BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899


ZAGREB

Kneza Mislava 3

+385 (1) 5807190


 

Instagram

Želite li primati Manga Trip novosti?

Saznajte prvi o Manga Trip akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

KAPADOKIJA

4 dana

29.04 – 03.05.2019.

Oblast Kapadokija, jedinstvena u svetu, predstavlja čudo prirode koje se nalazi u oblasti centralne Anadolije u Turskoj. Smeštena na svega 200 km od Antalije, ova čudesna pokrajina neopisive lepote, šarenih balona, kamenih dimnjaka, pećina i podzemnih gradova, predstavlja čudesan spoj prirode i istorije. Šetaćemo tunelima unutar podzemnih gradova, posetiti mnoštvo manastira i crkvi, uživati u neverovatnim pejzažima i tradicionalnoj turskoj kuhinji. Muzeji na otvorenom i prostrane doline su same neke od stvari koje ćemo posetiti, uz nezaobilaznu vožnju balonom, tokom koje ćemo na pravi način i iz potpuno drugo ugla, spoznati lepote ove fenomenalne regije


1. dan: Beograd – Kapadokija

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let sa presedanjem u Istanbulu do Kajzerija ili Nevsehira. Po sletanju, sledi transfer do hotela. Slobodno vreme za upoznavanje sa okolinom i istraživanjem gradića Goreme, jednog od najvećih turističkih centara ove regije, koji leži u krajoliku nebičnih vulkanskih stena. Noćenje.

2. dan: Kapadokija

Krećemo u obilazak regije Kapadokija, vulkanskog područja čiji se geografski oblik formirao pre 10 miliona godina. Neverovatne prirodne lepote, dimnjaci, šareni baloni i pejzaži od kojih zastaje dah. Oduševiće nas umetnosti i arhitektura ovog regiona. Obilazimo zamak Uchisar, najvišu tačku regije. Nakon toga posetićemo Goreme -Muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih možemo videti freske koje datiraju iz 10. veka i opisuju život Isusa Hrista. Po završenom razgledanju, put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin gde ćemo posetiti tradicionalne grčke kuće unutar pećina.  Slikamo se i uživamo u pogledu. Slobodno vreme za ručak, nakon čega ćemo posetiti lokalnu zanatsku radnju i naučiti kako se pravi grnčarija. Sledi poseta dolini Pasabag i magičnim ‘’troglavim’’ dimnjacima. Nestvaran prizor ostavlja nas bez daha. Nakon toga, sledi poseta još jednoj zanatskoj radnji, gde ćemo videti kako se ručno prave tepisi i čilimi, a zatim i poseta dolini Devrent , poznatoj i kao ‘’Dolina mašte’’, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Odmaramo u vinariji u Urgupu uz degustaciju vina. Poslednja stanica su tri vilinska dimnjaka, sa svojim predivnim šeširima,  koji predstavljaju simbol Kapadokije. Povratak u Goreme. Slobodno vreme. Noćenje.

Kapadokija

3. dan: Kapadokija

U ranim jutarnjim časovima preporučujemo fakultativnu vožnju balonom. Ovo je nešto što ne smete propustiti. Nestvarni pejzaži vulkanskih stena i priroda Kapadokije ostaviće vas bez daha. Gledamo izlazak sunca i pravimo nestvarne fotografije. Iskustvo i osećaj koji se doživaljava samo jednom! Ostatak dana predvidjen za obilazak podzemnog grada Derinkuju, nestvarnog mesta iz 7 veka p.n.e, u kome je sklonište pronalazilo oko 20.000 ljudi. Ovo je najveći otkopani podzemni grad u Turskoj, otvoren za posetioce davne 1969 godine, čija dubina doseže 55 metara. Šetamo tunelima i divimo se arhitekturi grada koji je preživeo napade Rimljana, Grka, Vizantije.. Nakon završenog razgledanja, put nas dalje vodi ka 16 km dugačkojm kanjonu doline Ihlara. Posetićemo jednu od mnogobrojnih crkvi koje se pojavljuju duž doline. Slobodno vreme za ručak u selu Belisirma. Turu nastavljamo posetom manastira Selime, iskopanom od strane hrišćanskih monaka u 13. veku. U povratku u hotel, zastaćemo u dolini golubova. Povratak u Goreme. Slobodno vreme ili vam preporučujemo fakultativnu  posetu tradicionalnoj turskoj večeri. Noćenje.

4. dan: Kapadokija – Beograd

U zavisnosti od satnica letova, ostatak slobodnog vremena do dogovorenog polaska na aerodrom, provodimo koristeći za finalni shopping i kupovinu suvenira. Let za Beograd sa usputnim presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Beograd gde sa osmehom na licu planiramo naredno Manga putovanje.


SMEŠTAJ:
GOREME : Hotel Ciner 3* ili sl. – nalazi se u mestu Goreme, na svega 5 minuta hoda od centra. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, klimu, TV, sef, minibar i Wi-Fi. U sklopu hotela, gosti mogu uživati u restoranu tradicionalne turske kuhinje.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi)
599€ 
Za prijave do 14.01. i uplate avansa od min. 250€ cena je 549€

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd -Nevsehir – Beograd) ili (Beograd -Kajzeri) sa uključenim svim taksama
-Sve transfere po programu putovanja
-3 noćenja u mestu Goreme u hotelu 3*  sa uključenim obrocima (3 doručka, 3 večere i 2 ručka) u  1/2 ili 1 /3 sobama
-Razgledanje mesta Goreme i lokaliteta iz plana i programa puta sa stručnim vodičem
-Ulaznice za sve lokalitete navedene u planu i programu puta, koji nisu fakultativni izlet
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujePRIJAVI SE