SEJŠELI NOVA GODINA 2022.

SEJŠELI AVANTURA

OSTRVO MAHE 

03.01 – 12.01.2022. – još 7 slobodnih mesta

10 DANA / 7 NOĆI

Sejšeli, bogati netaknutim prirodnim lepotama, koji kao da su izolovani od sveta, pravo su mesto da zaboravite na sve i prepustite se uživanju. Mesto preplitanja i spajanja kultura iz celog sveta. Zemlja se odlikuje živopisnim plažama sa sitnim belim puderastim peskom, tirkiznom bojom indijskog okeana, koralnim grebenima i gustim pitomim tropskim šumama. Sve to zajedno čini ovaj arhipelag vanredno lepim i privlačnim. Pored ostrva Mahe, najpoznatija su ostrva Praslin i La Digue. Scenografija izuzetne i očaravajuće prirodne lepote, mira i tišine, gde je hedonizam način života i gde je moguće gotovo sasvim zaboraviti na vreme… želimo Vam da doživite Sejšele!


Plan i program puta:

1. dan (03.01.): Beograd – Istanbul

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Avion za Istanbul poleće u 20:10h, broj leta TK1084. Sletanje u Istanbul u 23:55h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 2h i 15 minuta.

2. dan (04.01.): Istanbul – Mahe: Beau Vallon

Avion za Mahe poleće u 02:10h, broj leta TK748. Sletanje na Mahe u 11:05h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih formalnosti sledi transfer do smeštaja na ostrvu Mahe- najveće i jedinstveno ostrvo u arhipelagu, sa drvenim kreolskim kućama, kolonijalnim zgradama, francuskog i britanskog duha, malim radnjama, usamljenim plažama i bujnom vegetacijom u srcu svega toga. Gusta džungla ostrva Mahe izdiže se iznad nestvarnog Indijskog okeana, slikovite plaže mekog peska pozivaju vas na apsolutnu relaksaciju, dok će izolovane uvale, čiste tirkizne vode, koje svetlucaju u pozadini moćnih granitnih kula učiniti da se osećate kao da ste u Raju. Dolazak i check in u smeštaj. U dogovoreno vreme sledi info-sastanak sa vodičem i bliže upoznavanje planiranih aktivnosti za naredne dane, nakon čega odlazimo do plaže Beau Vallon, gde ćemo se opustiti uz zvuke indijskog okeana i tople sunčeve zrake. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.3. dan (05.01.): Mahe: Eden vidikovac -Morne – Sauzier vodopad – Port Launay beach (opciono ZIP line)

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili predlažemo fakultativni izlet i obilazak ostrva Mahe. Krećemo se putem kroz najveći Nacionalni park na Sejšelima koji pokriva više od 20% područja ostrva. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji dostiže visinu od 905 metara odakle se pruža prelep pogled na Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva i uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Kraću pauzu za fotografisanje pravimo na najpoznatijem vidikovcu ostrva Mahe – Eden vidikovac, nakon čega dolazi na red obilazak vodopada Sauzier gde ćemo uživati u kupanju i plivanju, prelepoj prirodi i zvucima vode. Za nepropustiti! Nakon obilaska nastavljamo do plaže Port Launay. Za one koji žele malo više avanture i adrenalina predlažemo fakultativno ZIP line koji se nalazi u blizini plaže Port Lounay. Uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama. U kasnim popodnevnim satima povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.4. dan (06.01.): Mahe: Razgledanje Viktorije – Anse Soleil beach – Petit Anse beach

