NOVA GODINA 2020.

Singapur + Bali + Malezija

17 dana / avio
30.12 – 15.01.2020.bali

Singapur je finansijski centar Azije i kosmopolitska i najmodernija ostrvska grad – država jugoistočne Azije. Kada se pomene Singapur, glavna asocijacija su oblakoderi i moderna arhitektura. Grad spaja malajsku, kinesku, arapsku, indijsku i englesku kulturu i religiju. Njegova jedinstvena etnička tapiserija pruža posetiocima širok spektar sadržaja za razgledanje i otkrivanje. Ostrvo leži jedan stepen severno od ekvatora, obuhvata ostrvo Singapur i 58  manjih ostrva. Glavni grad, Singapur, pokriva trećinu  glavnog ostrva.  Odlična infrastruktura ostrvske republike omogućava posetiocima da uživaju u njegovim brojnim lokacijama i atrakcijama u bezbednom, čistom i zelenom okruženju. Singapur se zove “Garden City” zbog svojih brojnih parkova i bujne vegetacije. Njegovu lepotu upotpunjuje i bogato kulturno nasledje. Kako je Singapur multikulturalna sredina, u njemu se mogu čuti razni jezici, a zvanični su malezijski, mandarinski, tamilski i engleski. Jezgro Singapura je kolonijalna oblast. Svaka  enklava ima svoj poseban šmek, od aromatičnih prodavnica začina Little Indije, oronule Kineske četvrti, gde je još uvek moguće naići na kaligrafa koji piše priču, ili arapskog distrikta, pretrpanog prodavnicama finih tkanina i svile.

Bali je inspiracija, magično ostrvo prošarano netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno-zelenim pirinčanim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih ostrva je tradicija i duhovnost nasmejanih meštana koji ponosno slave svoju kulturu i neguju identitet. Balinežani su veoma pobožni i veruju u ,,karmu’’ ili dobro se dobrim vraća i ne čini drugima ono što ne želiš sebi. Upoznajte narod čija deca uče tri jezika: baležanski, jezik sa sveštenim licima, jezik sa prirodom i životinjama i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropsko ostrvo nasmejanih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da želite da se opustite na belim peščanim plažama ispod zelenih palmi i odmarate uz zvuke talasa koji zapljuskuju grebene, osetite blagodeti aroma i spa terapije, ispraznite vaš um uz jogu, tai či, surfujete ili se oprobate u cenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa. Bali je ostrvo koje je potpuno odolelo modernizaciji i globalizaciji i na kome se još uvek živi po pravilima koja se decenijama nisu menjala.

Malezija je zemlja tri naroda, tri civilizacije i tri vere spojenih u jednu celinu na zajedničkom prostoru. Kao pogodno, tranzitno područje, Malezija je vekovima bila centar kulture, te su se na taj način izmešale različite nacije. Kinezi su preko Malezije prevozili začine, dok su Indijci trgovali svilom. Rezultat višedecenijskihrazmena su nove rase, te danas svaka od njih ima svoje ime, praznike i kulturu. Multikulturalizam nije od Malezije napravio samo gastronomski raj već je napravio od nje i dom za stotine živopisnih festivala. Ukoliko želite da upoznate Aziju, Malezija je prva destinacija koju biste trebali da posetite, baš zbog toga što predstavlja Aziju u malom. Svetlucava prestonica, kosmopolitskog duha, Kuala Lumpur odiše kolonijalnom arhitekturom, urbanistički savršeno uklopljenim gradjevinama, šarenim hramovima, širokim i čistim ulicama, sa mnogo zelenila, travnjaka, cveća i parkova. Impozantni neboderi, medju kojima se ističu Petronasove kule, koje su bile najviše zgrade na svetu, dok su danas najviše kule ,,bliznakinje’’ na planeti, Batu pećine u kojima se nalazi hinduistički hram do kojeg se dolazi penjanjem uz 272 stepenice, veliki broj pijaca koje su podeljene u različite zone kakobi posetioci imali uvid u kulturološke razlike različitih naroda u Maleziji samo je deo onoga što vas očekuje.


