BARSELONA NOVA GODINA 28.12.

BARSELONA 8 DANA 

 BARSELONA – ĐENOVA

28.12 – 04.01.2021.

8 DANA / 3 NOĆI

Barselona je danas verovatno najdinamičniji i najinovativniji grad Sredozemlja. Ona je splet višemilenijumskog nasledja i nepregledne stvaralačke snage koja bukti kroz čitavu njenu istoriju. Malo je gradova na obalama Mediterana koji mogu da se pohvale takvim napretkom u gradjevinarstvu, lepom  arhitekturom, bogatom kulturom i takvim razvojem u kome su se sreli dah duge prošlosti i savremenog doba, kao što to može Barselona, kojoj su katalonska renesansa i modernizam dali specifičan pečat i obojili njenu autentičnost. Barselona je moderan grad koji živi od umetnosti i neprekidnog stvaralaštva, i čije je nasledje savremenom svetu predalo jednu od najzanimljivijih urbanih tvorevina u čitavoj Evropi. I kratkotrajan boravak u Barseloni dovoljan je da fascinira i zaintrigira. Ako ne njena umetnička duša, ono što danas privlači najviše mladih ljudi u Barselonu je zasigurno najburniji i najraznovrsniji noćni život u Evropi.

Venecija je grad koji jednostavno morate doživeti! Koliko ste ga samo puta videli na slikama i filmovima, koliko ste članaka o njemu pročitali u raznim magazinima, a uvek iznova zavodi i inspiriše. Toliko puta opevana u raznim pesmama, svetski poznata, Venecija, ispresecana kanalima umesto ulica, obavezna je tačka turista iz celog sveta. Veličanstvene crkve i palate reflektuju istoriju i prikazuju nekadašnji trgovački centar Evrope i Orijenta. Uživaćemo u nesvakidašnjoj arhitekturi upijajući romantičnu atmosferu tokom vožnje gondolama kroz svetlucave kanale. Doživite Veneciju na pravi način, lutajte uskim uličicama uz predah u jednoj od autentičnih poslastičarnica i uživajte u nezaboravnom ukusu vrhunskog italijanskog sladoleda, prepušteni mirisima zavodljivog espresa.

Djenova je jedan od najlepših gradova italijanske ligurijske obale, najveća italijanska luka, grad koji se zahvaljujući svojoj burnoj prošlosti, sjajnoj arhitekturi, kao i bogatim umetničkim riznicama našao na listi UNESCO-a i 2004. godine poneo laskavu titulu Evropske prestonice kulture. U njemu se nalazi i jedan od najvećih i najmodernijih mediteranskih akvarijuma, koji je posebna atrakcija za sve njegove posetioce. U neposrednoj blizini grada nalazi se i čuvena zona Ćinkve Tere, čuvenih 5 ligurijskih gradića na obali mora, koji su jedna od  najpoznatijih turističkih atrakcija u Italiji, zbog svoje izuzetne arhitekture, očuvanosti, burne istorije i izuzetnog ambijenta kojim odišu…


Plan i program puta:

1. dan (28.12.): Beograd

Sastanak grupe u dogovoreno vreme na mestu polaska i transfer do Italije sa usputnim zadržavanjem na granici radi carinskih formalnosti. Nastavak noćne vožnje prema Italiji preko Hrvatske i Slovenije.

Venecija

2. dan (29.12.): Venecija

Dolazak u luku Punto Sabioni u jutarnjim satima, nakon čega sledi fakultativna vožnja brodom do Trga sv. Marka u Veneciji. Šetnja prelepom Venecijom i fotografisanje Duždeve palate, mosta Uzdaha, bazilike Sv. Marka, mosta Rialto. Preporuka: probajte najbolji sladoled na svetu u najromantičnijem  gradu uz vožnju gondolom po kanalima Venecije. Slobodno vreme u Veneciji u trajanju od 8 h. U kasnim popodnevnim satima nastavljamo put ka Barseloni. Noćna vožnja kroz Italiju i Francusku.

