NOVA GODINA 2020.

ATINA

30.12 – 03.01.2020. – Poslednjih 9 mesta!

5 dana/bus/ hotel 3* + doručak

Akropolj

Atina je jedan od najstarijih gradova na svetu, a dobio je ime po grčkoj boginji mudrosti, koja je vekovima bila njegova zaštitnica. Nalazi se na poluostrvu Atika i glavni je grad Grčke sa oko 4 miliona stanovnika. Pogled na brdo Akropolj, na kojem se ponosno uzdižu Partenon, Erehtejon i hram Atine Nike, naročito dobro osvetljeni noću, vraća nas u prošlost, kada su upravo na ovom mestu nastale misli koje su i danas ideje vodilje zapadne civilizacije. Predstavlja destinaciju za turiste koji žele da vide gradjevine iz “Zlatnog doba” kada je Atinom vladao Perikle, iz doba kad su se Sofoklove i Euripidove drame izvodile u veličanstvenom Dionisovom pozorištu, koji žele da posete stari deo grada-Plaku, zgradu grčkog parlamenta simbola demokratije, luku Pirej i statuu boginje Atine koja ponosno stoji na uzvišenju, čuvajući grad. Srdačnost ljudi koji ovde žive, pozitivna atmosfera na ulicama, specijaliteti u tavernama obogaćeni sirtakijem i buzukijem dovoljan su razlog da ovaj graciozan grad bude vaš izbor za doček Nove godine.

Plan i program puta:

1.dan (30.12.): Beograd – Atina

Sastanak grupe i polazak autobusa iz Beograda u popodnevnim časovima. Polazak iz Niša (Nais pumpa) u dogovoreno vreme. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi regulisanja graničnih i carisnkih formalnosti i odmora.

2.dan (31.12.): Atina

Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji vodiča: Trgovi Omonija i Sintagma, parlament, rezidencija, Olimpijski stadion, Cipio, Hadrijanov slavoluk, Zevsov hram, akademija, univerzitet, biblioteka… Smeštaj u hotel posle 14h. Popodne slobodno vreme za individualne aktivnosti, razgledanje ili posetu nekoj od mnogobrojnih grčkih taverni. Obavezno probajte tradicionalna jela- giros, suvlaki, musaka, fava, saganaki, a žedj ugasite uz ouzo ili hladni Mytos. Odlazak na trg Sintagma za doček Nove godine u organizaciji grada Atine. Slobodno vreme. Noćenje.

Atina Manga

3.dan (01.01.): Atina

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam predlažemo fakultativnu posetu Akropolju i Glifadi. Obilazak kompleksa Akropolj u pratnji stručnog vodiča. Nakon obilaska Akropolja odlazak autobusom do najpoznatijeg atinskog kupališta i dela grada – Glifada. Uživanje u zvucima talasa uz grčku kafu ili frape. Povratak u Atinu u popodnevnim satima i slobodno vreme. Posetite neki od mnogobrojnih barova na i u okolini trga Monastiraki, sa prelepim pogledom na Akropolj. Noćenje.

4.dan (02.01.): Atina

Doručak. Pakovanje kofera i slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska autobusa za Beograd oko 20h. Predlažemo vam da posetite mondenski kvart Atine-Plaku u kojoj se nalazi veliki broj suvenirnica, barova i tradicionalnih restorana kaoi kafana koja je sagradjena u doba Turaka, prošetate delom grada Kolonaki, ili se ”spustite” do Pireja, dela grada koji mnogi smatraju gradom za sebe, koji je ujedno i glavna luka iz koje saobraćaju brodovi ka svim grčkim ostrvima…U dogovoreno vreme polazak za Srbiju. Noćna vožnja…

Atina

5.dan (03.01.): Atina – Beograd

Dolazak na mesto polaska u popodnevnim satima.


SMEŠTAJ:

Hotel MUSEUM 3*  se nalazi u centru Atine, na 750m udaljenosti od glavnog trga Omonia, prekoputa Nacionalnog Arheološkog muzeja. Ovaj hotel poseduje  1/2 i 1/3 sobe. Svaka soba ima sopstveno kupatilo sa tuš kabinom, grejanje, klima uredjaj, sat TV. Besplatni Wi-Fi. CENTAR GRADA


CENA ARANŽMANA
 

 FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA

149€ – Poslednjih 9 mesta!

Za prijave i uplate avansa od min. 70€ cena iznosi  139€

Za studente uz indeks ili za uplate u celosti cena iznosi 129€USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju.

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

 

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

 


Aranžman obuhvata:
-Prevoz turističkim visokopodnim autobusima (klima, audio/video, DVD)
-Smeštaj u hotelu Museum 3* u centru Atine, na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/3 sobama
-Razgledanja prema programu
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta /predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za 1/2 sobu (20 € po osobi za sve vreme boravka)

-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Medjunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EUFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 20 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

 

1. Akropolj

Obilazak kompleksa Akropolj u pratnji stručnog vodiča. Akropolj je simbol Atine koji dominira njenom panoramom i predstavlja jedno od najznačajnijih arheoloških nalazišta na Svetu. Delovi ovog arhitektonskog kompleksa stari su preko 2400 godina, a ceo kompleks na listi je UNESCO kulturne baštine kao spomenik od izuzetne važnosti. Cena 20€

2. Glifada

Poseta najpoznatijem atinskom letovalištu i slobodno vreme za uživanje u suncu i Mediteranu. Cena: 15€

3. Grčko veče

U večernjim časovima prisustvovaćemo večeri grčke muzike, praćenu tradicionalnom muzikom. Tokom trajanja šoua smenjivaće se nekoliko različitih izvođača, koji će nam kroz plesne performanse predstaviti razne delove Grčke, iz kojih ti plesovi potiču. Sve je propraćeno uživanjem u lokalnim kulinarskim specijalitetima. Cena: 35€

PRIJAVI SE