Plan i program puta:

1. dan (30.12.):  Beograd – Singapur

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let do Singapura sa usputnim presedanjem.

singapur

2.dan (31.12.): Singapur

Dolazak u Singapur. Transfer do smeštaja. Singapur je ostrvo – država, najmoderniji grad u Jugoistočnoj Aziji, čije ime u prevodu znači lavlji grad. Slobodno vreme. U večernjim časovima pripremamo se za Novu godinu. Dočekajte Novu godinu u nekom od mnogobrojnih klubova i restorana. Noćenje.

3. dan (01.01.): Singapur 

Singapur je grad orhideja, grad mnoštvo parkova i bašta, grad u kojem ćete se izgubiti u reci ljudi, gde ćete otvorenih očiju upijati čudesne slike! Predlažemo vam fakultativnu šetnju gradom. Obilazimo Marina Bay, Merlion Park koji predstavljaju simbole Singapura. Noćenje

Bali

4. dan (02.01.): Singapur – Bali

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u dogovoreno vreme i let to Balija. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za odmor i upoznavanje sa čarima ostrva bogova. Noćenje

5 – 14. dan (03.01. – 12.01.):  Bali

Manga avantura na Baliju počinje na plaži, uz balinežanske specijalitete, egzotičnu kombinaciju ukusa. Uživajte u idiličnoj atmosferi na mekom, zlatnom pesku i dočekajte spektakularan zalazak sunca, na potpuno spiritualnom tlu. Otkrijte autentičnosti Balija kroz tradicionalne plesove, rituale i legende. Lutanje ulicama karakterističnih malih sela, upoznavanje meštana i njihove kulture u hindo – budističkim hramovima smeštenim na živopisnim grebenima, neprocenjivo obogaćuje životno iskustvo. Stapanje sa prirodom i prepuštanje rajskom ostrvu na kojem žive mnoge egzotične ptice i majmuni, uz mnoštvo novih ukusa i mirisa, uokvireno najlepšim bojama prirode, učiniće vašu avanturu odmorom o kakvom ste oduvek maštali. Uživajte u opijajućem mirisu aromatičnih ulja prilikom okrepljujuće indonežanske masaže i zaboravite na kratko svakodnevicu, jer vaša realnost postaje ovo rajsko mesto. Dopustite da vas Bali zavede svojim posebnim šarmom. 9 noćenja.

Kako bi upotpunili vaš boravak na Baliji i doživeli nezaboravna iskustva predlažemo vam da sa nama posetite neke od sledećih fakultativnih izleta :

Jug Balija – poseta plažama Pandawa, Padang Padang i hramu Uluwatu. Kupaćemo se i odmarati na plažama na samom jugu ostrva, predveče odlazimo do hrama Uluwatu, čuvenog hindu hrama, gde možete uz zalazak sunca videti Kećak ples. Tradicionalni balinežanski ples koji predstavlja borbu dobra i zla. Kao deo poznatog Ramayana Epa izvodi se u amfiteatru sa preko 100 plesača, vrlo impresivno, bez muzike, samo sa različitim glasovima i ritmovima.

Hramove Gunung Kawi, Tirta Empul i Pura Besakih – kompleks od 22 hrama. Najznačajniji hinduistički hram koji se nalazi na najvišoj planini i vulkanu Agung. Balinežani veruju da duše njihovih predaka žive tu. U povratku u hotel posetićemo selo Batubulan, poznato po proizvodnji Batika.

Ubud, Monkey Forest, Tegalalang pirinčane terase – Posetićemo lokalnu plantažu čuvene kafe Luwak – po mnogima najkvalitetnije kafe na svetu. Put nastavljamo ka Monkey Forestu – rezervatu od preko 600 majmuna koji se slobodno kreću svuda oko nas. Nakon završenog razgledanja odlazimo do pirinčanih terasa Tegalalang gde ćemo se uskim stazama provlačiti kroz nestvarna, zelena polja pirinča i napraviti sjajne fotografije. Dan završavamo u Ubudu – gradu koji je poznat po slikarstvu, umetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima.