3. dan (30.12.): Barselona

U prepodnevnim satima stižemo u gradić  Figueras, rodno mesto Salvadora Dalija, gde pravimo pauzu za fakultativni obilazak muzeja posvećenom jednom od najznačajnijih umetnika 20. veka. Dolazimo u Barselonu oko 15h i smeštamo se u hotel. Upoznajemo se sa znamenitostima Gaudijevog grada snova i utapamo se u atmosferu temperamentnog noćnog života Barse u raznovrsnim klubovima uz reke sangrije i masu mladih ljudi. Noćenje.

4. dan (31.12.): Barselona

Nakon budjenja i doručka predlažemo fakultativno panoramsko razgledanje Barselone: Sagrada Familia, avenija Diagonal, trg Tetuan, Trijumfalna kapija, park Citadela, trgovi Katalonija i Espanja, Nacionalna katalonska palata i sjajni vidikovac na brdu Monžuik, Olimpijski kompleks, Kolumbov Trg… Slobodno vreme do večernjih časova za pravljenje nestvarnih fotki, šoping, šetnju gradom ili uživanje u savršenim specijalitetima katalonske kuhinje. Zagrevanje za najludju noć… Predlažemo odlazak u neki od klubova Barse ili na tradicionalni gradski doček Nove godine, kod Magičnih fontana na trgu Espanja. Srećna Nova godina!  Noćenje.

Barselona Manga Trip Nova Godina

5. dan (01.01.): Barselona – Costa Dourada

Doručak. Dan rezervisan za fakultativni izlet po Zlatnoj obali – Costa Dourada. Obilazak rimske Tarahone i živopisnog starog grada na uzvišenju iznad mora, kao i mondenskog letovališta Sitges, u kome se nalaze najlepše plaže na Zlatnoj Obali. Uživanje u prvojanuarskom mirisu Mediterana. Slobodno vreme za odmor i sumiranje utisaka sa novogodišnje noći. Povratak u Barsu planiran je u kasnim popodnevnim satima. Priprema za party reprizu Nove Godine. Noćenje.

6. dan (02.01.): Barselona – Djenova

Budjenje, doručak i ubacivanje stvari u bus. Nudimo vam fakultativni obilazak čuvenog stadiona Camp Nou i Akvarijuma. Slobodno vreme u Barsi za šetnju, uživanje u arhitekturi i kupovinu suvenira u prestonici Katalonije do polaska autobusa za Djenovu u noćnim satima. Noćna vožnja kroz Španiju i Francusku.

7. dan (03.01.): Djenova

Dolazak u Djenovu u jutarnjim satima, nakon čega sledi panoramsko razgledanje glavnog grada Ligurije i najveće luke Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Obilazak grada: glavni Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna, kuća Kristofera Kolumba… slobodno vreme za šetnju gradom i uživanje u poznatim gastronomskim specijalitetima Djenove – pesto djenoveze i ukusne fokaće raznih ukusa. U večernjim časovima polazak za Srbij sa usputnim zadržavanjem na granici radi carinskih formalnosti. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

8. dan (04.01): Beograd

Dolazak na mesto polaska u popodnevnim časovima  i sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

BARSELONA od 30.12.2020. do 02.01.2021.

Hotel Ibis Barselona Cornella 2* ili sl. – Hotel se nalazi u širem centru Barselone i poseduje 1/2 i 1/3 sobe. Svaka soba ima svoje kupatilo.  Autobuska stanica nalazi se na 500 metara od hotela (autobusom treba 15 min do centra). Hotel poseduje restoran, besplatan wi-fi internet koji je dostupan gostima u javnim delovima hotela, travel shop, luggage room, mašina (aparat) za hranu i piće. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


Za prijave i uplate avansa do 25.03. od min. 70€ cena je
Za prijave i uplate u celosti do 25.03. cena je


DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 10€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Cena aranžmana obuhvata:

-Povratni autobuski prevoz na navedenim relazijama  (klima, audio i video oprema) 
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Barseloni u hotelu 2+* na bazi 3 noćenja sa uključenim doručkom ( 1/3 sobe sa klimom)
-Razgledanje Djenove sa stručnim vodičem
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata :

-Doplata za 1/2 sobu – 30 eur po osobi za ceo period boravka
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje
aFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Venecija 

Poseta jedinstvenoj, neponovljivoj, i najsjajnijoj među svim gradovima Italije – Veneciji, kraljici Jadrana – šetnja krivudavim, uzanim prolazima, natopljenim istorijom, legendama, pričama, ali i vodom iz obližnjih kanala… da li Venecija tone, gde (ne)probati najskuplji espreso na svetu, odakle nam pozdrav „Ćao!“, koja usta u Veneciji „čuju“ sve, i još mnogo toga očekuje nas na ovom uzbudljivom izletu. 

