MAROKO 14 DANA 15.09.

MAROKO FULL TRIP

MARAKEŠ – RABAT – FES 

OPCIONO: KAZABLANKA – SAHARA TRIP – ŠEFŠAUEN – VOLUBILIS – MEKNES

15.09 – 28.09.2023.

14 DANA / 13 NOĆI

Kraljevina Maroko – zemlja mora, planina, pustinja, začina, kamila, ljubaznih ljudi, neprestanog sunca, jedinstvene tradicije, berberskih plemena, neverovatne istorije na sudaru Evrope i Afrike, zemlja kontrasta gde u istom vidnom polju imate palme koje se njišu na pustinjskom pesku i snežne vrhove planine Atlas odvajkada predstavlja nepresušnu inspiraciju. Ova ponosna zapadna kraljevina (kako glasi prevod arapskog naziva) vas nikako neće ostaviti ravnodušnim. Moćne dinastije iz srednjeg veka koje su ostavile neizbrisiv pečat na tlu Španije, Portugalije i severu Afrike i dalje evociraju uspomene na slavna vremena. Moderni gradovi i luke, nastali pod uticajem Evrope, samo su dodatno ulepšali sve ono što Maroko ima u ponudi: moćni snegom prekriveni Atlas, mistične drevne gradove, egzotične berberske  kasabe, dine i oaze usred beskrajne Sahare, opuštajuću atmosferu Atlantika. Nikada kolonizovan, pod kratkim francuskim protektoratom, Maroko je danas  jedna od najvećih tajni turizma.Očekuje nas kraljevska prestonica Marakeš, crveni grad, pustinjski biser, glamurozan i mističan, pun kontrasta. Ova urbana metropola u kojoj su živeli Aristotel Onazis, Iv Sen Loran, Tenesi Vilijams, Orson Vels i mnoge druge poznate ličnosti i danas privlači svetske zvezde, glamur Holivuda i francuski crème de la crème. Staro gradsko jezgro – Medina, opasana srednjevekovnim zidinama, unutar kojih se nalaze mnogobrojne palate, džamije i spomenici, mami turiste pričama iz 1001 noći, dok u večernjim satima moderni Gueliz preuzima primat. Dalje nas očekuje odmor na okeanu i uživanje u morskim specijalitetima, kao i sjajan šoping u Esauiri, najboljem mestu za kajt surfere u čitavoj Africi. Uzimajući u obzir da Maroko ima skoro 310 sunčanih dana godišnje i mnogo egzotičnog voća i povrća, očekuje nas fenomenalna tradicionalna kuhinja koja je mešavina berberske, maorske, arapske i islamske kuhinje u kombinaciji sa andaluzijskim  mirisima i začinima. Zalutajte u uskim uličicama, uživajte u šarenilu koje vas okružuje, opčinjeni neodoljivim bojama i ornamentima jedinstvene lepote i doživite ovu zemlju na pravi način.


Plan i program putovanja :

1.dan (15.09.): Beograd – Marrakesh

Sastanak grupe na dogovorenom mestu. Let za Pariz 06:40h, broj leta JU 310. Sletanje u Pariz u 09:15h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 5h i 25minuta. Nastavak leta za Marakeš u 14:35h, broj leta AF1076 i sletanje u 16:55h po lokalnom vremenu. Po sletanju u Marrakesh, transfer do riada/hotela. Noćenje.

2.dan (16.09.): Marrakesh

Nakon doručka krećemo u fakultativno razgledanje grada (pešačka tura stari grad) – medine: džamija Koutoubia, iz XII veka, poznata kao arhitektonski uzor za sve džamije gradjene u Maroku; Saadien’s Tombs sakrivene iza Mulaj Jazidove džamije, poznate po fantastičnom enterijeru uradjenom u otmenom kararskom mermeru; El Badi Palace – gradjena po uzoru na Alhambru, nekada najraskošnija, danas gotovo u ruševinama, dočaraće vam moć i sjaj Saadinske sultanske dinastije; Bahia Palace – najlepše sačuvano marakeško zdanje iz doba marokanskog sultanata, u kome neretko rodjendane slave zvezde iz sveta šuobiza, poput Šon Kombsa aka Paf Dedija… Sve vreme prolazimo uličicama i sukovima (tržnice) medine, istražujemo berberske rukotvorine, tekistil, začine, zanatlijske radnje… pauza za ručak i predah. U popodnevnim satima fakultativno odlazimo u skriveni raj u novom delu grada (Gueliz)- Jardin Majorelle, čudesno delo pejzažne arhitekture u kojem je živeo i stvarao čuveni Yves Saint Laurent. Slobodno vreme. Noćenje.3.dan (17.09.): Marakeš –  Ouarzazate – Dades Gorges