Vulkan Batur – Treking traje oko 2 sata u jednom pravcu na visini od oko 1700 m. Tokom trekinga videćemo dva kratera, od kojih je jedan aktivan i fenomenalni izlazak sunca. Nakon završenog trekinga, opuštamo se na termalnim izvorima Toya Devasya na samoj obali jezera Batur ušuškanog u krateru nekadašnjeg vulkana.

Tanah Lot i plaža Canggu – Poseta čuvenom hramu Tanah Lot, najznačajnije obeležje Balija, hram u moru koga zapljuskuju talasi. Nakon posete hramu, slobodno vreme na plaži Canggu.

Plaže Nusa Dua i Jimbaran – Odlazimo na plažu Nusa Dua poznatu po belom pesku, luksuznim hotelima, golf terenima. Idealna za odmor kupanje i uživanje na pesku. Uveče odlazak na plažu Jimbaran, gde ćemo uživati u večeri, morskim plodovima i zalasku sunca.

Istočni Bali – Dan predvidjen za posetu istočnom delu ostrva. Posetićemo Pura Lempuyang, hram koji se nalazi na uzvišenju u okolini najviše planine i vulkana Agung sa koje se pruža spektakularan pogled na ovaj aktivni vulkan. Uživamo u smirujućoj tišini, pričamo sa monasima, pravimo fotografije i kupujemo lokalne suvenire. Nastavljamo ka Tirta Gangga – vodenoj palati gde ćemo se osvežiti kupanjem u bazenima napunjenim vodom koja se sliva sa obližnjih planina. U povratku ka hotelu svratićemo u tradicionalno selo Tenganan Bali Aga i upoznati se sa životom i običajima lokalnih žitelja.

bali-indonesia

14. dan (12.01.): Bali – Kuala Lumpur

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let do Kuala Lumpura. Dolazak u Kuala Lumpur, transfer do smeštaja. Nakon kraćeg odmora krećemo u obilazak grada: Central Market – Pasar Seni, Chinatown, Masjid Jamek – džamija, Old market… Slobodno vreme za razgledanje i uživanje u gradu punom kontrasta. U Kuala Lumpuru videćete na jednom mestu Indijce, Kineze, Tajlandjane, Malajce, Indonežane i veliki broj turista koji svojom kulturom daju neverovatnu čar i energiju koja se oseća na svakom ćošku ovog šarenog grada. U večernjim satima odlazak do dela grada gde se nalaze Petronas Tower, najveće kule bliznakinje na svetu, visoke 452 metra. 88 spratova betona ukrašenog čeličnom i staklenom fasadom oduzima dah. Možete se popeti na 42 sprat (fakultativno) i na mostu koji spaja dve kule napraviti fantastične fotografije grada. Noćenje.

Kuala lumpur

15. dan (13.01.): Kuala Lumpur

Dobro jutro, nastavljamo sa razgledanjem znamenitosti grada: Fakultativna poseta Batu Caves – najstarijem hindu hramu u Kuala Lumpuru, koji se nalazi duboko u pećini. Do hrama putujemo metroom i uživamo u prelepoj panorami Kuala Lumpura (palme, parkovi, neverovatan miks arhitekture istoka i zapada…). U Batu Caves se održava najveći hindu festival Thaipusam koji poseti preko milion hindu vernika. Hram je posvećen Muruganu – Indijskom bogu rata, gde se nalazi i njegova najveća statua od 43 m. Ukupno 272 stepenika nas vode do ulaza u Batu Caves. Čuvajte svoju hranu ili piće, jer u suprotnom će vam ih majmunčići veštim pokretima oteti. Nakon razgledanja slobodno vreme ili individualno – fakultativna poseta Dark Cave – pećine koja je dom preko 200 000 slepih miševa i raznih insekata – kojima se slepi miševi hrane. Nakon razgledanja povratak u centar Kuala Lumpura i fakulativni odlazak do Bird parka, najvećeg parka te vrste u Aziji. Slobodno vreme. U večernjim satima odlazak do Bukit Bitang-a u kome se nalazi veliki broj barova i klubova i naravno restorana brze hrane. Noćenje.

