BORAKAJ – PORODIČNA AVANTURA

FILIPINI – BORAKAJ

 Ostrvo sa najlepšim plažama na svetu!

15 dana / Sigurni polasci!

03.02 – 18.02.2020.

Filipini - Borakaj - porodična avantura

Provedite porodični odmor na Filipinima, jednom od najvećih svetskih arhipelaga i doživite nezaboravne momente u egzotičnom raju jugoistočne Azije. Planine, guste šume, ravnica i obalna područja sa mega biodiverzitetom i bogatom florom i faunom, čine ovo parče raja na Zemlji, u zapadnom Pacifičkom okeanu, izuzetno poželjnom destinacijom za odmor porodica.

Manila– glavni grad Filipina, nalazi se na obali zaliva Manila. Poznata i kao biser Orijenta, kosmpolitski i kameleonski grad, njegovi delovi su i fantastični i kič. Grad ima mnogo toga da ponudi, od najstarijih kineskih četvrti na svetu do veoma modernih noćnih klubova i tržišnih centara. Tragovi španske ere oslikavaju se u brojnim festivalima i  špansko – filipinskoj arhitekturi, posebno u delu grada Intramuros – najlepšim prizorom Manile. Glavni grad Filipina poznat je po svojim parkovima, koji su prave egzotične oaze okružene betonskom džunglom, kao i po najvećem i najpoznatijem trgu Rizal. Filipini se mogu pohvaliti sa preko sto etničkih grupa, pomešanih i oblikovanih u jedinstvenu Filipino kulturu.

Konačno odredište našeg puta, gde ćemo provesti najveći deo odmora – ostrvo Borakaj – savršeno mesto za porodični odmor, poznato po neverovatno egzotičnim plažama, ukusnoj i jeftinoj klopi  – pravi je pacifički tropski raj! Ostrvo obuhvata površinu od svega nekoliko kvadratnih kilometara a najrazvijenija je turistička destinacija Filipina. Nebrojeno puta nagradjivana plaža Pukka, kao jedna od deset najlepših na svetu upravo se nalazi na Borakaju. Ali Bela plaža – White beach, gde se nalazi i naš smeštaj, podjednako je lepa, ako ne i lepša od Puke a daleko je zgodnija za funkcionisanje porodica sa decom. Sve se nalazi na dohvat ruke i svi članovi porodice će podjednako uživati u raznoraznim aktivnostima koje plaža pruža, a pre svega u razlivanju purpurno – tirkizno – sedefastog spekra boja prilikom zalazaka sunca.

Borakaj je lepši nego što možete zamisliti i velike su šanse da će vašoj porodici postati omiljena lokacija kada god budete pomislili na plažu i ostrvo!

Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Manila

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Manilu sa presedanjem.

2. dan: Manila

Dolazak u Manilu. Transfer do smeštaja. Na info sastanku sledi upoznavanje sa filipinskim specijalitetima, običajima i kulturom. Tradicionalna filipinska jela su ukusna i veoma slična evropskim (veliku ulogu doprinela je kolonizacija Španaca). Filiini su retka, ako ne i jedina azijska država u kojoj možete naći pekare i uživati u hlebu i proizvodima od testa. Pretežno se koriste lokalni začini, dosta mesa i morskih plodova. Slobodno vreme za odmor od puta i vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan: Manila

U prepodnevnim satima u dogovoru sa vodičem, sledi fakultativna šetnja po centralnoj gradskoj zoni. Daleko od gustog saobraćaja i visokih zgrada u Manili leži stara španska četvrt Intramuros – najstariji deo grada. Intramuros u prevodu znači „Unutar zidina“ što ujedno i opisuje strukturu ovog kvarta, okruženog debelim, visokim zidovima i rovovima. Uski balkoni, kaldrme i zgrade odišu mediteranskim šarmom. U okviru Intramurosa videćemo kombinaciju starog i novog, konje i kočije iz prošlosti i rikše i džipnije – filipinska vozila današnjice. Istražujemo ovaj zaboravljeni grad i otkrivamo sve njegove tajne. Videćemo tvrđavu Santjago, gde je u vreme kolonijalne vlasti bio zatvor. Ruševine tvrđave su obnovljene, a unutrašnje dvorište se sada koristi za zvanične prijeme, pozorišne i druge predstave. Pauzu pravimo u Luneta Parku gde je podignut spomenik Rizal u znak sećanja na filipinskog nacionalistu Hose Rizala. Slobodno vreme za individialne aktivnosti. Predlažemo posetu poslovnog kvarta Makati-ja, koji obiluje restoranima, kafićima, fast fudovima i tržnim centrima. Povratak u hotel. Noćenje. 

4. dan: Manila – Borakaj

Budjenje i pakovanje. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Borakay (Kalibo). Transfer busom do luke a zatim plovimo brodićem do smeštaja na Borakaju (White beach) koga sa pravom nazivaju pacifički tropski raj. Sve što treba da uradite jeste da se opustite i uživate, jer sledi istraživanje prelepog ostrvca i divni momenti provedeni sa porodicom i novim drugarima.

4.- 14. dan: Borakaj

Smešteni na Beloj plaži, gazeći po brašnastom pesku, uživamo u tirkiznom moru i uz odličnu vibraciju i atmosferu provodimo egzotični odmor – od izležavanja na plaži, uživanju u vodi i suncu, vožnju brodićem do okolnih koralnih grebena, ronjenja, snorklinga, ispijanja koktela do masaža. Borakaj nudi i vrhunsku klopu uz povoljne cene – i ako ga smatraju skupim za filipinske  standarde.  