Doručak. Slobodni dani u Marakešu ili trodnevni fakultativni izlet – Sve tajne Berbera (SAHARA). Naše avantura počinje. Putujemo preko prevoja Tizi-n-Tička Atlas (2260m), sa dalekosežnim pogledom na planine, do tradicionalnog visokoatlaskog berberskog sela Telouet Kasbah i idemo u obilazak Kasbe El Glaui, bivšeg gospodara rata i paše od Marakeša. Nastavljamo i posećujemo UNESCO svetsku baštinu c, spektakularno utvrđeno selo (ksour). Ručamo u Ouarzazate i nakon ručka nastavljamo put do Dades Gorges gde ćemo dobro provesti noć u riadu/hotelu. Noćenje.

4.dan (18.09.): Marakeš / Dades Gorges – Merzouga

Posle doručka, put nas vodi od Dades klisura sve do saharske pustinje Merzuga. Berberska sela pored kojih prolazimo nam otkrivaju mnoštvo tajni. Proći ćemo kroz Tinjdad, Jorf i Erfoud u kojima ćemo osetiti početak saharske oaze Tafilalt. Put nastavljamo do Merzuge. Po dolasku nakon kraćeg odmora, uzjahaćemo osedlane kamile koje samo nas čekaju i odvode u avanturu po peščanim dinama. Uživaćemo u berberskoj tradicionaloj muzici i ritmu bubnjeva. Imaćemo priliku da sa najlepše tačke ovog dela saharske pustinje fotografišemo zalazak i izlazak sunca. Prenoćićemo u lux opremljenom kampu u nomadskim šatorima. Noćenje.5.dan (19.09.): Marakeš/ Merzouga – Ouarzazate – Ait Benhaddou – Marrakesh

Nakon izlaska sunca i doručka vraćamo se u Merzugu, a zatim krećemo prema Ouarzazate. Na putu obilazimo berberske prodavnice u kojima možete kupiti suvenire poput fosila, tepiha, lampe, kože… Posetićemo i grad utvrdjenje / ksar Ait Benhaddou, jedan od najpoznatijih na startrans-saharskom karavanskom putu, koji je bio i mesto snimanja čuvenih filmova poput Lorens od Arabije, Isus Nazarećanin, Gladijator itd…U dogovoreno vreme nastavak puta za Marrakesh. Noćenje.

6.dan (20.09.): Marakeš – vodopad Uzud

Slobodan dan u Marakešu ili fakultativni odlazak do vodopada Uzud. Uzud Vodopadi – na 170km seveoistočno od Marakeša u planinskom vencu Srednjega Atlasa nalazi se jedan od najpoznatijih vodopada u celoj Africi – sa svojih ukupnih 110m visine Uzud vodopadi najviši su u Maroku i drugi po visini na kontinentu iza Viktorijinih. Dnevni obilazak ovih vodopada upoznaće vas i sa zanimljivim pejsažima marakeškog zaleđa koje je poznato po mnogim berberskim selima koja žive jednostavnim, ruralnim životom… sami vodopadi su kaskada u 3 nivoa od kojih je najviša oko 78m. Spustićemo se sa vrha do dna uređenom stazom, duž koje ćemo videti i lokalne slobodne atlaske majmune koji žive u okolini vodopada. Na samom dnu ćemo ući u čamce kojima ćemo se provozati i napraviti divne fotografije… potom ćemo se popeti na panoramsku terasu i uživati u ručku sa pogledom na vodopade. U dogovoreno vreme polazak za Marakeš. Slobodno vreme u Marakešu. Noćenje.7.dan (21.09.): Marrakesh – Casablanca – Rabat

Slobodno vreme ili fakultativni izlet. Casablanca je kosmopolitsko srce Maroka i njegov glavni atlatski centar, kao i najveći grad države. Elegantne prodavnice i živahni kafići zajedno sa Art Deko vilama i tradicionalnim sukovim (tržnicama) čine ovaj grad izuzetno zanimljivim gradom. Moderna Kazablanka je mesto gde se Zapad sastaje i koegzistira sa arapskim tradicijama. Obilazimo grad, kupujemo suvenire, pravimo fantastične fotografije… Slobodno vreme do polaska za Rabat. Dolazak u Rabat. Noćenje.