16. dan (14.01.): Kuala Lumpur – Beograd

Nakon budjenja odlazak do Indijskog kvarta koji je poznat po nazivu Little India gde možete naći veliki broj prodavnica indijske robe i veliki broj restorana. Imaćete utisak da ste na tren otputovali u Indiju. Nakon obilaska poseta Nacionalnom muzeju Malezije (fakultativno) gde se bliže možete upoznati sa Malezijskom kulturom i istorijom i vratiti u period engleske kolonizacije. Slobodno vreme za kupovinu suvenira i šoping. U večernjim časovima napuštamo sobe i krećemo ka aerodromu. Transfer do aerodroma i čekiranje za let za Beograd.

17. dan (15.01.): Beograd

Let za Beograd sa usputnim presedanjem. Dolazak u Beogradu jutarnjim časovima i sa osmehom na licu planiramo novo Manga egzotično putovanje.


SMEŠTAJ:

SINGAPUR: 81 Premier Hollywood Hotel 2* ili sl. – nalazi se u širem centru grada. Hotel je dobro povezan linijama gradskog prevoza sa svim delovima grada. Poseduje bar i restoran internacionalne kuhinje. Sobe u hotelu su dvokrevetne, svaka sa kupatilom (wc, tuš) i klima uredjajem.

BALI: Destiny Hotel 3* ili sl. – nalazi se u Seminyak-u na 500 metara od plaže. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U okviru hotela nalazi se bazen, restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. 

KUALA LUMPUR: Ibis Kuala Lumpur City Center Hotel 4* ili sl. – Nalazi se u centru grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)


1799€ 1749€

Za prijave i uplate avansa do 14.10. od min. 500€ cena je 1699€

Za prijave i uplate u celosti do 14.10. cena je 1649€

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu :

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3; tel: +38515807190


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!


Aranžman obuhvata :
-Avio prevoz ( Beograd – Singapur / Kuala Lumpur – Beograd ) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Singapur – Bali) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz (Bali – Kuala Lumpur) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-2 noćenja u Kuala Lumpuru u hotelu 4* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-10 noćenja na Baliju u hotelu 3* (1/2 sobe sa klimom)
-2 noćenja u Singapuru u hotelu 2* (1/2 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata :
-Vizu i uslugu viziranja za Maleziju  (10 €)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.


Kuala Lumpur razgledanje grada + Batu caves 

Krećemo u obilazak Central Marketa – Pasar Seni, Chinatown, Masjid Jamek – džamija, Old market, odlazak do botaničke bašte gde pravimo pauzu za odmor i užinu, a nakon toga produžavamo u posetu najstarijem hindu hramu u Kuala Lumpuru, koji se nalazi duboko u pećini. Do hrama putujemo metroom i uživamo u prelepoj panorami Kuala Lumpura (palme, parkovi, neverovatan miks arhitekture istoka i zapada). U Batu Caves se održava najveći hindu festival Thaipusam koji poseti preko milion hindu vernika. Hram je posvećen Murugan-u Indijskom bogu rata, gde se nalazi i njegova najveća statua od 43 m. Ukupno 272 stepenika nas vode do ulaza u Batu Caves. Čuvajte svoju hranu ili piće, jer u suprotnom de vam ih majmunčići veštim pokretima oteti. Cena izleta uključuje prevoz, ulaznicu u hram i vodiča. 

