DOČEK NOVE GODINE

ISTANBUL 5 DANA– poslednje 4 sobe!

5 DANA  / 4 NOĆI 

29.12 – 02.01.2020. 

Istanbul - Nova godinaNekadašnja prestonica Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog carstva Istanbul je jedini grad na svetu koji spaja i prostire se na dva kontinenta, mestu gde se susreću zapad i istok, raskršću civilizacija i religija. Istovremeno, nalazi se i na sudaru različitih kultura i uticaja – evropskih i azijskih, što mu je i dalo unikatni šarm. Kroz istoriju nosio je različita imena – Bizantion, Konstantinopolj, Carigrad, Stambol. Tokom svoje bogate prošlosti bio je u više navrata slavljen, paljen, prekrštavan i osvajan. Nakon osnivanja moderne republike Turske, Ankara je proglašena njenim glavnim gradom, ali Istanbul je i dalje ostao njen centar. Grad na sudaru dve civilizacije i religije oduvek, grad koji je ispisao stranice istorije, najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i privredno središte, centar trgovine i centar sveta više od jednog milenijuma ostaviće na vas utisak kao nijedan drugi. Dobrodošli na vrata Orijenta!


Plan i program puta:

1. dan (29.12.): Beograd – Istanbul

Skup putnika na aerodromu Nikola Tesla u 07.00h ujutru. Direktan let za Istanbul u 09:00h, broj leta TK1082. Sletanje u Istanbul u 12:40h. Transfer do smeštaja. Nakon kratkotrajnog odmora, krećemo u obilazak dela grada u kome se nalazimo – Aksaraj, Laleli džamija, trg Beyazit. Po završenom razgledanju, preporučujemo odlazak do Kapali čaršije i obilazak tog ogromnog i specifičnog turskog bazara uz obavezno cenkanje pri kupovini. Degustirajte turski fast-food specijalitet kebab i sok od sveže cedjenog nara. Uveče imamo slobodno vreme za istraživanje čari Istanbula uz piće i neizbežnu nargilu u starom gradskom jezgru. Noćenje. 

2. dan (30.12.): Istanbul

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak grada: Plava džamija, Aja Sofija, Sultanahmet trg sa starim hipodromom koji je nekada bio središte vizantijskog Konstatinopolja, Topkapi palata. Po završenom razgledanju, sledi slobodno vreme za šoping i kupovinu suvenira. Noćenje.

3. dan (31.12.): Istanbul 

Slobodan dan ili možete sa nama krenuti na plovidbu Bosforom, doživljaj Istanbula koji ne smete propustiti – fakultativno. Dok brodić lagano krstari smenjivaće se pogled na stare džamije i nove četvrti, evropski i azijski deo. Shvatićete zašto je Bosfor jedan od simbola ovog grada i razlog zbog koga je unikatan. Povratak u hotel. Uveče se krećemo ulicama obojenim specifičnim miksom bliskoistočne i evropske kulture. Slobodno vreme za pripremu dočeka najludje noći. Srećna Nova godina!  Noćenje.

4. dan (01.01.): Istanbul 

Slobodan dan za individualni obilazak Istanbula, uživanje u prazničnim rasprodajama i restoranima koje Istanbul nudi. Preporučujemo da popijete kafu ili čaj u nekom od rooftop restorana sa pogledom na Bosfor po kojima je Istanbul poznat. Noćenje.

5. dan (02.01.): Istanbul – Beograd

Nakon doručka odjavljivanje iz hotela i imamo slobodno vreme do polaska na aerodrom, koje možete iskoristiti za finalni šoping, kupovinu suvenira i uživanje u turskim poslasticama, poput ratluka i baklave. U popodnevnim časovima polazak na aerodrom. Let za Beograd u 19:50h, broj leta TK1083. Sletanje u Beograd u 19:30h. Kraj putovanja.


SMEŠTAJ:

ISTANBUL od 29.12. do 02.01.

Sky Kamer Boutique Hotel 4* ili sl. – nalazi se u centru Istanbula u neposrednoj blizini Grand Bazara. Najbliža stanica gradskog prevoza udaljena je oko 100 m od hotela. Gradskim prevozom je potrebno oko 5 minuta vožnje do Aja Sofije i Sultanahmeta.  Sobe su moderno opremljene, svaka soba poseduje zasebno kupatilo i wc, TV. U hotelu je dostupan besplatni WI-FI internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA

(avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

CENA ARANŽMANA

489€ – poslednje 4 sobe!

Za prijave i uplate avansa od min. 200€ do 07.12.2019. cena je 469€

Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do 07.12.2019. cena iznosi 449€

 


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Direktan avio prevoz (Beograd-Istanbul-Beograd) sa uključenim svim taksama i prtljagom – ekonomska klasa
-Sve transfere po programu putovanja
-Smeštaj u Istanbulu u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobama)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske (razgledanje Istanbula – 50€, vožnja Bosforom – 20€, tursko veče – 45€) – cene su podložne promeni.
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 20 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

1. Razgled Istanbula 

Fakultativno razgledanje Istanbula obuhvata posetu Aja Sofije i Topkapi palate sa ulaznicama i vodičem. Tokom ovog razgledanja takodje ćemo imati priliku da vidimo Plavu džamiju i Sultanahmet trg sa starim hipodromom koji je nekada bio središte vizantijskog Konstantinopolja. Cena: 50€

2. Vožnja Bosforom 

Dok brodić lagano krstari smenjivaće se pogled na stare džamije i nove četvrti. Evropski i Azijski deo grada i shvatićete zašto je Bosfor jedan od simbola Istanbula i razlog zbog koga je unikatan. Videćemo i doživeti Istanbul iz potpuno drugog ugla i perspektive. Cena: 20€

3. Tursko veče 

U večernjim časovima prisustvovaćemo večeri turske muzike, praćenu senzualnim trbušnim plesom. Tokom trajanja šoua smenjivaće se nekoliko različitih izvodjača, koji će nam kroz plesne performanse predstaviti razne delove Turske, iz kojih ti plesove potiču. Za kraj večeri, uživaćemo u orijentalnom plesu devojaka obučenih u autentičnu nošnju u pratnji tradicionalne turske muzike uživo. Cena: 45€

 

Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

PRIJAVI SE