8.dan (22.09.): Rabat

Nakon doručka krećemo u fakultativni obilazak Rabata– grada koji nam nudi potpuno uživanje: Bab Oudaia glavni ulaz u kasbu Almohada uvodi nas u karakteričnu četvrt Kasbah of Oudayas koju nikada nećete zaboraviti, videćemo Andaluzijsku baštu iz perioda Francuske kolonizacije. Obilazimo blistavi Mausoleum of Mohamed V, upravo na ovom mestu se na hiljade Marokanaca zahvaljivalo za nezavisnost Maroka, Hassan Tower i naravno medinu izgradjenu u Andaluzijskom stilu. Slobodno vreme. Noćenje.9.dan (23.09.): Rabat – Chefchaouen 

Nakon doručka krećemo u trodnevnnu fakultativnu avanturu. Put nas vodi do jednog šarmantnog gradića, koji se nalazi na našem putu do Šefšauena. Grad Tetouan, obučen u belo, netaknut je turizmom. Ova drevna medina, pod zaštitom UNESCO-a ima i poznat arheološki muzej. Kraća pauza za kafu i osveženje. Nastavak puta do Chefchaouen- a. Dolazimo do plavog grada i smeštaj u hotel. Kako kročite u Šefšauen, obuzeće vas osećaj mira i tišine, koji ovde vlada. Slobodno vreme. Noćenje.

10.dan (24.09.): Rabat / Chefchaouen

Doručak. Sledi razgledanje Šefšauena. Ovaj planinski gradić, živopisne plave boje, blistaviji nego na fotografijama, osnovan je 1471. godine. Tradicija oslikavanja zidova u nebesko  plavo potiče od jevrejske zajednice koja se tu naselila u 15. veku, nakon progona iz Španije. Tada se verovalo da će tkanine molitvenih marama obojene u plavo, podsetiti ljude na moć boga. Danas je grad naseljen Berberima i muslimanima, pored potomaka prvobitnih Jevreja. Svi žive jedinstveno i u harmoniji. Meštani redovno brinu da njegova boja uvek bude sveža i uredna, izdvajajući tako ovaj utvrđeni grad od njegove okoline i okruženja. Džamije, državne zgrade, trgovi pa čak i bandere i kante za smeće u plavoj boji, dopunjuju ovo autentično plavetnilo. Svaka ulica i aleja su veličanstvene, pozivaju na lutanje, istraživanje i fotografisanje. Slobodno vreme za uživanje. Noćenje.11.dan (25.09.): Rabat / Chefchaouen – Volubilis – Meknes / Fes

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj nakon doručka. Put nas vodi do Volubilisa i Meknesa. Otkrivamo arhitektonsko nasledje sultana Mulaj Ismaila. Posećujemo spoljni deo kompleksa bogato ukrašenog mauzoleja sultana Ismaila. Nastavljamo dalje ka Bab al-Mansour, glavnoj kapiji koja nas uvodi u samu medinu, živahnom mestu punom bazara i krivudavih ulica. Slobodno vreme za odmor i kupovinu raznih suvenira, preporučujemo vam kupovinu tradicionalnih marokanskih papuča i tekstila. U kasnim popodnevnim satima nastavak puta do Fes-a. Smeštaj u hotel. Fes je jedinstven, drevni i dopadljiv grad. Izgubiti se u Fesu je prava čarolija, slepe ulice dovešće vas do trgova sa izuzetnim fontanama i radnjama rukotvorina. Slobodno veče. Noćenje.