Singapur 

Obilazimo grad orhideja, grad mnoštvo parkova i bašta, grad u kojem ćete se izgubiti u reci ljudi, gde ćete otvorenih očiju upijati čudesne slike! Na našoj turi ćemo obići Clarke Quay, Orchard Road – glavni bulevar u kojem se dešava sve i odakle se odlazi svuda, zatim Marina Bay, Garden by the Bay projekat koji je napravio kombinaciju moderne gradske četvrti u okruženju parka, Central Buisiness Dinstrict, Merlion Park i mnoge druge.

Plaže Padang Padang, Dreamland, Pandawa i hram Uluwatu

Tokom ovog izleta, posetićemo plaže na samom jugu ostrva Bali, uživati u celodnevnom kupanju, posetiti veličanstveni hram Uluwatu, koji je smešten na samoj litici i odakle se pruža pogled na neverovatni zalazak Sunca i uživaćemo u tradicionalnom balinežanskom Kečak plesu koji predstavlja borbu dobra i zla. Kao deo poznatog Ramayana Epa izvodi se u amfiteatru sa preko 100 plesača, vrlo impresivno, bez muzike, samo sa različitim glasovima i ritmovima. 

Ubud 

Tokom ovog izleta posetićemo centralni Bali. Posetićemo selo Batubulan, selo poznato po proizvodnji Batika, zatim selo Celuk, poznato po proizvodnji srebrnog nakita, selo Mas poznato po proizvodnji predmeta od drveta. Hramove Goa Gajah i Tirta Empul. Ubud je grad poznat po slikarstvu, umetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima. Naravno svuda je cenkanje neizbežno. U Ubudu ćemo posetiti Monky Forest. U kasnim popdnevnim satima povratak u hotel. 

Plaže Sanur i Jimbaran

Odlazimo na plažu Sanur, koja predstavlja idealno mesto kupanje, jer nema talasa i okružena je koralnim grebenima, pa je idealna za ronjenje. Uveče odlazak na plažu Jimbaran, gde se uživa u večeri, morskim plodovima i zalasku Sunca. 

Nusa Dua plaža

Fakultativni odlazak na Nusa Dua plažu, poznatu po belom pesku, luksuznim hotelima, golf terenima. Idealna za odmor kupanje i uživanje na pesku. Zatim odlazak na plažu Tanjung Benoa. Ovde možete probati razne sportove poput skijanja na vodi, paraselinga,vožnje skutera… Povratak u smeštaj.

Istočni Bali 

Dan predvidjen za posetu istočnom delu ostrva. Posetidemo Pura Lempuyang, hram koji se nalazi na uzvišenju u okolini najviše planine i vulkana Agung sa koje se pruža spektakularan pogled na ovaj aktivni vulkan. Uživamo u smirujućoj tišini, pričamo sa monasima, pravimo fotografije i kupujemo lokalne suvenire. Nastavljamo ka Tirta Gangga – vodenoj palati gde ćemo se osvežiti kupanjem u bazenima napunjenim vodom koja se sliva sa obližnjih planina. U povratku ka hotelu svratićemo u tradicionalno selo Tenganan Bali Aga i upoznati se sa životom i običajima lokalnih žitelja.

Tanah Lot, Canggu, Seminyak

Poseta čuvenom hramu Tanah Lot, najznačajnije obeležje Balija, hram u moru koga zapljuskuju talasi. Nakon posete hramu, slobodno vreme na plažama Canggu i Seminyak. Popodne povratak u smeštaj.

Vulkan Batur – Treking + termalni izvori 

Polazak iz hotela u 2h ujutru. Treking traje oko 2 sata u jednom pravcu na visini od oko 1700 m. Tokom trekinga videćemo dva kratera, od kojih je jedan aktivan i fenomenalni izlazak sunca. Nakon završenog trekinga, opuštamo se na termalnim izvorima Toya Devasya na samoj obali jezera Batur ušuškanog u krateru nekadašnjeg vulkana. Cena izleta uključuje prevoz, ulaznicu za vulkansku regiju i termalne izvore i vodiča. Savetujemo obavezno nošenje patika, pantalona i nešto dugih rukava.


 

PRIJAVI SE