RUSIJA

7 dana / avio

Moskva + Sankt Peterburg

28.04 – 05.05.2019.

Moskva će nas zapanjiti svojom grandioznošću i energijom – crkve, muzeji, parkovi, arhitektonski biseri carske i socijalističke Rusije, široki bulevari, i ruski način života koji je i sam po sebi atrakcija! Posetićemo i kompleks pravoslavnih manastira Sergijev Posad, nekadašnje sedište ruskog patrijarha sa nekim od najlepših manastira na svetu. Tu je i muzej Astronautike posvećen istoriji istraživanja svemira. Ne zaboravite da probate čuveni ruski kavijar, a votka se pije čista – bez leda ili dodataka! Moskovske noći nećemo opisivati, morate ih doživeti sami… 

Sankt Peterburg, nekadašnja prestonica Ruskog carstva, sa razlogom je prestonica kulture : najbolji muzeji koji se nalaze u ovom gradu okupili su sva remek-dela, od slika preko skulptura do nakita. Grad leži na obali Baltika i nazivaju ga još Venecijom severa zbog mnogobrojnih kanala koji presecaju grad. 


Plan i program putovanja :

1. dan : Beograd – Moskva

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Moskvu. Dolazak u Moskvu i transfer do smeštaja. Ulazimo u sobe i imamo slobodno vreme. Dobrodošli u glavni grad Ruske Federacije! Mesto gde se pisala i gde se i dalje piše svetska istorija – u naučnom, kulturnom, umetničkom, političkom i svakom drugom smislu. Ovaj velegrad zrači svojom energijom od prvog momenta kada ga ugledate. Noćenje

2. dan : Moskva

Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni obilazak grada. Videćemo Crveni trg, najznačajnije mesto u Moskvi, svi istorijski dogadjaji čvrsto su povezani sa ovim trgom. Njegovo ime nema veze sa crvenom bojom, koja je inače simbol komunista već u njihom rečniku nekada je reč crvena predstavljala simbol za lepotu. Divimo se Katedrali Svetog Vasilija  koja krasi ovaj trg, ovo je jedna od najlepših katedrala u Rusiji i izgradjena je pod naredbom Ivana Groznog. Nastavljamo dalje ka Kremlju, najstarijem delu i istorijskom centru Moskve. Kremlj, arhitekturno-umetnički kompleks neponovljiv po lepoti, nekada je bio utvrdjena citadela i palata, dok je danas rezidencija predsednika Ruske Federacije. Turu završavamo kod Boljšoj teatra. Slobodno vreme. U dogovoru sa vodičem možemo krenuti u obilazak Moskovskog metroa (fakultativno). Svraćamo na neke od najlepših metro stanica koje su nalik na muzeje ili galerije bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima, portretima nacionalnih heroja. Slobodno veče. Noćenje.

3. dan : Moskva

Budjenje. Slobodan dan za razgledanje i istraživanje Moskve. Možemo vam ponuditi  fakultativni izlet: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan je od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, nekadašnje rezidencije ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Povratak u kasnijim popodnevnim časovima. Slobodno veče. Noćenje.

4. dan : Moskva – Sankt Peterburg

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Sankt Peterburg. Transfer do smeštaja i ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan :  Sankt Peterburg

Slobodno vreme ili fakultativni obilazak  Sankt Peterburga. Videćemo zimsku palatu, glavnu rezidenciju ruskih careva. Ova veličanstvena palata nalazi se na reci Neva i jedna je od najimpresivnijih atrakcija u Sankt Peterburgu. Ovo je još i glavna zgrada muzeja Ermitaža. Ermitaž je jedna od najvećih umetničkih galerija i najcenjenijih muzeja na svetu. Videćemo spomenik podignut Aleksandru I u čast pobede nad Francuskom. Prolazimo kroz najpoznatiju ulicu Nevsky Prospect koja predstavlja kulturno i društveno srce grada. Odlazimo do katedrale Svetog Izaka najveće pravoslavne bazilike i četvrte po veličini katedrale u svetu i Stroganov dvorca jedne od najstarijih aristoktarskih rezidencija. Nastavljamo dalje ka crkvi Spasa, jednoj od najvećih svetskih znamenitosti. Crkva je ukrašena izvanrednim kupolama i mozaikom. Obilazak završavamo kod Petropavlovske trdjave. Jedna od prvih zgrada u Sankt Peterburgu podignuta je upravo ovde kao i barokna katedrala Petra i Pavla i statua Petra Velikog. Slobodno vreme. Noćenje

6. dan : Sankt Peterburg

Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Ermitaža. Nekadašnja vila Katatine Velike, danas jedan od najvećih i najlepših kulturno istorijskih muzeja. Ermitaž,  zeleno bela palata koja predstavlja čudo barokne arhitekture i ima 1.786 vrata, 1.945 prozora i 1.057 elegantno bogato uredjenih sala i soba. Zbirka Ermitaža obuhvata više od 3 miliona umetničkih dela svetske kulture. Nakon posete slobodno vreme. Noćenje

7. dan : Sankt Peterburg – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Predlažemo vam da posetite neke od mnogobrojnih muzeja i katedrala. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma. Let za Beograd. Dolazak u Beograd. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje. 


SMEŠTAJ :

Moskva hotel 4* ili sl. – Nalazi se na 10 minuta od metro stanice i 7 kilometara od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne svaka sa sopstvenim kupatilom. Besplatan wifi internet dostupan je u okviru hotela. 

Sankt Peterburg Hotel 4* ili sl.- Nalazi se na 2.5 kilometara od centra grada. Sobe su dvokrevetne i svaka soba sadrži sopstveno kupatilo. U okviru smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. U blizini smeštaja nalazi se dosta restorana i kafića.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

1199€ 1099€

Za prijave do 02.03. i uplate avansa od min. 500€ cena je 999€

Za prijave i uplate u celosti do 02.03. cena je 899€

 

USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA
 

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Aranžman obuhvata :
-Avio prevoz (Beograd – Moskva – Sankt Peterburg – Beograd) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Moskva- Sankt Peterburg) sa uključenim svim taksama
-Sve transfere po programu putovanja
-3 noćenja u Moskvi u hotelu 4* (1/2 ili 1/3 sobe)
-3 noćenja u Sankt Peterburgu u hotelu 4* (1/2 ili 1/3 sobe)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije
-Medjunarodno putno osiguranje

Aranžman ne obuhvata :
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti) 

PRIJAVI SE