BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899


ZAGREB

Kneza Mislava 3

+385 (1) 5807190


 

Instagram

Želite li primati Manga Trip novosti?

Saznajte prvi o Manga Trip akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

ISTOČNA ANADOLIJA

(JUGOISTOČNA TURSKA)

9 dana/avio 

Mardin – Midjat – Hasankejf – Šanliurfa – Haran – Gobeklitepe – Gaziantep – Eski Halfeti – Biredžik – Zeugma – Nemrut Dagi

01.05 – 09.05.2019.


Istočna Anadolija, jedna od sedam geografskih regija Turske, na zapadu je omedjena Centralnom Anadolijom, Crnomorskom regijom na severu, Jugoistočnom Anadolijom i Irakom na jugu, Iranom, Azerbajdžanom, Armenijom i Gruzijom na istoku. Ako želite da vidite i osetite pravu Tursku, da jedete, uživate i na život gledate kao stanovništvo te zemlje, onda obavezno morate da obidjete ovu regiju u kojoj turska kultura vekovima živi netaknuta. Istražite Mardin, gradić na brdu sa kojeg se pruža pogled na Siriju, poznat po arapskoj arhitekturi sa žutim prizemnim kućicama, po proizvodnji srebra i zlata od kojeg spretne zanatlije prave nakit na vrlo specifičan način, kao i velikom broju prodavnica sapuna koji se upravo ovde ručno prave. Otkrijte grad Šanliurfa, lokalnom stanovništvu poznatiji kao Urfa. Stare kamene kuće, uske ulice, tradicionalni bazari, veliki broj manastira i džamija,  gradske fontane i druge znamenitosti nemi su svedoci bogate istorije Urfe, grada koji zbog svoje istorije, umetnosti i bogatstva mnogi doživljavaju kao muzej pod otvorenim nebom. Uživajte u prestonici baklave, plantažama pistaća i najvećem muzeju rimskih mozaika na svetu u Gaziantepu. Nemojte propustiti da obidjete Huran, grad u kojem je po Bibliji živeo Avram i mesto u kojem su utočište nakon progona iz raja pronašli Adam i Eva. Žute niske kuće u obliku košnice, konji i koze koji šetaju slobodno uskim vijugavim ulicama i žene obučene u beduinsku odeću bez sumnje će vas vratiti vekovima unazad do arheološkog nalazišta Gobeklitepe u kojem je pronadjen najstariji hram na svetu na čijim se zidovima i stubovima mogu videti prvi crteži koje je napravio čovek još pre 140 vekova. U Istočnoj Anadoliji očekuju vas i asirski/sirijski manastiri iz V veka, seldžučke srednjovekovne medrese, vožnja drevnom rekom Eufrat i zalazak sunca u čuvenom arheološkom nalazištu na vrhu planine Nemrut…Jedan odlazak u Istočnu Anadoliju,  gde se prema legendi o Velikom Potopu, nakon povlačenja vode Nojeva Barka nasukala na planinu Ararat,  neće biti dovoljan da obidjete i spoznate sve čari ove regije.


Plan i program putovanja:

1. dan: Beograd  – Mardin

Sastanak grupe u dogovoreno vreme na aerodromu Nikola Tesla. Let za Mardin sa presedanjem u Istanbulu. Transfer od aerodroma do hotela, slobodno vreme za šetnju…Bajkoviti Mardin, gradić smešten na oko 1100 m nadmorske visine u jugoistočnoj Anadoliji, smatra se jednim od najlepših u čitavoj Turskoj. Prostire se na strmoj litici velikog brda, sa nezaboravnim panoramskim pogledom na beskrajne zelene žitnice drevne Mesopotamije, ka granici sa Sirijom. Mardin i okolina poznati su po jedinstvenoj obradi srebrnog nakita (nalik srmi), arapskoj kafi i jedinstvenom ratluku od nara i pistaća – najčešćih voćki ovog kraja. Noćenje.

2. dan: Mardin

Nakon doručka krećemo na fakultativni izlet u posetu Manastiru šafrana, jednog od dva najznačajnija asirska pravoslavna manastira u jugoistočnoj Turskoj koji datira iz V veka, i nekadašnje je sedište Sirijske episkopije. Služba u manastiru se obavlja na aramejskom jeziku kojim je pre 2000 godina govorio Hrist. Nastavak puta nas vodi ka arheološkom nalazištu Dari, koju nazivaju i malom Kapadokijom. U njoj ćemo pronaći ostatke akvadukta i ogromne podzemne prostorije sa stubovima, u kojima se u rimskom dobu skladištila voda i namirnice. Nakon završene posete, sledi povratatk u Mardin, obilazak Kasimije medrese i cvetne bašte, i u centru Mardina Crkve Četrdesetorice velikomučenika. Po završenom razgledanju, slobodno vreme. U večernjim časovima preporučujemo posetu Zindžirije medrese iz 14. veka, sa čijeg se krova pruža prelep pogled na Mardin i zalazak sunca. Noćenje.

3. dan: Mardin – Midjat – Hasankejf

Nakon doručka, krećemo na fakultativni izlet u Manastir Mor Gabriel, najstariji postojeći i jedan od najlepših asirskih pravoslavnih manastira iz IV veka, sa fantastičnom istočnjačkom arhitekturom u okerastom kamenu. Manastir se nalazi na visoravni Tur Abdin, u čijoj okolini se nekadala nalazilo čak 80 manastira. Do XII veka, manastir je bio sedište episkopije, a njegovo podizanje pomoglo je i nekoliko vizantijskih careva. Slobodno vreme, nakon čega krećemo u 16 km udaljeni Midjat, gde obilazimo stari deo grada i starinsko zdanje Konuk Evi, najvišu tačku grada. Slobodno vreme za ručak i odmor. Nastavak puta ka pastoralnom selu Hasankejf, na obronku brda mesopotamske reke Tigar, koje uskoro preti da bude potopljeno usled puštanja brane. Povratak u Mardin. Noćenje.

