BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

VALENSIJA

5 dana/avio

Uskoro novi termini u ponudi!

Valensija Manga Trip1

Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Valensija

Sastanak grupe u dogovoreno vreme na aerodromu Nikola Tesla ili na dogovorenom mestu i transfer do odlaznog aerodroma (Budimpešta, Temišvar, Sofija, Niš…) Let do Valensije,  transfer do smeštaja. Ulazak u smeštaj posle 15h. Ukoliko nam vreme to dozvoli, možemo izaći iz hostela, prošetati centrom Valensije – trećeg grada po veličini u Španiji i prestonici paelje – čuvenog španskog nacionalnog jela, grada gotičke arhitekture, ali i spektakularnih vizija savremenog arhitekte Santijaga Kalatrave. Povratak u hostel. Noćenje.

2. dan: Valensija

Nakon buđenja polazimo u veliku fakultativnu pešačku turu: La Lonha – tržnica svile, pod zaštitom UNESCO-a, jedna od najautentičnijih gotičkih građevina Starog grada, koja na svojoj fasadi obiluje interesantnim skulpturama koje se rugaju glavnoj crkvi – katedrali Presvete Bogorodice, takođe jednoj od značajnijih gotičkih katedrala Španije. Divimo se gotičkom Starom Gradu, koji je oivičen srednjevekovnim zidinama, kulama Torres de Quart i Torres de Serrano. Grad je doživeo najveći procvat u doba vladavine čuvenog pape Aleksandra Borhije (Borgia), koji je i sam bio iz okoline Valensije, a poznat je još iz rimskog doba. Na svakom koraku susrećemo se sa restoranima koji nude najbolju paelju u čitavoj Španiji, jer je Valensija upravo i mesto rođenja ovog prepoznatljivog jela. Šetamo kroz Boemsku četvrt, Devičanski trg sa Neptunovom fontanom, Kraljičin trg i Trg pred Gradskom kućom. Grad je izgrađen na meandru sada isušene reke Truije, a bez obzira na to što je na moru i poseduje jednu od najlepših plaža ovog dela Španije – Las Arenas – ne poseduje ribarski kvart, i nema značajnu pomorsku istoriju, jer je oduvek „gledao“ u pravcu kopna. Obilazak nastavljamo šetnjom kroz park Truija – isušeno korito istomene reke, u kome nailazimo na simbol savremene Valensije – Grad Umetnosti i Nauke, najpoznatije delo valensijanskog i svetski poznatog arhitekte Santijaga Kalatrave, poznatom po upotrebi čelika i stakla, ali i nastojanju da iz ovih rigidnih materijala izvuče najprirodnije oblike – skeleti riba, krošnje drveća, itd. Divimo se fantastičnim građevinama, pravimo sjajne fotografije. Slobodan ostatak dana. Povratak u hostel. Noćenje.

3. dan: Valensija – Costa Blanca

Današnji dan predviđen je za fakultativni obilazak južnog dela Valensijske regije – Costa Blanca ili Bela Obala. Imaćemo priliku da posetimo neka od najautentičnijih sela na obali između Valensije i velikog centra španskog primorskog turizma – Alikantea: Deniu i Haveu. Denia je poznata po svom utvrđenju koje nadgleda grad, ali i po sjajnim restoranima, uzanim ulicama, lepim kućicama i jako živopisnoj maloj marini. Havea je po rečima mnogih posetilaca najsimpatičniji mali grad u okruženju sa sjajnim plažama od kojih je Grandela, koja se nalazi nadomak grada jedna od najpoznatijih u regionu. Seoca se nalaze na samo 90km daleko do Ibice, koja se po vedrim danima može videti na horizontu. Ovaj dan iskoristićemo za uživanje i relaksaciju na mediteranskoj obali, dobroj hrani i autentičnom ambijentu Valensijanskog regiona. Povratak u Valensiju u dogovoreno vreme. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan: Valensija (Kuenka)

Današnji dan možemo iskoristiti za slobodno vreme u Valensiji, na plaži Arenas ili u nekom od lokalnih barova, restorana, tržnih centara, mnogobrojnih malih muzeja po kojima je grad poznat ali, takođe možemo (fakultativno) otići do Kuenke, jednog od najpoznatijih istorijskih gradova u okruženju Valensije. Kuenka je srednjovekovni grad koji je predstavljao zavidno vojno uporište na Iberijskom poluostrvu za Rimsko carstvo, Arape i hrišćane, zbog svog položaja na vrhu rečne klisure. Imajući u vidu različite kulture koje su Kuenku smatrale svojim domom, nije iznenađujuće što je grad mešavina arhitekture zaostale od njenih bivših stanovnika, uključujući i katedralu Gospe od Milosti, prvu crkvu u gotskom stilu u Španiji, kao i ruševine mavarske tvrđave. Međutim, najpoznatije građevine ovog mesta nazivaju se “Casas Colgadas” ili “Viseće Kuće”, koje su sagrađene u 15. veku i doslovno “vise” sa litice. Jedna od ovih kuća sada je preobražena u Muzej španske apstraktne umetnosti, jedan od najboljih muzeja ove vrste u Španiji. Poseta Kuenki oduzima dah i vraća posetioce u jedno minulo doba, koje će nas podsetiti na priče o hrišćansko-mavarskim ratovima, srednjevekovne vitezove i slavne španske kraljeve koji su branili i odbranili svoje kraljevstvo od neprijatelja sa drugog kontinenta. Povratak u Valensiju u večernjim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan: Valensija – Beograd

Odjavljivanje iz hostela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let do Beograda ili nekog od okolnih aerodroma (Budimpešta, Temišvar, Sofija, Niš…). Transfer do Beograda (samo u slučaju sletanja na neki od aerodroma van Beograda). S osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.

 CENA ARANŽMANA

449€

Za uplate od minimum 100€  do 15.07. cena iznosi 399€.

 

 


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, JEVREJSKA 13 (u pasažu); tel: +381213006899

[/su_box]

SMEŠTAJ: Smešteni smo u hotelu Beleret ili sl.  u širem centru Valensije u 1/2 i 1/3 sobama. Svaka soba ima svoje kupatilo.  Metro stanica nalazi se na 5 minuta od hotela (metroom treba 20 min do centra). Hotel poseduje restoran, besplatan wi-fi internet koji je dostupan gostima u javnim delovima hotela, travel shop, Luggage room, mašina (aparat) za hranu i piće….


Cena aranžmana obuhvata:

– avio prevoz na relaciji Beograd – Valensija – Beograd (ili avio prevoz do Valensije sa nekog od okolnih aerodroma – Budimpešta, Temišvar, Niš, Sofija)

– Ručni prtljag u avionu (do 10 kg)

– smeštaj u hostelu u Valensiji na bazi 4 noćenja  u 1/3 sobi i 1/4 sobama. Svaka soba ima zasebno kupatilo.

– stručno vodjstvo puta

– razgledanje Valensije sa stručnim vodičem

– troškove organizacije putovanja

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

– međunarodno zdravstveno osiguranje

– fakultativne izlete

– doplatu za prtljag (torba za check in) do 20 kg – 60 eur

– doplata za ½ sobu – 10 € po osobi po noći

– ulaznice za kulturno-istorijske spomenike

– individualne troškove putnika

– hranu

PRIJAVI SE