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet na kojem ćemo obići glavni grad Sejšela, kao i dve prelepe plaže ostrva Mahe. Nakon doručka krećemo u obilazak najmanje prestonice na svetu, šarmantne Viktorije. Pešačka tura po gradskom jezgru. Imaćete priliku da vidite zaštitni znak Sejšela simpatičnu i umanjenu verziju Big Bena. Nastavljamo dalje ka Hindu hramu posvećenom Bogu sigurnosti i prosperiteta, najvećoj katoličkoj crkvi na Sejšelima okruženoj prelepim dvorištem, nadbiskupiji Domus sagrađenoj od granita za koju može da se kaže da je najimpresivnija građevina na Sejšelima, Prirodnjačkom muzeju Sejšela itd. Poseta lokalnoj pijaci Selwin Clark – društveno srce Viktorije gde ćemo zadovoljiti sva čula i imati priliku da se upoznamo sa kreolskim običajima i čuti priče o svakodnevnom životu lokalnog stanovništva. Nakon obilaska Viktorije odlazak do plaže Anse Soleil, gde ćemo nastaviti sa uživanjem i upijanjem sunčevih zraka. Preporučujemo da probate kreolske specijalitete u lokalnom restoranu na ovoj plaži, po veoma pristupačnim cenama. U dogovoreno vreme selimo se do plaže Petite Anse, koja se nalazi u sklopu rizorta “Four Seasons Resort Seychelles”. Plaža važi za jednu od najlepših na ostrvu Mahe. Za one koji žele da se sklone od sunca zaklon mogu potražiti u hladu tropskog rastinja i palmi. U popodnevnim satima krećemo put smeštaja. Po dolasku imamo slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.5. dan (07.01.): Mahe: Top Soleil beach – Sunset beach

Dan rezervisan za fakultativni izlet, na kojem možemo iskusiti i doživeti severo-zapad ostrva Mahe i plaže koje nude puderast beli pesak, kristalno čistu vodu, bogat morski svet i beskrajan plavi horizont. Krećemo ka plaži Top Soleil, dragulju ovog dela ostrva Mahe, sa koje se vidi kao na dlanu malo ostrvo Lilot. Majka priroda se poigrala i stvorila nestvarnu kreaciju za uživanje i hedonizam. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Nakon ove plažne lepotice, u popodnevnim satima, odlazimo na plažu Sunset Beach gde ćemo uz svež kokos ili koktele dočekati spektakularni zalazak sunca, kakav se samo na Sejšelima može doživeti. Upravo ovde kreiramo očaravajuće fotografije, poput onih sa najlepših razglednica. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj.  Slobodno veče. Noćenje.6. dan (08.01.): Mahe: Marine park – Moyenne island – Cerf island

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili vam predlažemo fakultativni izlet Marine park, Moyenne Island i Cerf Island. Na 20 minuta od ostrva Mahe nalazi se prvi nacionalni park u zapadnom Indijskom okeanu, Sainte Anne. Osnovan 1973. ovaj dragulj prirode poznat je kako po širokoj paleti boja podvodnog sveta tako i po prelepim smaragdnim plažama. Park obuhvata šest malih ostrva, među kojima su Cerf i Moyenne svakodnevno dostupna za posetioce. Veličanstveni koralni vrtovi, polja morske trave i ribe najrazličitijih boja, šara, oblika i veličina privlače ljubitelje ronjenja i snorkelinga iz celog sveta. Dan započinjemo vožnjom brodićem i odlaskom na pravi mali tropski raj, ostrvo Moyenne. Imaćemo priliku da posetimo centar za zaštitu ugrožene vrste kornjača i da slobodno šetamo sa ovim divnim životinjama. Nakon obilaska ostrva, odlazimo na snorkeling- gde uplovljavamo u sasvim novi svet pun raskošnih boja i oblika. Izlet ćemo završiti ručkom na plaži na Cerf ostrvu, nakon čega ćemo se uputiti nazad ka Beau Vallonu i smeštaju. Slobodno vreme. Noćenje.7 . dan (09.01.): Mahe: Anse Major laguna

Nakon doručka spremamo se i imamo transfer od smeštaja do uredjene pešačke staze sa prelepim vidikovcima koja vodi do Anse Major lagune i plaže. Šetnja tik uz gustu tropsku šumu. Pejzaži koji se smenjuju su veličanstveni. Prelazeći preko granitnih stena ostavljamo Beau Vallon zaliv iza nas. Anse Major je laguna na severu ostrva sa divnom, belom koralnom plažom koje granitne stene dele na dva dela. Savršeno mesto za sunčanje i snorkeling u kristalno čistoj vodi. Morski svet koji se vidi kroz prizmu snorkeling maske je nestvaran. U dogovoreno vreme povratak brodićem do obližnje plaže gde nas čeka bus. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan (10.01.): Mahe: Intendance beach i Police Bay beach