4. dan: Mardin – Šanliurfa

Nakon doručka, polazak autobusa za Šanliurfu. Dolazak u hotel i smeštanje u sobe. Nakon kratkotrajnog odmora sledi obilazak svetog jezera u Golbaši parku i pećine u kojoj je prema legendi rodjen i živeo prorok Avram, kao i dva sjajna novootvorena muzeja: Muzej mozaika rimske vile i Arheološki muzej, u kojem se nalaze artefakti iz obližnjeg, najstarijeg hrama na svetu. Slobodno vreme. Noćenje. 

5. dan: Šanliurfa – Haran

Nakon doručka krećemo na  fakultativni izlet u Haran, gde ćemo videti ostatke najstarijeg arapskog univerziteta na svetu, koji potiče iz IX veka i obići seoske kuće od pečenog blata u obliku košnica. Odlazimo na arheološko nalazište Gobeklitepe, gde se nalazi najstariji hram ikada podignut na svetu koji je u julu 2018. uvršten na listu UNESCO-ve svestke kulturne baštine. Slobodno vreme za razgledanje i pravljenje fotografija. Povratak u Šanliurfu – slobodno vreme za bazar i obilazak tvrdjave. Noćenje.

6. dan: Šanliurfa – Gaziantep

Napuštamo hotel i krećemo put grada Gaziantepa, autoputem kraj nepreglednih plantaža pistaća. Po stizanju, prvo svraćamo u obilazak velikog Zeugma muzeja – najvećeg muzeja mozaika na svetu. Po završenom razgledanju, smeštamo se u sobe. Slobodno  popodne za šetnju, razgledanje bazara, ručak, kupovinu suvenira… Gaziantep je turska prestonica kulinarstva i centar proizvodnje baklave, na listi UNESCO-a kao grad gastronomije. Noćenje.

7. dan: Gaziantep – Eski Halfeti – Biredžik – Zeugma

Nakon autentičnog turskog doručka, sledi obilazak proizvodnje Imam Čagdaš, najčuvenije baklavdžinice Turske. Po završenom razgledanju, sledi odlazak na jednodnevni fakultativni izlet u Eski Halfeti kraj reke Eufrat i plovidba rekom. Tu ćemo videti plastenik crnih ruža, rimsku tvrdjavu i potopljeno selo, nakon čega sledi vožnja autobusom do Biredžika, rezervata endemske vrste ptice – bliskoistočnog ćelavog ražnja koji živi samo ovde, u jednom delu Maroka i nigde više na svetu. Na kraju posećujemo antičko arheološko nalazište Zeugmu – rimske vile čiji se mozaici nalaze u muzeju u Gaziantepu. Povratak u Gaziantep. Preporučujemo posetu nekom od mnogobrojnih restorana. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan: Gaziantep – Nemrut Dagi

Slobodan dan za istraživanje Gaziantepa ili vam možemo ponuditi dvodvnevni fakultativni odlazak na planinu Nemrut gde nas očekuje višečasovna vožnja i obilasci nakoliko lokaliteta antičkog rimskog i Komagenskog kraljevstva po planini, kao i nezaboravni zalazak sunca na vrhu fantastičnog arheološkog nalazišta Nemrut Dagi koji je pod zaštitom UNESCO-a. Transfer do smeštaja u podnožju planine. Noćenje.

9. dan: Gaziantep  – Beograd

Doručak. U dogovoreno vreme, polazak ka aerodromu. Let za Beograd sa usputnim presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Srbiju, gde sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


SMEŠTAJ:
MARDIN:
Hotel se nalazi u mestu Mardin u širem centru grada. Sobe su 1/2 i 1/3. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, klimu, TV, sef, peškire i besplatan WiFi. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

ŠANLIURFA: Elci Konagi hotel 3* ili sl. – nalazi se u mestu Šanliurfa u centru starog dela grada. U svom sklopu poseduje baštu, veliku terasu sa pogledom na grad i minibar. Sobe su 1/2 i 1/3. Svaka soba ima sopstveno kupatilo, klimu, TV, sef, peškire, garderober i besplatan WiFi. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

GAZIANTEP: Anadolu Evleri pansion 2* ili sli. – nalazi se u centru starog dela Gaziantepa. Krasi si ga neverovatna arhitektura. Sobe su 1/2 ili 1/3, u tradicionalnom stilu, sa autentičnim izgledom. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, klimu, TV, fen, sef, peškire i besplatan WiFi. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi)

999€ 899€ 

Za prijave do 01.03. i uplate avansa od min. 250€ cena je 849€

Za prijave i uplate u celosti do 01.03. cena je 799€

 

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd – Mardin- Gaziantep – Beograd) sa uključenim svim taksama
-Sve transfere po programu putovanja
-3 noćenja u mestu Mardin u hotelu 3* (1/2 sobe)
-2 noćenja u mestu Šanliurfa u hotelu 3* (1/2 sobe)
-3 noćenja u mestu Gaziantep u pansionu 2* (1/2 sobe)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije
-Medjunarodno putno osiguranje

Aranžman ne obuhvata:
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)

 


PRIJAVI SE