BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

ARGENTINA + BRAZIL

 ARGENTINA + BRAZIL 

Spoiler title

Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Buenos Aires

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla. Let preko Amsterdama (ili nekog drugog evropskog aerodroma) do Buenos Airesa. Dolazak u Buenos Aires.Transfer do smeštaja. Noćenje.

2. dan: Buenos Aires

Budimo se i krećemo u obilazak grada: glavni gradski trg Plaza de Mayo, Casa Rosada, Manzana de las Luces – kolonijalni centar edukacije i kulure. U ovom delu grada nalazi se i crkva svetog Ignasia – najstarija crkva u Buenos Airesu izgrađena u 18. veku kao i najstarija biblioteka –  La Libreria de Avila. Congreso Nacional, Plaza Lavalle Teatro Colon, Obelisco. Obilazak nastavljamo ispijanjem kafe na trgu Dorengo, jednom od najlepših u Buenos Airesu koji okružuju zgrade iz kolonijanlnog perioda. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan: Buenos Aires

Ustajemo i nastavljamo upoznavanje sa glavnim gradom Argentine. Odlazimo u naselje Recoleta i posećujemo istoimeno groblje koje predstavlja najpopularniju atrakciju Buenos Airesa. Na ovom mestu sahranjen je sam krem argentinskog društva. U ovom “gradu mrtvih” počivaju najpoznatiji umetnici, pisci, ratni heroji, glumci među kojima i čuvena Evita Peron. Muzej koji nam govori o životu ove ekstravagantne glumice i velikog borca za ljudska prava nalazi se u neposrednoj blizini groblja. U dogovoru sa vodičem u večernjim satima odlazimo u neki od mnogobrojnih restorana i uživamo u argentinskim biftecima i vinima, a zatim i učimo kako se igra čuveni Tango.  Noćenje.

4. dan: Buenos Aires 

Slobodan dan za individualne aktivnosti.   Noćenje.

 5. dan: Buenos Aires – Ušaja

Ustajanje i check out iz hostela. Danas se selimo na najjužniju tačku Južne Amerike, u mesto gde naš okružuju glečeri i netaknuta priroda – Ognjena zemlja i njen najveći grad Ušaja. Transfer do aerodroma i let za Ušaju. Dolazak u Ušaju, transfer do hostela, smeštanje. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan: Ušaja

Otvaramo oči i upijamo energiju ovog prelepog mesta ušuškanog među moćnim glečerima. Provodimo dva dana istražujući nacionalni park ”Ognjena Zemlja”. Fakultativno odlazimo na krstarenje kanalom kroz koji prolaze ekspedicije za Južni pol. Ovde možete videti morževe i foke u svom prirodnom okruženju a pejzaži koji nam se ukazuju su nezaboravni. Povratak u hostel. Noćenje.

7. dan: Ušaja – Buenos Aires

Buđenje, transfer do aerodroma i let za Buenos Aires. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan: Buenos Aires – Puerto Iguasu

Ustajanje i check out iz hostela. Slobodno vreme do polaska autobusa za Puerto Iguasu. Noćna vožnja u autobusima visoke turističke klase (spavaća kola).

9. dan: Puerto Iguasu

Dolazak u Puerto Iguasu u prepodnevnim časovima. Smeštanje u hostel. Slobodno vreme za upoznavanje upoznavanje grada koji se nalazi na tromeđi Argentine, Paragvaja i Brazila. Noćenje.

10. dan: Puerto Iguasu

Slobodan dan ili fakultativni izlet na spektakularne vodopade Iguazu. Prolazimo kroz tropsku šumu dok u daljini čujemo huk vode koja pada sa 82 metra viskog platoa Parana. Ovaj sistem vodopada sastoji se od preko 150 manjih slapova koji predstavljaju prirodnu granicu izmeću Brazila i Argentine. Povratak u Puerto Iguasu. Slobodno vreme za slikanje na ušću reka Parana i Iguasu. Noćenje.

11.dan: Puerto Iguasu – Rio de Žaneiro

Napuštamo smeštaj, ukrcavamo se u autobus i posle regulisanja graničnih i carinskih formalnosti ulazimo u Brazil. Kratak transfer do aerodroma u mestu Foz do Iguasu. Let za Rio de Žaneiro. Dolazak u Rio. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

12. dan: Rio de Žaneiro

Dobro jutro! Dobro došli u Cidade Maravilhosa! Budimo se i krećemo u upoznavanje grada Sambe, fudbala, prelepih plaža i opijajuće energije. Utapamo se u ritam Ria ispijanjem kafe na plaži Ipanema, a zatim se fakultativno penjemo na vrh planine Korkovado. Do vrha ove 710 metara visoke vertikalne stene dolazimo vozićem koji nas vozi kroz tropsku kišnu šumu sve do zaštitnog znaka Ria i celog Brazila – statue Hrista Spasitelja. Pravimo nezaboravne fotografije i uživamo u pogledu sa osmatračnice gde Rio izgleda kao da nam je na dlanu. Povratak na Ipanemu i slobodno vreme za kupanje i uživanje na plaži uz kaipirinju i ritmove Sambe. Slobodno vreme. Noćenje.

13. dan: Rio de Žaneiro

Slobodan dan ili fakultativni odlazak do još jednog simbola Rija – Glave Šećera. Penjemo se na vrh do koga se dolazi panoramskom žičarom. Glava Šećera se nalazi na samom ulazu u zaliv Guanabara i sa nje se pruža spektakularan pogled na najpoznatije tačke Rija – most Rio-Niteroi, Korkovado, tvrđavu Santa Kruz kao i čuvenu Kopakabanu! Posle obilaska, spuštamo se u podnožje planine i kupamo se na ovoj najpoznatijoj plaži na svetu. Slobodno vreme. Noćenje.

14.dan: Rio de Žaneiro

Odlazak do legendarnog stadiona “Marakana“, nekada najvećeg fudbalskog stadiona na planeti  zatim odlazimo do četvrti Lapa gde se nalazi najveća katedrala u Riju kao i čuvene Selaronove stepenice. Ova šarena instalacija sastavljena od hiljada pločica prekriva 215 stepenika i delo je čileanskog umetnika Horhea Selarona koje je posvetio brazilskom narodu. Pravimo predah i isprobavamo specijalitete brazilske kuhinje u obližnjim restoranima a zatim partijamo sa Brazilcima do duboko u noć u open barovima na ulicama Rija. Noćenje.

15. dan: Rio de Žaneiro

Slobodan dan za sunčanje na plažama Rija ili fakultativni odlazak u jednu od najvećih favela u svetu – Rosinja. Ovde ćete se upoznati sa životom siromašnijeg dela brazilskog stanovništva dok prolazite kroz uske ispresecane ulice pored trošnih i improvizovanih kuća. Nešto što ne možete videti nigde u svetu. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

16. dan: Rio de Žaneiro – Beograd

Check out iz hostela i slobodno vreme do odlaska na aerodrom. Let do Beograda sa presedanjem.

17. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. Tango, vino, Ognjena zemlja, Iguasu, Samba, kaipirinja – slike, ukusi, mirisi i zvukovi nam odjekuju glavom, navlači nam se osmeh na lice sa kojim planiramo sledeće Manga putovanje. 🙂

CENA ARANŽMANA:

2190€FIRST MINUTE