BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

ISTANBUL + KAPADOKIJA

6 dana/avio

03.10. – 09.10.2018. – još 4 slobodna mesta

19.03.– 24.03.2019.

26.04. – 01.05.2019.

Nekadašnja prestonica triju velikih carstava (Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog) Istanbul je jedini grad na svetu koji spaja i prostire se na dva kontinenta. Istovremeno, nalazi se i na sudaru različitih kultura i uticaja – evropskih i azijskih, što mu je i dalo unikatni šarm. Tokom svoje duge istorije nosio je različita imena – Konstantinopolj, Carigrad, Stambol. Nakon osnivanja moderne republike Turske, Ankara je proglašena njenim glavnim gradom, ali Istanbul je i dalje ostao njen centar. Grad na sudaru dve civilizacije i religije, grad koji je ispisao stranice istorije, najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i privredno središte, ostaviće na vas utisak kao nijedan drugi. Dobrodošli na vrata Orijenta!

Oblast Kapadokija, jedinstvena u svetu, predstavlja čudo prirode koje se nalazi u oblasti centralne Anadolije u Turskoj. Smeštena na svega 200 km od Antalije, ova čudesna pokrajina nestvarne lepote, šarenih balona, kamenih dimnjaka, pećina i podzemnih gradova, predstavlja čudesan spoj prirode i istorije. Šetaćemo tunelima unutar podzemnih gradova, posetiti mnoštvo manastira i crkvi, uživati u neverovatnim pejzažima i tradicionalnoj turskoj kuhinji. Muzeji na otvorenom i prostrane doline su samo neke od stvari koje ćemo posetiti, uz nezaobilaznu vožnju balonom, tokom koje ćemo na pravi način i iz potpuno drugo ugla, spoznati lepote ove fenomenalne regije.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Istanbul

Polazak se aerodroma Nikola Tesla u ranim jutarnjim časovima. Direktan let za Istanbul. Smeštanje u hotel. Nakon kratkotrajnog odmora, krećemo u obilazak dela grada u kome se nalazimo – Aksaraj, Laleli džamija, trg Beyazit. Po završenom razgledanju, preporučujemo odlazak do Kapali čaršije i obilazak tog ogromnog i specifičnog turskog bazara uz obavezno cenkanje pri kupovini. Degustirajte turski fast-food specijalitet kebab i sok od sveže ceđenog nara. Uveče slobodno vreme za istraživanje čari Istanbula uz piće i neizbežnu nargilu u nekom zabačenom kutku starog gradskog jezgra.. Noćenje. 

2. dan: Istanbul

Slobodan dan ili Vam možemo ponuditi fakultativni obilazak grada: Plava džamija, Aja Sofija, Sultanahmet trg sa starim hipodromom koji je nekada bio središte vizantijskog Konstatinopolja, Topkapi palata, nakon čega sledi prelazak preko Zlatnog roga Galata mostom, trg Taksim i obilazak Dolmabahče palate, uz pratnju stručnog vodiča. Po završenom razgledanju, sledi slobodno vreme za shopping i kupovinu suvenira. Noćenje.

3. dan: Istanbul – Kapadokija

Vreme do polaska na aerodrom možete iskoristiti za shopping i kupovinu suvenira, ili otići na plovidbu Bosforom – doživljaj Istanbula koji ne smete propustiti. Dok brodić lagano krstari smenjivaće se pogled na stare džamije i nove četvrti, evropski i azijski deo. Shvatićete zašto je Bosfor jedan od simbola ovog grada i razlog zbog koga je unikatan.  U popodnevnim časovima polazak na aerodrom. Let do Kajzerija ili Nevsehira. Po sletanju, sledi transfer do hotela. Slobodno vreme za upoznavanje sa okolinom i istraživanjem gradića Goreme, jednog od najvećih turističkih centara ove regije, koji leži u krajoliku nebičnih vulkanskih stena. Noćenje.

