DOČEK NOVE GODINE

ISTANBUL

29.12 – 02.01.2020. 

Avio prevoz sa svim taksama / hotel 4*/ doručak / vodič

Istanbul - Nova godinaNekadašnja prestonica Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog carstva Istanbul je jedini grad na svetu koji spaja i prostire se na dva kontinenta, mestu gde se susreću zapad i istok, raskršću civilizacija i religija. Istovremeno, nalazi se i na sudaru različitih kultura i uticaja – evropskih i azijskih, što mu je i dalo unikatni šarm. Kroz istoriju nosio je različita imena – Bizantion, Konstantinopolj, Carigrad, Stambol. Tokom svoje bogate prošlosti bio je u više navrata slavljen, paljen, prekrštavan i osvajan. Nakon osnivanja moderne republike Turske, Ankara je proglašena njenim glavnim gradom, ali Istanbul je i dalje ostao njen centar. Grad na sudaru dve civilizacije i religije oduvek, grad koji je ispisao stranice istorije, najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i privredno središte, centar trgovine i centar sveta više od jednog milenijuma ostaviće na vas utisak kao nijedan drugi. Dobrodošli na vrata Orijenta!


Plan i program puta:

1. dan (29.12.): Beograd – Istanbul

Polazak se aerodroma Nikola Tesla u ranim jutarnjim časovima. Direktan let za Istanbul. Smeštanje u hotel. Nakon kratkotrajnog odmora, krećemo u obilazak dela grada u kome se nalazimo – Aksaraj, Laleli džamija, trg Beyazit. Po završenom razgledanju, preporučujemo odlazak do Kapali čaršije i obilazak tog ogromnog i specifičnog turskog bazara uz obavezno cenkanje pri kupovini. Degustirajte turski fast-food specijalitet kebab i sok od sveže cedjenog nara. Uveče imamo slobodno vreme za istraživanje čari Istanbula uz piće i neizbežnu nargilu u starom gradskom jezgru. Noćenje. 

2. dan (30.12.): Istanbul

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak grada: Plava džamija, Aja Sofija, Sultanahmet trg sa starim hipodromom koji je nekada bio središte vizantijskog Konstatinopolja, Topkapi palata. Po završenom razgledanju, sledi slobodno vreme za šoping i kupovinu suvenira. Noćenje.

3. dan (31.12.): Istanbul 

Slobodan dan ili možete sa nama krenuti na plovidbu Bosforom, doživljaj Istanbula koji ne smete propustiti – fakultativno. Dok brodić lagano krstari smenjivaće se pogled na stare džamije i nove četvrti, evropski i azijski deo. Shvatićete zašto je Bosfor jedan od simbola ovog grada i razlog zbog koga je unikatan. Povratak u hotel. Uveče se krećemo ulicama obojenim specifičnim miksom bliskoistočne i evropske kulture. Slobodno vreme za pripremu dočeka najludje noći. Srećna Nova godina!  Noćenje.

4. dan (01.01.): Istanbul 

Slobodan dan za individualni obilazak Istanbula, uživanje u prazničnim rasprodajama i restoranima koje Istanbul nudi. Preporučujemo da popijete kafu ili čaj u nekom od rooftop restorana sa pogledom na Bosfor po kojima je Istanbul poznat. Noćenje.

5. dan (02.01.): Istanbul – Beograd

Nakon doručka odjavljivanje iz hotela i imamo slobodno vreme do polaska na aerodrom, koje možete iskoristiti za finalni šoping, kupovinu suvenira i uživanje u turskim poslasticama, poput ratluka i baklave. U popodnevnim časovima polazak na aerodrom. Let za Beograd. Kraj putovanja.


SMEŠTAJ:

Sky Kamer Boutique Hotel 4* ili sl. – nalazi se u centru Istanbula u neposrednoj blizini Grand Bazara. Najbliža stanica gradskog prevoza udaljena je oko 100 m od hotela. Gradskim prevozom je potrebno oko 5 minuta vožnje do Aja Sofije i Sultanahmeta.  Sobe su moderno opremljene, svaka soba poseduje zasebno kupatilo i wc, TV. U hotelu je dostupan besplatni WI-FI internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. 


FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA

(avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

CENA ARANŽMANA

489€

Za prijave i uplate avansa od min. 200€ do 02.12.2019. cena je 469€.

 Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do 02.12.2019. cena iznosi 449€.

 Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

 


Aranžman obuhvata:
-Direktan avio prevoz (Beograd-Istanbul-Beograd) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja
-4 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu 4* u Istanbulu u 1/3 sobama 
-Troškove organizacije putovanja

-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Individualne troškove 
-Doplatu za 1/2 sobu – 40€ po osobi za sve vreme boravka
-Fakultativne izlete i obilaske (razgledanje Istanbula – 50€, vožnja Bosforom – 20€, tursko veče – 45€) – cene su podložne promeni.
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 20 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

1. Razgled Istanbula 

Fakultativno razgledanje Istanbula obuhvata posetu Aja Sofije i Topkapi palate sa ulaznicama i vodičem. Tokom ovog razgledanja takođe ćemo imati priliku da vidimo Plavu džamiju i Sultanahmet trg sa starim hipodromom koji je nekada bio središte vizantijskog Konstantinopolja. Cena: 50€

2. Vožnja Bosforom 

Dok brodić lagano krstari smenjivaće se pogled na stare džamije i nove četvrti. Evropski i Azijski deo grada i shvatićete zašto je Bosfor jedan od simbola Istanbula i razlog zbog koga je unikatan. Videćemo i doživeti Istanbul iz potpuno drugog ugla i perspektive. Cena: 20€

3. Tursko veče 

U večernjim časovima prisustvovaćemo večeri turske muzike, praćenu senzualnim trbušnim plesom. Tokom trajanja šoua smenjivaće se nekoliko različitih izvođača, koji će nam kroz plesne performanse predstaviti razne delove Turske, iz kojih ti plesove potiču. Za kraj večeri, uživaćemo u orijentalnom plesu devojaka obučenih u autentičnu nošnju u pratnji tradicionalne turske muzike uživo. Cena: 45€

PRIJAVI SE