Šetamo putićem iznad plaže uz mnogo restorančića, tezgica i prodavaca suvenira – bez ikakvog saobraćaja u okruženju. Ili bosi, celom dužinom plaže, možemo šetati sa porodicom uz more, gledajući skulpture od peska osvetljene bakljama, koje Filipinci prave nakon što zađe sunce.

Predveče se kafei i barovi polako pune, postavljaju se stolovi za all you can eat večere, Filipinke nude hranu sa menija, pretežno svežu ribu i plodove mora – škampe, školjke, krabe, jastoge – koje na licu mesta spremaju za vas, nakon što ih lično odaberete. Ovde možete probati sve kuhinje sveta ali i lokalne specijalitete. Stolovi su poredjani po Beloj plaži – na pesku, a nastrešnice restorančića napravljene su od lišća palmi. Nemoguće je, bilo preko dana ili tokom noći, dok šetate, istražujete i uživate u gastronomiji Borakaja, da ne zastanete kako biste uživali u svemu što vas okružuje. Preporuka je da probate račiće u sosu od topljenog sira ili jastoga u sosu od limuna.

Pijaca Talipapa je meka za ljubitelje morske hrane – škampi veliki kao podlaktica, rezervoari jastoga i rakova, gomile ostriga i drugih školjki a osim hrane, na tezgama možete naći razne suvenire, garderobu i nakit.

Na samo kilometar od Bele plaže, nalazi se Bulabog plaža – potpuno drugi svet u odnosu na Belu plažu!
Čim se napusti  glavni put, zavlada tišina, čuju se samo petlovi i deca koja se igraju.

14. dan: Borakaj – Manila

Buđenje. Transfer do aerodroma i let do Manile. Transfer do hotela i smeštaj. Istraživanje se nastavlja. Predlažemo vam odlazak do glavnog poslovnog i finanjiskog distrikta Makati – srca Metro Manile, koji je poznat po svojim glamuroznim neboderima, mnogobrojnim restoranima i šoping molovima. Upoznaćete potpuno novo lice Manile. Noćenje.

15. dan: Manila – Beograd

Slobodno vreme za šoping, kupovinu suvenira, uživanju u raznim ukusima filipinske kuhinje i poslednje fotkanje Manile. Predlažemo vam odlazak do šoping mola Azija. U dogovreno vreme transfer do aerodroma i  let za Beograd.

16. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa.

Uz obavezan široki osmeh planirajte vašu sledeću porodičnu avanturu!


Manila: Red Planet hotel 2+* se nalazi u turističkom delu Manile, poznatom pod nazivom Makati, u kome se nalaze mesta za shopping, restorani, noćni klubovi/pubovi i mnoge druge pogodnosti u kojima turisti uživaju.  Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Smeštaj sadrži: Wi-Fi, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, restoran i bar.

Borakay: Hotel 3* se nalazi u centru turističkog dela ostrva, na zapadnom delu ostrva, u neposrednoj blizini najpoznatije plaže White Beach. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sopstveno kupatilo. U blizini smeštaja se nalaze barovi i restorani, u kojima se mogu naći morski specijaliteti, kao i filipinska i zapadnjačka kuhinja.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

– Odrasli: 1499€ 1399€

– Deca od 2 do 12 godina (u sopstvenom ležaju): 1199€ 

– Deca od 2 do 12 godina (u ležaju sa roditeljima): 999€

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Aranžman obuhvata :

 • Povratni avio prevoz (Beograd-Manila-Beograd) sa svim taksama (do 20 kg prtljaga)
 • Povratni avio prevoz (Manila – Borakay- Manila) sa svim taksama (do 20 kg prtljaga)
 • Svi transferi prema programu
 • Smeštaj u Manili u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom (3 noćenja)
 • Smeštaj na Borakaju  u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom (9 noćenja) – doručak kontinentalni
 • Organizacija
 • Stručni vodič za sve vreme boravka

Aranžman ne obuhvata :

 • Filipinska viza (60 eur)
 • Individualni troškovi
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Hrana

 FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

Manila – razgled

U prepodnevnim časovima kredemo u obilazak grada. Videdemo Fort Santiago, ukrašen prelepim baštama. Ova tvrđava je bila bastion odbrane kolonijalne Manile i prilaza sa Pasig reke. Nadaleko je poznata i kao mesto gde je bio utamničen Hoze Rizal, filipinski nacionalni heroj i pionir revolucionarne misli. Potom demo prošetati ulicama Intramurosa, koje su i dalje ovenčane duhom španske kolonijalne epohe. Intramuros je vekovima bio srce Španske političke, religijske i vojne modi u regionu. Mada neki delovi i dalje imaju prilično rustičan izgled, aktivno se radi na obnovi ovog istorijskog jezgra grada.

Borakaj – krstarenje oko ostrva i poseta Pukka plaži 

Plaža Puka je, po našem mišljenju, najlepša plaža Borakaja, na koju ćemo doći i obilazeći ostrvo ribarskim čamcem/jedrilicom. Osećaj i slika plaže koju ćete videti i doživeti ostade vam zauvek urezana u sećanju. Nestvarna boja mora, sitan pesak pod nogama, drvene ležaljke, visoke palme. Videćete, ovo mesto ima neviđenu energiju, koju vam nesebično šalje.


Borakaj