Slobodan dan za odmor, kupovinu suvenira i izležavanje na plaži ili krenite na fakultativni izlet do plaža Intendance i Police Bay. Nakon doručka dobro raspoloženi krećemo ka jugu ostrva do plaža: Anse Intendance i Police bay. Sejšeli nude puderast beli pesak, kristalno čistu vodu, bogat morski svet i beskrajan plavi horizont. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Nastavljamo sa izbacivanjem nestvarnih fotografija. Koliko god se trudili ne možemo skinuti osmeh sa lica. Još jedan dan za pamćenje… U poslepodnevnim satima povratak u smeštaj. Slobodno veče. Noćenje.

9. dan (11.01.): Mahe: Beau Vallon

Pakujemo se, check out iz smeštaja, kofere ostavljamo u sobu za prtljag i imamo slobodan dan pred večernji polazak na aerodrom. Predlog da vreme iskoristite za kupanje i sunčanje na plaži Beau Vallon, kao i za finalnu kupovinu suvenira na lokalnim štandovima. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do ostrva aerodroma gde se čekiramo na let za Istanbul. Let za Istanbul u 22:05h, broj leta TK749.

10.dan (12.01.): Istanbul – Beograd

Sletanje u Istanbul u 05:15h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 3h i 5 minuta. Avion za Beograd poleće u 08:20h, broj leta TK1081. Sletanje u Beograd u 08:00h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

MAHE od 04.01. do 11.01.2022.

Berjaya Beau Vallon Bay Beach 3* ili sl. – Hotel se nalazi na severozapadu ostrva Mahe, na odličnoj lokaciji na jednoj od najlepših peščanih plaža Beau Vallon. Smešten usred tropskog vrta nudi obilje prostora za uživanje. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Svaka soba poseduje kupatilo sa tušem, TV, fen, klimu, sef. U okviru smeštaja postoji restoran, bazen, bar i WiFi internet (besplatan u javnim prostorima). U neposrednoj blizini smeštaja nalazi se veliki broj restorana, fast food-ova, lokalna pijaca sa suvenirima. Uz obalu mora nalazi se šetalište na kome možete uživati u večernjim časovima uz zvuke tradicionalne muzike i ispijanju koktela u barovima. 


MANGA PROMOCIJA

Za prijave i uplate u celosti do 22.11. cena je

1749€ 1549

Za prijave i uplate avansa od min. 500€ do 22.11. cena je 1599

Za prijave i uplate avansa od min. 100€ do 22.11. cena je 1649


Manga PROMO + ponuda:
Za sve Manga putnike koji se tokom promo perioda odluče i prijave za sve fakultativne izlete odobravamo dodatni Promo plus – popust od 60€ na ukupnu cenu izleta i tom prilikom od Mange dobijate na poklon vaučer u iznosu od 50€ koji možete iskoristiti prilikom prijave za naredno Mangino putovanje! 


Krenite sa nama u nove Manga egzotične avanture i osvajanje sveta!


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:
-Povratnu avio kartu redovna linija (Beograd – Mahe – Beograd sa presedanjem u Istanbul- ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj na ostrvu Mahe u hotelu 3* na bazi 7 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Sejšele (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana na Sejšelima)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Osiguranje od otkaza putovanja
Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€


NAPOMENA: Za putovanje na Sejšele neophodni su negativan PCR test na Covid-19 ne stariji od 72h od započinjanja putovanja i putno-zdravstvena autorizacija.FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

Top Soleil + Sunset plaža - 40€

U prepodnevnim časovima krećemo ka severo-zapadnom delu ostrva Mahe i jednoj od njegovih najlepših plaža – Top Soleil. Uživaćemo u pogledu na beskrajno plavi horizont sa jedne, i omaleno ostrvo Lilot sa druge strane. Majka priroda se na ovom mestu poigrala i stvorila nestvarnu kreaciju za uživanje i hedonizam. Kupanje i chill na belom,puderastom pesku. U popodnevnim satima odlazimo na plažu Sunset, gde ćemo uz svež kokos, koktele dočekati spektakularni zalazak sunca, kakav se samo na Sejšelima može doživeti. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: Povratni transfer i uslugu vodiča. 

