 

Aranžman ne obuhvata:

– međunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali je preporučljivo zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU.

– doplatu za 1/2 sobu – 15 € po osobi za sve vreme boravka

– fakultativne izlete: Akropolj i Glifada – 30 eur

– ulaznice za kulturno istorijske spomenike

– individualne troškove putnika


NOVOGODIŠNJA PUTOVANJA / OSTALE PONUDE:

Pariz – Nova godina – 8 dana

Amsterdam – Nova godina – 8 dana

Barselona  – Nova godina – 8 dana

Berlin – Nova godina – 6 dana

Krakov – Nova godina – 6 dana

Bukurešt – Nova godina – 5 dana

Atina – Nova godina – 5 dana

Budimpešta – Nova godina – 5 dana

Brisel + Amsterdam – Nova godina – 8 dana

Milano – Nova godina – 5 dana

Drezden – Nova godina – 6 dana

PRIJAVI SE