12.dan (26.09.): Fes

Slobodno vreme ili fakultativni obilazak grada: Muslimanske škole Bou Inania – jedne od retkih verskih objekata u gradu u koju mogu ući i oni koji nisu muslimanske veroispovesti. Škola je raskošan arhitektonski dragulj i jedan od najveličanstvenijhih objekata Maroka. Bab Boujiloud – najlepša kapija koja nas uvodi u Fes el Bali stari deo grada, koji nam pruža priliku da istražimo i upijemo lokalnu atmosferu. Fes el Bali je raj lokalnih zanatlija. Posetićemo i čuvene štavionice gde ćemo imati priliku da vidimo autentičnu obradu kože. Slobodno vreme. Noćenje.13.dan (27.09.): Fes – Marrakesh 

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Čeka nas celodnevno putovanje kroz nestvarne predele Srednjeg Atlasa na putu od Fesa do Marakeša, sa usputnim pauzama za odmor, klopu, relaksaciju… Posetićemo Ouzoud vodopade koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Vodopadi su jedna od najlepših prirodnih atrakcija Maroka. Nakon obilaska nastavak puta do Marakeša. U večernjim satima stižemo u Marakeš. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. (Postoji mogućnost avio prevoza uz doplatu) Noćenje.

14.dan (28.09.): Marakeš – Pariz – Beograd

Napuštamo sobe u dogovoreno vreme i transfer do aerodroma. Let za Pariz u 10:20h, broj leta AF1277. Sletanje u Pariz u 14:40h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 5h i 45minuta. Nastavak leta za Beograd u 20:25h, broj leta JU315. Sletanje u Beograd u 22:45h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

MARAKEŠ od 15.09 do 21.09 i od 27.09 do 28.09.2023.

Hotel Lawrence D’Arabia 3* ili sl. – nalazi se na 20 min pešice od trga Jemaa-El-Fnaa. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi klima uredjaj, sef, tv uredjaj. U okviru hotela nalazi se kafić, bazen i restoran. Gostima je dostupan besplatan Wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


RABAT od 21.09 do 25.09.2023.

Hotel Rabat Onomo Medina 3*  ili sl. – hotel se nalazi u distriktu Hasan. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalaze klima uređaj, sef i tv. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


FES od 25.09 do 27.09.223.

Dar Fes Medina Riad ili sl. – smešteni smo u Medini. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalaze sef i klima uređaj. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


RODJENDANSKA PROMO AKCIJA

~Promocija~
Povodom 17. rodjendana Manga Trip-a!

Pozivamo Vas da se do 25.05.2023. prijavite za željeno putovanje po najpovoljnijoj ceni i iskoristite brojne pogodnosti promocije uz dodatne popuste na samoj destinaciji!


~ Cena aranžmana ~
za prijavu do 25.05. i uplatu: – u celosti

1899€ 1599€ – Hot!

– avansa od 500€ cena je 1649€

– avansa od 100€ cena je 1699€


Manga PROMO + ponuda:

Putnici koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda od MangaTrip-a tom prilikom dobijaju na poklon vaučer u iznosu od 100€ koji mogu iskoristiti prilikom prijave za naredno Mangino putovanje! 


Napomena:
U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija na tržištu, kao i cena smeštaja na destinacijama i usluga ino partnera, na koje mi kao agencija ne možemo uticati, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene i uvećanja cena usluga na tržištu!


~ Broj putnika po terminu je ograničen! ~

USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo


* Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i pravila promocije. 


NAPOMENE:

1.  Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!

2.  Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!

3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!

4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije

5. Svi programi prilagodjeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!


Za sve informacije možete nas kontaktirati:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:

-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Marakeš – Beograd sa presedanjem u Parizu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom do 23kg
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Marakešu u hotelu 3* na bazi 7 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
-Smeštaj u Rabatu u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 sobe)
-Smeštaj u Fesu u riadu na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Maroko 
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Osiguranje od otkaza putovanja
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

Marakeš - razgledanje/pešačka tura - 30€

Ovom poludnevnom pešačkom turom upoznaćemo Marakeš i njegove tajne na najbolji mogući način. Šetaćemo uskim ulicama Medine, preko mirisnih trgova do velelepnih zdanja, iz jedne epohe u drugu, iz bajkovitih ruševina do nestvarno lepih palata mavarske arhitekture. 

