ISTANBUL 

4 DANA / avio

29.04 – 02.05.2020.

28.05 – 31.05.2020.

 

Nekadašnja prestonica Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog carstva Istanbul je jedini grad na svetu koji se prostire se na dva kontinenta, mesto gde se susreću zapad i istok, raskršće civilizacija i religija.  Istovremeno, nalazi se i na sudaru različitih kultura i uticaja – evropskih i azijskih, što mu je i dalo unikatni šarm. Kroz istoriju nosio je različita imena – Bizantion, Konstantinopolj, Carigrad, Stambol. Tokom svoje bogate prošlosti bio je u više navrata slavljen, paljen, prekrštavan i osvajan. Nakon osnivanja moderne republike Turske, Ankara je proglašena njenim glavnim gradom, ali Istanbul je i dalje ostao njen centar. Grad na sudaru dve civilizacije i religije oduvek, grad koji je ispisao stranice istorije, najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i privredno središte, centar trgovine i centar sveta više od jednog milenijuma ostaviće na vas utisak kao nijedan drugi. Dobrodošli na vrata Orijenta!


Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Istanbul

Polazak se aerodroma Nikola Tesla u ranim jutarnjim časovima. Let za Istanbul u 09:15, broj leta TK 1082.  Sletanje u Istanbul u 12:00. Transfer do smeštaja. Nakon kratkotrajnog odmora, krećemo u obilazak dela grada u kome se nalazimo i upoznajemo se sa okolinom – Aksaraj, Laleli džamija, trg Beyazit. Po završenom razgledanju, preporučujemo odlazak do Kapali čaršije i obilazak tog ogromnog i specifičnog turskog bazara uz obavezno cenkanje pri kupovini. Degustirajte turski fast-food specijalitet kebab i sok od sveže cedjenog nara. Uveče slobodno vreme za istraživanje čari Istanbula uz piće i neizbežnu nargilu u nekom zabačenom kutku starog gradskog jezgra. Noćenje. 

2. dan: Istanbul

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak grada: Aja Sofija, zdanje impresivne veličine, prepuna mozaika i fresaka, koja je u XV veku posle osvajanja grada od strane Mehmeda II pretvorena u džamiju, iako je pre toga skoro devet vekova bila najposećenija hrišćanska crkva, zatim Plava džamija, najdominantnija gradjevina u Istanbulu, sagradjena da bi parirala Aja Sofiji sa svojih 6 minareta. Pravimo kratku pauzu, kako bismo probali kuvani djevrek ili sok od nara kod nekog od mnogobrojnih uličnih prodavaca na Sultanahmet trgu, sa starim hipodromom, koji je nekada bio središte vizantijskog Konstatinopolja. Za kraj, posećujemo čuvenu Topkapi palatu, nekadašnju palatu sultana Mehmeda Osvajača i njegove porodice, sultanovih žena i konkubina. Služila je kao harem i administrativno mesto u kome se moglo okupiti 3000 ljudi. Po završenom razgledanju, slobodno vreme. Preporučujemo odlazak u neki od mnogobrojnih restorana podno Galata mosta, gde možete uživati u ribljim specijalitetima. Noćenje.

3. dan: Istanbul 

Slobodan dan ili možete sa nama krenuti na fakultativni izlet plovidbu Bosforom – doživljaj Istanbula koji ne smete propustiti. Dok brodić lagano krstari smenjivaće se pogled na stare džamije i nove četvrti, evropski i azijski deo. Shvatićete zašto je Bosfor jedan od simbola ovog grada i razlog zbog koga je unikatan. U večernjim časovima preporučujemo fakultativni odlazak na tursko veče: uživanje uz tursku muziku praćenu senzualnim trbušnim plesom. Kroz plesne performanse nekoliko izvođača upoznajemo razne delove Turske, iz kojih ti plesovi potiču. Povratak u hotel.  Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan: Istanbul – Beograd

Pakujemo stvari i izlazimo iz soba. Slobodno vreme do polaska na aerodrom možete iskoristiti za finalni šoping, kupovinu suvenira i uživanje u turskim poslasticama, poput ratluka i baklave. Transfer do aerodroma i let za Beograd u 18:45, broj leta TK 1083. Sletanje u Beograd u 19:25.   Kraj putovanja.


SMEŠTAJ:

ISTANBUL od 29.04. do 02.05. – 1. termin

                        od 28.05. do 31.05. – 2. termin

 Hotel Zagreb 4* ili sl. – nalazi se u turističkom centru Istanbula (kvart Laleli) na 300 od Laleli džamije i oko 10 minuta hoda od Grand Bazara. Hotel je nedavno potpuno renoviran. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba je moderno opremljena sa zasebnim kupatilom i  TV-om. Bežični internet je dostupan u čitavom hotelu besplatno. U blizini hotela nalazi se supermarket i mnoštvo kafea.


CENA ARANŽMANA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)  


FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA

419€  399€

Za prijave i uplate avansa od min. 100€ do 01.03.2020. cena je 379€

 Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do 01.03.2020. cena iznosi 359€

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu :

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3; tel: +38515807190


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

 


Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd-Istanbul-Beograd) sa uključenim svim taksama
-Sve transfere po programu putovanja
-3 noćenja sa doručkom u Istanbulu u hotelu 4* (1/2 ili 1/3 sobe)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 20 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

1. Razgled Istanbula 

Fakultativno razgledanje Istanbula obuhvata posetu Aja Sofije i Topkapi palate sa ulaznicama i vodičem. Tokom ovog razgledanja takodje ćemo imati priliku da vidimo Plavu džamiju i Sultanahmet trg sa starim hipodromom koji je nekada bio središte vizantijskog Konstantinopolja. Cena: 50€

Izlet uključuje: Kartu za gradski prevoz, ulaznicu za Aja Sofiju, ulaznicu za Topkapi palatu, lokalnog vodiča, predstavnika agencije na srpskom jeziku. 


2. Vožnja Bosforom 

Dok brodić lagano krstari smenjivaće se pogled na stare džamije i nove četvrti. Evropski i Azijski deo grada i shvatićete zašto je Bosfor jedan od simbola Istanbula i razlog zbog koga je unikatan. Videćemo i doživeti Istanbul iz potpuno drugog ugla. Cena: 20€

Izlet uključuje: Kartu za gradski prevoz, ulaznicu za brod, predstavnika agencije na srpskom jeziku.


3. Tursko veče 

U večernjim časovima prisustvovaćemo večeri turske muzike, praćenu senzualnim trbušnim plesom. Tokom trajanja šoua smenjivaće se nekoliko različitih izvodjača, koji će nam kroz plesne performanse predstaviti razne delove Turske, iz kojih ti plesovi potiču. Za kraj večeri, uživaćemo u orijentalnom plesu devojaka obučenih u autentičnu nošnju u pratnji tradicionalne turske muzike uživo. Cena: 45€

Izlet uključuje: Transfer, večeru, neograničeno alkoholno i bezalkoholno piće, ulaznicu za show u trajanju od 3h. 

 

 

PRIJAVI SE