BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

MADRID

4 dana/avio

26.09 – 29.09.2018.

24.10 – 27.10.2018.

Madrid Manga Trip1


Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Madrid

Sastanak grupe u dogovoreno vreme na aerodromu Nikola Tesla ili dogovorenom mestu i transfer do odlaznog aerodroma (Budimpešta, Temišvar, Sofija, Niš). Let do Madrida i transfer do smeštaja. U zavisnosti od satnica letova imamo noćenje ili krećemo u obilazak Madrida – srca Španije i Iberije, monumentalna prestonica nekada transkontinentalnog carstva, prepun različitih ljudi sa svih krajeva hispanofonog sveta, Almodovarov grad, pun neobičnih i raznolikih likova i mesta, koje je veliki reditelj često dočaravao na velikom platnu. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan: Madrid

Nakon buđenja, polazimo (fakultativno) na veliku Madridsku turu (pešački+lokalni prevoz): Plaza De la Espana – nacionalni spomenik sa skulpturama Don Kihota i Sanča Panse, alegorijama Španije, kao i pisca Migela Servantesa, koji je opisao njihove nezaboravne avanture u jednom od najznačajnijih romana svetske književnosti. Nastavljamo do jednog od parkova podno Kraljevske Palate, odakle se pruža sjajan pogled na jedan od najvećih parkova Španije – Casa de Campo koji zauzima veliki prostor u zapadnom Madridu. Slede barokna Kraljevska palata, zvanična rezidencija španskog monarha i Katedrala de la Almudena, centar hrišćanstva cele Španije, koji prikazuje tradicionalnu povezanost katoličke crkve i španskih kraljeva. Poseta fantastičnoj baroknoj građevini, koja je građena u više etapa, na mestu koje je oduvek bilo verski centar. Dolazimo na trg ispred palate, Plaza de Oriente, na kom se nalazi konjička statua Filipa IV Španskog, odakle dolazimo na mali trg Plaza de Ramales, ispod koga se nalaze posmrtni ostaci jednog od najvećih španskih umetnika svih vremena – Diega Velaskesa. Šetnja nas dalje vodi do samog centra starog Madrida – Plaza de la Villa, na kome se nalazi stara gradska kuća, jedna od najlepših baroknih palata u gradu. Velikom ulicom – Calle Mayor – dolazimo do tržnice San Migel i najlepšeg madridskog trga – Plaza Major gde pravimo kraću pauzu za fotografisanje i ispijanje kafe u nekom od lokalnih kafea. Nastavljamo prema Puerta del Sol i centru Madrida, videćemo dvor vojvode od Albe, monumentalni Plaza de Sibeles sa istoimenom palatom, u kojoj se danas nalazi centar španske poštanske službe. Prolaz i muzej Prado koji je najpoznatija, najvrednija i najposećenija ustanova kulture u Španiji. Obilazak završavamo u  najčuvenijem i najlepšem centralnom parku – Retiro. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

Toledo Manga Trip

3. dan: Toledo

Nakon buđenja polazak na fakultativni izlet u Toledo – španski imperijalni grad, prestonicu Tri kulture (Hrišćanske, Muslimanske i Hebrejske), centar izrade poznatih mačeva i bodeža, mesto u kome je slikao nadaleko poznati španski slikar El Greko, čija se najpoznatija dela do današnjih dana mogu videti u ovom živopisnom gradu na impozantnom bregu iznad reke Taho, koji se nalazi na oko sat vremena južno od Madrida. Autobuski transfer i pešački obilazak Toledo – istorijski centar – breg utvrđenja, zidine grada, glavni trg – Zokodover, na kome se okupljaju kako lokalci, tako i turisti. Nastavljamo do simbola Toleda – visokog utvrđenja Alkazar – neosvojiva citadela na vrhu grada, ispred koje se pruža fatastičan pogled na uzanu klisuru koju je napravila reka Taho. Uzanim uličicama odlazimo do Gradske kuće i jedne od najpoznatijih katedrala u čitavoj Španiji – Primada de Toledo, biser španskog gotičkog stila, masivna ali i elegantna, viševekovni centar hrišćanstva u Toledu. Odlazimo do dela grada  koji je poznat kao stara jevrejska četvrt, u kojoj se nalaze i najbitnije građevine iz doba kada je u gradu živeo čuveni El Greko – crkva Sv. Tome(ulaz fakultativno) u kojoj imamo priliku da se divimo  najčuvenijoj slici maestra – Sahrana Grofa Orgaza. Pravimo pauzu pored Sinagoge uživajući u predivnom pogledu na okolna brda i reku Taho. Nastavljamo ka manastiru San Huan de los Rejes – poznatom centru verskog života ovog  dela Španije, koji je građen u doba Izabele Katolkinje, zaštitnice hrišćanstva i španske kraljice (poseta je moguća  fakultativno, tokom slobodnog vremena). Dolazimo do mosta San Migela  odakle možemo da posmatramo klisuru i brda na kojima je izgrađen ovaj divni srednjevekovni grad. Za one najhrabrije – fakultativno se  zip line-om možete sa jednog kraja klisure spustiti na drugi, uživajući u kratkoj, ali zaista intenzivnoj, adrenalinskoj avanturi, stotinak metara iznad strme klisure koju ćete preleteti za samo 10-ak sekundi. Sledi slobodno vreme, tokom koga možemo posetiti El Grekovu kuću-muzej, crkvu Sv. Tome, muzej naoružanja i torture u Alkazaru, kupiti lepe suvenire, razgledati kamene kuće Toleda, posetiti Katedralu i uživati u autentičnoj atmosferi. Povratak u Madrid u dogovoreno vreme. Slobodno vreme u Madridu. Noćenje.

4. dan: Madrid

Odjavljivanje iz smeštaja. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let do Beograda ili nekog od okolnih aerodroma (Budimpešta, Temišvar, Sofija, Niš…). Transfer do Beograda (samo u slučaju sletanja na neki od aerodroma van Beograda). S osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.

Madrid manga

 

 


SMEŠTAJ: Smešteni smo u hotelu Travelodge*** ili sl. u širem centru Madrida  u 1/3 i 1/4 sobama. Svaka soba ima svoje kupatilo.  Autobuska stanica nalazi se u blizini hotela (autobusom treba 20 min do centra). Hotel poseduje restoran, besplatan wi-fi internet koji je dostupan gostima u javnim delovima hotela, travel shop, Luggage room, mašina (aparat) za hranu i piće….

 

CENA ARANŽMANA

 599€ 549

Za prijave i uplate avansa od min. 100€ cena je 499€

Za prijave i uplate u celosti cena je 459€

USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA
 

 

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Cena aranžmana obuhvata:

– avio prevoz na relaciji Beograd – Madrid – Beograd (ili avio prevoz do Madrida sa nekog od okolnih aerodroma – Budimpešta, Temišvar, Niš, Sofija uz uključeni transfer do i od aerodroma)

– Ručni prtljag u avionu (do 10 kg)

– smeštaj u hotelu 3* u Madridu na bazi 3 noćenja  u 1/3 sobi i 1/4 sobama. Svaka soba ima zasebno kupatilo.

– transfer aerodrom – hotel – aerodrom

– stručno vodjstvo puta

– razgledanje Madrida sa stručnim vodičem

– troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:

– međunarodno zdravstveno osiguranje

– fakultativne izlete

– doplatu za prtljag (torba za check in) do 20 kg – 60 eur

– doplata za ½ sobu – 10 € po osobi po noći

– ulaznice za kulturno-istorijske spomenike

– individualne troškove putnika

– hranu 

PRIJAVI SE