Izlet obuhvata: usluge predstavnika agencije/vodič,  usluge lokalnog vodiča, privatni transfer iz hotela do centra grada, spoljni obilazak džamije Kutubije, privatni transfer iz centra grada do Kasbe, spoljni obilazak ostatatka palate Baadi. (Ulaznice ne ulaze u cenu izleta)

Marakeš - Majorel bašte - 30€

Ovom celodnevnom pešačkom turom upoznaćemo Marakeš i njegove tajne na najbolji mogući način. Šetaćemo uskim ulicama Medine, preko mirisnih trgova do velelepnih zdanja, iz jedne epohe u drugu, iz bajkovitih ruševina do nestvarno lepih palata mavarske arhitekture. Posle pauze za ručak (ručak nije uključen u cenu izleta) posetićemo magične Majorel bašte (bus transfer) i upoznati se sa životom i delom modnog maga Iv Sen Lorana. Sve ulaznice po programu ulaze u cenu.

Izlet obuhvata: usluge predstavnika agencije/vodič, usluge lokalnog vodiča, privatni transfer iz centra grada do Mažorel bašti, ulaznicu u Mažorel bašte i privatni transfer od Mažorel bašte do hotela.

Sahara Trip - 200€
 

1.dan Naše putovanje se nastavlja do Dades Gorges. Putujemo preko prevoja Tizi-n-Tička Atlas (2260m), sa dalekosežnim pogledom na planine, do tradicionalnog visokoatlaskog berberskog sela Telouet Kasbah i idemo u obilazak Kasbe El Glaui, bivšeg gospodara rata i paše od Marakeša. Nastavljamo i posećujemo UNESCO svetsku baštinu c, spektakularno utvrđeno selo (ksour). Ručamo u Ouarzazate i nastavljamo do Dades Gorges. 

2. dan Posle doručka, idemo od Dades klisura do saharske pustinje Merzuga. Berberska sela su razbacana po putu. Proći ćemo kroz Tinjdad, Jorf i Erfoud u kojima ćemo osetiti početak saharske oaze Tafilalt, a zatim nastaviti do Merzuge. Nakon malog opuštanja, idemo po kamile koje nas čekaju da nas odvedu u avanturu po peščanim dinama. Prenoćićemo u opremljenom kampu uz muziku bubnjeva usred Sahare, što je odlična prilika da se lepo slikaju zalazak i izlazak sunca. Kada stignemo u kamp, penjemo se na visoke dine da vidimo zalazak sunca i prenoćimo u nomadskim šatorima.

3.dan Posle gledanja izlaska sunca vraćamo se u Merzugu. Imaćemo priliku da se istuširamo i doručkujemo. Zatim krećemo nazad u Ouarzazate. Na putu obilazimo berberske prodavnice u kojima možete kupiti suvenire poput fosila, tepiha, lampe, kože… Posetićemo i ksar Ait Benhadu, jedan od najpoznatijih na startrans-saharskom karavanskom putu, koji je bio i mesto snimanja čuvenih filmova poput Lorens od Arabije, Isus Nazarećanin, Gladijator

Izlet obuhvata: usluge predstavnika agencije/vodič, povratni transfer, ulaznice, doručak x2, 1 noćenje  Dades Gorgesu, 1 noćenje u kampu

Kazablanka - 55€

Kosmopolitsko srce Maroka. Elegantne prodavnice i živahni kafidi zajedno sa Art Deko vilama i starim svetskim marketima čine Kasablanku glamuroznim gradom. Moderna Kasablanka je mesto gde se Zapad sastaje i koegzistira sa arapskim tradicijama. U cenu izleta ulazi lokalni vodič, razgled grada i prevoz mini busom.

Izlet obuhvata: privatni transfer na relaciji Rabat-Kazablanka-Rabat, pratnju vodiča – predstavnika agencije, ulaznicu u džamiju Hasana II, obilazak medine.

