BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899


ZAGREB

Kneza Mislava 3

+385 (1) 5807190


 

Instagram

Želite li primati Manga Trip novosti?

Saznajte prvi o Manga Trip akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

BORAKAJ – PORODIČNA AVANTURA

FILIPINI – BORAKAJ

 Ostrvo sa najlepšim plažama na svetu!

15 dana / Sigurni polasci!

03.02 – 18.02.2019.

Filipini - Borakaj - porodična avantura

Provedite porodični odmor na Filipinima, jednom od najvećih svetskih arhipelaga i doživite nezaboravne momente u egzotičnom raju jugoistočne Azije. Planine, guste šume, ravnica i obalna područja sa mega biodiverzitetom i bogatom florom i faunom, čine ovo parče raja na Zemlji, u zapadnom Pacifičkom okeanu, izuzetno poželjnom destinacijom za odmor porodica.

Manila– glavni grad Filipina, nalazi se na obali zaliva Manila. Poznata i kao biser Orijenta, kosmpolitski i kameleonski grad, njegovi delovi su i fantastični i kič. Grad ima mnogo toga da ponudi, od najstarijih kineskih četvrti na svetu do veoma modernih noćnih klubova i tržišnih centara. Tragovi španske ere oslikavaju se u brojnim festivalima i  špansko – filipinskoj arhitekturi, posebno u delu grada Intramuros – najlepšim prizorom Manile. Glavni grad Filipina poznat je po svojim parkovima, koji su prave egzotične oaze okružene betonskom džunglom, kao i po najvećem i najpoznatijem trgu Rizal. Filipini se mogu pohvaliti sa preko sto etničkih grupa, pomešanih i oblikovanih u jedinstvenu Filipino kulturu.

Konačno odredište našeg puta, gde ćemo provesti najveći deo odmora – ostrvo Borakaj – savršeno mesto za porodični odmor, poznato po neverovatno egzotičnim plažama, ukusnoj i jeftinoj klopi  – pravi je pacifički tropski raj! Ostrvo obuhvata površinu od svega nekoliko kvadratnih kilometara a najrazvijenija je turistička destinacija Filipina. Nebrojeno puta nagradjivana plaža Pukka, kao jedna od deset najlepših na svetu upravo se nalazi na Borakaju. Ali Bela plaža – White beach, gde se nalazi i naš smeštaj, podjednako je lepa, ako ne i lepša od Puke a daleko je zgodnija za funkcionisanje porodica sa decom. Sve se nalazi na dohvat ruke i svi članovi porodice će podjednako uživati u raznoraznim aktivnostima koje plaža pruža, a pre svega u razlivanju purpurno – tirkizno – sedefastog spekra boja prilikom zalazaka sunca.

Borakaj je lepši nego što možete zamisliti i velike su šanse da će vašoj porodici postati omiljena lokacija kada god budete pomislili na plažu i ostrvo!

Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Manila

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Manilu sa presedanjem.

2. dan: Manila

Dolazak u Manilu. Transfer do smeštaja. Na info sastanku sledi upoznavanje sa filipinskim specijalitetima, običajima i kulturom. Tradicionalna filipinska jela su ukusna i veoma slična evropskim (veliku ulogu doprinela je kolonizacija Španaca). Filiini su retka, ako ne i jedina azijska država u kojoj možete naći pekare i uživati u hlebu i proizvodima od testa. Pretežno se koriste lokalni začini, dosta mesa i morskih plodova. Slobodno vreme za odmor od puta i vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan: Manila

U prepodnevnim satima u dogovoru sa vodičem, sledi fakultativna šetnja po centralnoj gradskoj zoni. Daleko od gustog saobraćaja i visokih zgrada u Manili leži stara španska četvrt Intramuros – najstariji deo grada. Intramuros u prevodu znači “Unutar zidina” što ujedno i opisuje strukturu ovog kvarta, okruženog debelim, visokim zidovima i rovovima. Uski balkoni, kaldrme i zgrade odišu mediteranskim šarmom. U okviru Intramurosa videćemo kombinaciju starog i novog, konje i kočije iz prošlosti i rikše i džipnije – filipinska vozila današnjice. Istražujemo ovaj zaboravljeni grad i otkrivamo sve njegove tajne. Videćemo tvrđavu Santjago, gde je u vreme kolonijalne vlasti bio zatvor. Ruševine tvrđave su obnovljene, a unutrašnje dvorište se sada koristi za zvanične prijeme, pozorišne i druge predstave. Pauzu pravimo u Luneta Parku gde je podignut spomenik Rizal u znak sećanja na filipinskog nacionalistu Hose Rizala. Slobodno vreme za individialne aktivnosti. Predlažemo posetu poslovnog kvarta Makati-ja, koji obiluje restoranima, kafićima, fast fudovima i tržnim centrima. Povratak u hotel. Noćenje. 

4. dan: Manila – Borakaj

Budjenje i pakovanje. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Borakay (Kalibo). Transfer busom do luke a zatim plovimo brodićem do smeštaja na Borakaju (White beach) koga sa pravom nazivaju pacifički tropski raj. Sve što treba da uradite jeste da se opustite i uživate, jer sledi istraživanje prelepog ostrvca i divni momenti provedeni sa porodicom i novim drugarima.

4.- 14. dan: Borakaj

Smešteni na Beloj plaži, gazeći po brašnastom pesku, uživamo u tirkiznom moru i uz odličnu vibraciju i atmosferu provodimo egzotični odmor – od izležavanja na plaži, uživanju u vodi i suncu, vožnju brodićem do okolnih koralnih grebena, ronjenja, snorklinga, ispijanja koktela do masaža. Borakaj nudi i vrhunsku klopu uz povoljne cene – i ako ga smatraju skupim za filipinske  standarde.  