Izlet uključuje: Transfer i uslugu vodiča.


Figeras

„Ja sam genije“ – neskroman naslov autobiografije jednog od najpoznatijih umetnika, i zasigurno, jednog od najvećih ekscentrika XX veka, Salvadora Dalija. Poseta Kataloniji ne bi bila potpuna bez posete njegovom rodnom gradu, Figerasu, i neobičnom teatru-muzeju, koji je ovaj umetnik ostavio za sobom – ulazak u svet nadrealnog, svet u kome je Dali video otopljene satove, čudovišne konje i razne zveri, i mnoštvo drugih pojava koje je preveo na platno, u skulpturu ili crtež, moguć je, čini se, samo na ovom jedinstvenom mestu. Pridružite nam se u avanturi!

Izlet uključuje: Ulaznicu i uslugu vodiča


Razgledanje Barselone

Drugi najveći grad Španije, centar autonomne pokrajine Katalonije, Gaudijev grad, grad imigranata, umetnika, trgovaca, legendarnog fudbalskog kluba, Barselonu mnogi smatraju najlepšim gradom čitavog sveta. Prilika da se upoznate sa nesvakidašnjom crkvom Sagrada Familijom, brdom Monžuik na kome je grad osnovan, Nacionalnom katalonskom palatom, Olimpijskim kompleksom, širokim bulevarima Diagonal, Kortes i Grasia, raskošnim trgovima Espanja, Katalunja, Tetuan, Kolon, i naravno poznatom Ramblom. Dan za pamćenje!

Izlet uključuje: Transfer i uslugu vodiča. 


Kosta Durada 

„Zlatna obala“, južno od Barselone, krije jedan od najlepših delova čitave španske mediteranske obale. Dan namenjen uživanju u autentičnoj Kataloniji – poseta antičkoj Tarahoni, koja je bila jedan od najmoćnijih rimskih gradova u regionu, centar Avgustove Severne Iberije, čije drevne zidine pričaju priču o istoriju dužoj od 2000 godina – fantastični vidikovac nad Mediteranom, ostaci rimskog amfiteatra, ali i novogodišnja pijaca, mnoštvo barova/restorana čine posetu ovom gradu pravim doživljajem za sva čula. Posećujemo i mondensko letovalište Sitges, jednu od najpopularnijih plaža u čitavoj Španiji, u kome ćemo videti izuzetno lepo očuvano staro ribarsko naselje, karakteristične katalonske arhitekture, prošetati prelepom promenadom uz plažu i uživati u novogodišnjem suncu… ili sjajnim ribljim specijalitetima i paelji? Na Vama je da odlučite! Pravi izbor za početak relaksirane nove godine.

Izlet uključuje: Transfer i uslugu vodiča.


Nou Kamp 

O fudbalu se ne treba znati mnogo da bi se znalo za jedan od najboljih svetski fudbalskih klubova – legendarni FC Barcelona – osvajača mnogobrojnih lokalnih, evropskih i svetskih fudbalskih titula. Nudimo vam jedinstvenu priliku da zaronite u samo srce ovog kluba, njegov domni stadion Nou Camp na kome je toliko puta Barsa ispisivala fudbalsku istoriju.

Izlet uključuje: Transfer, ulaznicu i uslugu vodiča.


Akvarijum

Jedan od najvećih zatvorenih akvarijuma u svetu, nudi vam putovanje u neobičan svet morskih dubina – preko 450 vrsta raznih životinjskih i biljnih vrsta, od kojih se posebno izdvajaju ajkule, koje ćete imati priliku da razgledate u „podmorskom“ tunelu, dužine 80 m. Ovaj akvarijum je jedna od najvećih stvorenih atrakcija u gradu, a do danas ga je posetilo više od 15 miliona oduševljenih turista… verujemo da i vas čeka podjednako oduševljenje!

Izlet uključuje: Transfer, ulaznicu i uslugu vodiča.


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!