Uzud vodopad - 55€
 

Uzud Vodopadi – na 170km seveoistočno od Marakeša u planinskom vencu Srdenjega Atlasa nalazi se jedan od najpoznatijih vodopada u celoj Africi – sa svojih ukupnih 110m visine Uzud vodopadi najviši su u Maroku i drugi po visini na kontinentu iza Viktorijinih. Dnevni obilazak ovih vodopada upoznaće vas i sa zanimljivim pejsažima marakeškog zaleđa koje je poznato po mnogim berberskim selima koja žive jednostavnim, ruralnim životom… sami vodopadi su kaskada u 3 nivoa od kojih je najviša oko 78m. Spustićemo se sa vrha do dna uređenom stazom, duž koje ćemo videti i lokalne slobodne atlaske majmune koji žive u okolini vodopada. Na samom dnu ćemo ući u čamce kojima ćemo se provozati i napraviti divne fotografije… potom ćemo se popeti na panoramsku terasu i uživati u ručku sa pogledom na vodopade…

Izlet uključuje: povratni prevoz, pratnju vodiča, pratnju lokalnog vodiča na vodopadima. Ne uključuje: ručak na vodopadima, lične troškove.

Razgledanje Rabata - 30€
 

Videćemo Bab Oudaia glavni ulaz u kasbu Almohada koji nas uvodi  u karakteričnu četvrt Kasbah of Oudayas koju nikada nećete zaboraviti, videćemo Andaluzijsku baštu iz perioda Francuske kolonizacije. Obilazimo blistavi Mausoleum of Mohamed V.

Izlet uključuje: predstavnika agencije

Trodnevna avantura - Šefšauen - Volubilis - Meknes - 140€
 

1-2.dan: Šefšauen: Ovaj planinski gradić, živopisne plave boje, blistaviji nego na fotografijama, osnovan je 1471. godine. Tradicija oslikavanja zidova u nebesko  plavo potiče od jevrejske zajednice koja se tu naselila u 15. veku, nakon progona iz Španije. Tada se verovalo da će tkanine molitvenih marama obojene u plavo, podsetiti ljude na moć boga. Danas je grad naseljen Berberima i muslimanima, pored potomaka prvobitnih Jevreja. Svi žive jedinstveno i u harmoniji. Meštani redovno brinu da njegova boja uvek bude sveža i uredna, izdvajajući tako ovaj utvrđeni grad od njegove okoline i okruženja. Džamije, državne zgrade, trgovi pa čak i bandere i kante za smeće u plavoj boji, dopunjuju ovo autentično plavetnilo. Svaka ulica i aleja su veličanstvene, pozivaju na lutanje, istraživanje i fotografisanje. 

3.dan: Volubilis – Meknes

Otkrivamo arhitektonsko nasledje sultana Mulaj Ismaila. Posećujemo spoljni deo kompleksa bogato ukrašenog mauzoleja sultana Ismaila. Nastavljamo dalje ka Bab al-Mansour, glavnoj kapiji koja nas uvodi u samu medinu, živahnom mestu punom bazara i krivudavih ulica. Slobodno vreme za odmor i kupovinu raznih suvenira, preporučujemo vam kupovinu tradicionalnih marokanskih papuča i tekstila. 

Izlet uključuje: transfere, ulaznice za lokalitete, 2 noćenja u Šefšauenu, predstavnika agencije

Fes - razgledanje grada - 30€
 

Krećemo sa obilaskom Muslimanske škole Bou Inania – jedne od retkih verskih objekata u gradu u koju mogu ući i oni koji nisu muslimanske veroispovesti. Škola je raskošan arhitektonski dragulj i jedan od najveličanstvenijhih objekata Maroka. Bab Boujiloud – najlepša kapija koja nas uvodi u Fes el Bali stari deo grada, koji nam pruža priliku da istražimo i upijemo lokalnu atmosferu. Fes el Bali je raj lokalnih zanatlija. Posetićemo i čuvene štavionice gde ćemo imati priliku da vidimo autentičnu obradu kože.

Izlet obuhvata: lokalne transfere u gradu (privatni kombi/bus), lokalni vodič na engleskom jeziku (prevod na srpski), pratnja vodiča-predstavnika agencije, pešačka tura Novom i Starom medinom – Fes Ždid i Fes Bali, spoljni razgled Kraljevske palate – glavna vrata, poseta sinagogi u Jevrejskoj četvrti, panorama grada sa utvrdjenja Borž Sud, poseta tkačnici tepiha, poseta sukovima Fesa, poseta medresi u Starom Fesu, spoljno razgledanje mauzoleja Mulaj Idrisa II – osnivača grada, spoljnio razgledanje Keruanske džamije i poseta štavionicama kože.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!