Šetamo putićem iznad plaže uz mnogo restorančića, tezgica i prodavaca suvenira – bez ikakvog saobraćaja u okruženju. Ili bosi, celom dužinom plaže, možemo šetati sa porodicom uz more, gledajući skulpture od peska osvetljene bakljama, koje Filipinci prave nakon što zađe sunce.

Predveče se kafei i barovi polako pune, postavljaju se stolovi za all you can eat večere, Filipinke nude hranu sa menija, pretežno svežu ribu i plodove mora – škampe, školjke, krabe, jastoge – koje na licu mesta spremaju za vas, nakon što ih lično odaberete. Ovde možete probati sve kuhinje sveta ali i lokalne specijalitete. Stolovi su poredjani po Beloj plaži – na pesku, a nastrešnice restorančića napravljene su od lišća palmi. Nemoguće je, bilo preko dana ili tokom noći, dok šetate, istražujete i uživate u gastronomiji Borakaja, da ne zastanete kako biste uživali u svemu što vas okružuje. Preporuka je da probate račiće u sosu od topljenog sira ili jastoga u sosu od limuna.

Pijaca Talipapa je meka za ljubitelje morske hrane – škampi veliki kao podlaktica, rezervoari jastoga i rakova, gomile ostriga i drugih školjki a osim hrane, na tezgama možete naći razne suvenire, garderobu i nakit.

Na samo kilometar od Bele plaže, nalazi se Bulabog plaža – potpuno drugi svet u odnosu na Belu plažu!
Čim se napusti  glavni put, zavlada tišina, čuju se samo petlovi i deca koja se igraju.

14. dan: Borakaj – Manila

Buđenje. Transfer do aerodroma i let do Manile. Transfer do hotela i smeštaj. Istraživanje se nastavlja. Predlažemo vam odlazak do glavnog poslovnog i finanjiskog distrikta Makati – srca Metro Manile, koji je poznat po svojim glamuroznim neboderima, mnogobrojnim restoranima i šoping molovima. Upoznaćete potpuno novo lice Manile. Noćenje.

15. dan: Manila – Beograd

Slobodno vreme za šoping, kupovinu suvenira, uživanju u raznim ukusima filipinske kuhinje i poslednje fotkanje Manile. Predlažemo vam odlazak do šoping mola Azija. U dogovreno vreme transfer do aerodroma i  let za Beograd.

16. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa.

Uz obavezan široki osmeh planirajte vašu sledeću porodičnu avanturu!


Manila: Red Planet hotel 2+* se nalazi u turističkom delu Manile, poznatom pod nazivom Makati, u kome se nalaze mesta za shopping, restorani, noćni klubovi/pubovi i mnoge druge pogodnosti u kojima turisti uživaju.  Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Smeštaj sadrži: Wi-Fi, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, restoran i bar.

Borakay: Hotel 3* se nalazi u centru turističkog dela ostrva, na zapadnom delu ostrva, u neposrednoj blizini najpoznatije plaže White Beach. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sopstveno kupatilo. U blizini smeštaja se nalaze barovi i restorani, u kojima se mogu naći morski specijaliteti, kao i filipinska i zapadnjačka kuhinja.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

– Odrasli: 1499€ 1399€

– Deca od 2 do 12 godina (u sopstvenom ležaju): 1199€ 

– Deca od 2 do 12 godina (u ležaju sa roditeljima): 999€

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Aranžman obuhvata :

 • Povratni avio prevoz (Beograd-Manila-Beograd) sa svim taksama (do 20 kg prtljaga)
 • Povratni avio prevoz (Manila – Borakay- Manila) sa svim taksama (do 20 kg prtljaga)
 • Svi transferi prema programu
 • Smeštaj u Manili u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom (3 noćenja)
 • Smeštaj na Borakaju  u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom (9 noćenja) – doručak kontinentalni
 • Organizacija
 • Stručni vodič za sve vreme boravka

Aranžman ne obuhvata :

 • Filipinska viza (60 eur)
 • Individualni troškovi
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Hrana

 FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

Manila – razgled

U prepodnevnim časovima kredemo u obilazak grada. Videdemo Fort Santiago, ukrašen prelepim baštama. Ova tvrđava je bila bastion odbrane kolonijalne Manile i prilaza sa Pasig reke. Nadaleko je poznata i kao mesto gde je bio utamničen Hoze Rizal, filipinski nacionalni heroj i pionir revolucionarne misli. Potom demo prošetati ulicama Intramurosa, koje su i dalje ovenčane duhom španske kolonijalne epohe. Intramuros je vekovima bio srce Španske političke, religijske i vojne modi u regionu. Mada neki delovi i dalje imaju prilično rustičan izgled, aktivno se radi na obnovi ovog istorijskog jezgra grada.

Borakaj – krstarenje oko ostrva i poseta Pukka plaži 

Plaža Puka je, po našem mišljenju, najlepša plaža Borakaja, na koju ćemo doći i obilazeći ostrvo ribarskim čamcem/jedrilicom. Osećaj i slika plaže koju ćete videti i doživeti ostade vam zauvek urezana u sećanju. Nestvarna boja mora, sitan pesak pod nogama, drvene ležaljke, visoke palme. Videćete, ovo mesto ima neviđenu energiju, koju vam nesebično šalje.


Borakaj