4. dan: Kapadokija

Krećemo u obilazak regije Kapadokija, vulkanskog područja čiji se geografski oblik formirao pre 10 miliona godina. Neverovatne prirodne lepote, dimnjaci, šareni baloni i pejzaži od kojih zastaje dah.  Oduševiće nas umetnosti i arhitektura ovog regiona. Obilazimo zamak Uchisar, najvišu tačku regije. Nakon toga posetićemo Goreme -Muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih možemo videti freske koje datiraju iz 10. veka i opisuju život Isusa Hrista. Po završenom razgledanju, put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin gde ćemo posetiti tradicionalne grčke kuće unutar pećina.  Slikamo se i uživamo u pogledu. Slobodno vreme za ručak, nakon čega ćemo posetiti lokalnu zanatsku radnju i naučiti kako se pravi grnčarija. Sledi poseta dolini Pasabag i magičnim ‘’troglavim’’ dimnjacima. Nestvaran prizor ostavlja nas bez daha. Nakon toga, sledi poseta još jednoj zanatskoj radnji, gde ćemo videti kako se ručno prave tepisi i čilimi, a zatim i poseta dolini Devrent , poznatoj i kao ‘’Dolina mašte’’, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Odmaramo u vinariji u Urgupu uz degustaciju vina. Poslednja stanica su tri vilinska dimnjaka, sa svojim predivnim šeširima,  koji predstavljaju simbol Kapadokije. Povratak u Goreme. Slobodno vreme ili vam preporučujemo fakultativnu  posetu tradicionalnoj turskoj večeri. Noćenje.

5. dan: Kapadokija

U ranim jutarnjim časovima preporučujemo fakultativnu vožnju balonom. Ovo je nešto što ne smete propustiti. Nestvarni pejzaži vulkanskih stena i priroda Kapadokije ostaviće vas bez daha. Gledamo izlazak sunca i pravimo nestvarne fotografije. Iskustvo i osećaj koji se doživaljava samo jednom! Ostatak dana predvidjen za obilazak podzemnog grada Derinkuju, nestvarnog mesta iz 7 veka p.n.e, u kome je sklonište pronalazilo oko 20.000 ljudi. Ovo je najveći otkopani podzemni grad u Turskoj, otvoren za posetioce davne 1969 godine, čija dubina doseže 55 metara. Šetamo tunelima i divimo se arhitekturi grada koji je preživeo napade Rimljana, Grka, Vizantije.. Nakon završenog razgledanja, put nas dalje vodi ka 16 km dugačkojm kanjonu doline Ihlara. Posetićemo jednu od mnogobrojnih crkvi koje se pojavljuju duž doline. Slobodno vreme za ručak u selu Belisirma. Turu nastavljamo posetom manastira Selime, iskopanom od strane hrišćanskih monaka u 13. veku. U povratku u hotel, zastaćemo u dolini golubova. Povratak u Goreme. Noćenje.

6. dan: Kapadokija – Beograd

U dogovoreno vreme, polazak ka aerodromu. Let za Beograd sa usputnim presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Beograd gde sa osmehom na licu planiramo naredno Manga putovanje.


Istanbul: Hotel Yuksel 3* ili slično, nalazi se u širem centru Istanbula i dobro je povezan sa strogim centrom grada linijama javnog prevoza. Potrebno je nekoliko minuta vožnje tramvajem do Plave Džamije, Grand Bazara i Aja Sofije.  Bežični internet je dostupan u čitavom hotelu besplatno. Sobe su 1/2 i 1/3  i  svaka soba je moderno opremljena sa zasebnim kupatilom i   TV-om. U blizini hotela nalazi se supermarket i mnoštvo kafea.

Kapadokija: Hotel Ciner 3* ili slično,nalazi se u mestu Goreme, na svega 5 minuta hoda od centra. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, klimu, TV, sef, minibar i Wi-Fi. U sklopu hotela, gosti mogu uživati u restoranu tradicionalne turske kuhinje.MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi)

 699€

Za prijave do 01.09. i uplate avansa od min. 250€ cena je 659€

 

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Cena aranžmana obuhvata:

– avio prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd  sa svim taksama i prtljagom

– avio prevoz na relaciji Istanbul – Nevsehir – Istanbul (ili avio prevoz do grada Kajzeri) sa svim taksama i prtljagom

– transfere od lokalnog aerodroma do smeštaja (u oba smera)

– smeštaj u hotelu  3* u Istanbulu na bazi 2 noćenja  u 1/2 sobama i 1/3 sobama. Svaka soba ima zasebno kupatilo.

– smeštaj u hotelu Ciner 3* ili sl. u mestu Goreme na bazi punog pansiona i  3 noćenja  u 1/2 sobama i 1/3 sobama. Svaka soba ima zasebno kupatilo.

– stručno vodjstvo puta

– razgledanje mesta Goreme i lokaliteta iz plana i programa puta sa stručnim vodičem

– ulaznice za sve lokalitete navedene u planu i programu puta, koji nisu fakultativni izlet

– troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:

– međunarodno zdravstveno osiguranje

– fakultativne izlete

– ulaznice za kulturno-istorijske spomenike koje nisu u sklopu plana i programa puta

– individualne troškove putnika

– hranu koja nije obuhvaćena planom i program puta 

PRIJAVI SE