NOVA GODINA 2020.

ATINA

30.12 – 03.01.2020.

5 dana/bus/ hotel 3* + doručak

Akropolj

Atina je jedan od najstarijih gradova na svetu, a dobio je ime po grčkoj boginji mudrosti, koja je vekovima bila njegova zaštitnica. Nalazi se na poluostrvu Atika i glavni je grad Grčke sa oko 4 miliona stanovnika. Pogled na brdo Akropolj, na kojem se ponosno uzdižu Partenon, Erehtejon i hram Atine Nike, naročito dobro osvetljeni noću, vraća nas u prošlost, kada su upravo na ovom mestu nastale misli koje su i danas ideje vodilje zapadne civilizacije. Predstavlja destinaciju za turiste koji žele da vide gradjevine iz “Zlatnog doba” kada je Atinom vladao Perikle, iz doba kad su se Sofoklove i Euripidove drame izvodile u veličanstvenom Dionisovom pozorištu, koji žele da posete stari deo grada-Plaku, zgradu grčkog parlamenta simbola demokratije, luku Pirej i statuu boginje Atine koja ponosno stoji na uzvišenju, čuvajući grad. Srdačnost ljudi koji ovde žive, pozitivna atmosfera na ulicama, specijaliteti u tavernama obogaćeni sirtakijem i buzukijem dovoljan su razlog da ovaj graciozan grad bude vaš izbor za doček Nove godine.

Plan i program puta:

1.dan (30.12.): Beograd – Atina

Sastanak grupe i polazak autobusa iz Beograda u popodnevnim časovima. Polazak iz Niša (Nais pumpa) u dogovoreno vreme. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi regulisanja graničnih i carisnkih formalnosti i odmora.

2.dan (31.12.): Atina

Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji vodiča: Trgovi Omonija i Sintagma, parlament, rezidencija, Olimpijski stadion, Cipio, Hadrijanov slavoluk, Zevsov hram, akademija, univerzitet, biblioteka… Smeštaj u hotel posle 14h. Popodne slobodno vreme za individualne aktivnosti, razgledanje ili posetu nekoj od mnogobrojnih grčkih taverni. Obavezno probajte tradicionalna jela- giros, suvlaki, musaka, fava, saganaki, a žedj ugasite uz ouzo ili hladni Mytos. Odlazak na trg Sintagma za doček Nove godine u organizaciji grada Atine. Slobodno vreme. Noćenje.

Atina Manga

3.dan (01.01.): Atina

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam predlažemo fakultativnu posetu Akropolju i Glifadi. Obilazak kompleksa Akropolj u pratnji stručnog vodiča. Nakon obilaska Akropolja odlazak autobusom do najpoznatijeg atinskog kupališta i dela grada – Glifada. Uživanje u zvucima talasa uz grčku kafu ili frape. Povratak u Atinu u popodnevnim satima i slobodno vreme. Posetite neki od mnogobrojnih barova na i u okolini trga Monastiraki, sa prelepim pogledom na Akropolj. Noćenje.

4.dan (02.01.): Atina

Doručak. Pakovanje kofera i slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska autobusa za Beograd oko 20h. Predlažemo vam da posetite mondenski kvart Atine-Plaku u kojoj se nalazi veliki broj suvenirnica, barova i tradicionalnih restorana kaoi kafana koja je sagradjena u doba Turaka, prošetate delom grada Kolonaki, ili se ”spustite” do Pireja, dela grada koji mnogi smatraju gradom za sebe, koji je ujedno i glavna luka iz koje saobraćaju brodovi ka svim grčkim ostrvima…U dogovoreno vreme polazak za Srbiju. Noćna vožnja…

Atina

5.dan (03.01.): Atina – Beograd

Dolazak na mesto polaska u popodnevnim satima.


SMEŠTAJ:

Hotel MUSEUM 3*  se nalazi u centru Atine, na 750m udaljenosti od glavnog trga Omonia, prekoputa Nacionalnog Arheološkog muzeja. Ovaj hotel poseduje  1/2 i 1/3 sobe. Svaka soba ima sopstveno kupatilo sa tuš kabinom, grejanje, klima uredjaj, sat TV. Besplatni Wi-Fi. CENTAR GRADA


CENA ARANŽMANA
 

 FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA

149€

Za prijave i uplate avansa od min. 50€ do 05.10.2019. cena je 139€

 Za studente uz indeks do 05.10.2019. cena iznosi 129€USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 30€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju.

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

 

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

 


Aranžman obuhvata:
-Prevoz turističkim visokopodnim autobusima (klima, audio/video, DVD)
-Smeštaj u hotelu Museum 3* u centru Atine, na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/3 sobama
-Razgledanja prema programu
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta /predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za 1/2 sobu (20 € po osobi za sve vreme boravka)

-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Medjunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EUFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 20 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

Cene fakultativnih izleta:

Akropolj 20€

Glifada 15€

Grčko veče 35€ 

PRIJAVI SE