Eden vidikovac + Nacionalni park Morne + Sauzier vodopad + plaža Port Launay - 40€

Krećemo se putem kroz najveći Nacionalni park na Sejšelima Morne koji pokriva više od 20% područja ostrva. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji dostiže visinu od 905 metara odakle se pruža prelep pogled na Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva i uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Kraću pauzu za fotografisanje pravimo na najpoznatijem vidikovcu ostrva Mahe – Eden vidikovac, nakon čega dolazi na red obilazak vodopada Sauzier gde ćemo uživati u kupanju i plivanju, prelepoj prirodi i zvucima vode. Nakon obilaska nastavljamo do plaže Port Launay. Za one koji žele malo više avanture i adrenalina predlažemo fakultativno ZIP line koji se nalazi u blizini plaže Port Lounay.

Izlet obuhvata: Povratni transfer, ulaznicu za vodopad i uslugu vodiča.
Napomena: Za one koji žele malo više avanture i adrenalina predlažemo ZIP line u blizini plaže Port Lounay (uz doplatu od 60€)

Viktorija pešačka tura + plaža Anse Soleil + plaža Petite Anse - 40€

Obilazak najmanje prestonice na svetu šarmantne Viktorije. Pešačka tura po gradskom jezgru, videćemo zaštitni znak Sejšela simpatičnu i umanjenu verziju Big Bena. Podignut je 1903. godine u čast Kraljici, guverner iz tog perioda na svom putovanju u Londonu video je Big Ben i naredio da se i u Viktoriji napravi mala replika. Nastavljamo dalje ka šarenolikom Hindu hramu posvećenom Bogu sigurnosti i prosperiteta, najvećoj katoličkoj crkvi na Sejšelima okruženoj prelepim dvorištem, nadbiskupiji Domus sagrađenoj od granita za koju može da se kaže da je najimpresivnija građevina na Sejšelima, Prirodnjačkom muzeju Sejšela. Poseta lokalnoj pijaci Selwin Clark – društveno srce Viktorije gde ćemo zadovoljiti sva čula i imati priliku da se upoznamo sa kreolskim običajima i svakodnevnim životom. Nakon obilaska odlazak do plaže Anse Soleil, nakon čega se selimo do plaže Petite Anse. Kupanje u kristalno čistoj vodi i sunčanje na plažama nestvarne lepote. Za one koji žele da se sklone od sunca zaklon mogu potražiti u hladu tropskog rastinja i palmi.

Izlet obuhvata: Pešačka tura i obilazak Viktorije, povratni transfer i uslugu vodiča.

Anse Major laguna - 30€

Transfer od smeštaja do početka nacionalnog parka i staze za treking. Krećemo na kratak treking. Prelazimo preko stena dok iza nas ostavljamo Beau Vallon zaliv, pejzaži koji se smenjuju su veličanstveni. Gusta šuma dovodi nas do plaže Anse Major. Anse Major je zaliv na severu ostrva sa divnom, belom koralnom plažom koje granitne stene dele na dva dela. Iza plaže nalazi se laguna. Savršeno mesto za sunčanje i snorkling u kristalno čistoj tirkiznoj vodi. Morski svet koji se vidi kroz prizmu jedne maske za snorkeling je nestvaran. U dogovoreno vreme povratak brodićem do plaže Beau Vallon i smeštaja. 

Izlet uključuje: Bus transfer od smeštaja do treking staze koja vodi do Anse Major plaže, brodić Anse Major – plaža Beau Vallon, vodič na srpskom jeziku.

Intendance beach + Police Bay beach - 40€

Izlet na kome odlazimo u upoznavanje juga Mahea i najlepših plaža tog dela ostrva. Intendence je poznata divlja plaža sa neverovatnim belim peskom, uokvirena sa obe strane granitnim stenama. Uživamo u sobodnom vremenu i šetnji ovom dugačkom plažom. Zatim odlazimo do velikog otvorenog zaliva Police, plaža je pogodna za ljubitelje surfovanje. Uživamo u nezaboravnim pejzažima i pravimo savršene fotografije.

Izlet uključuje: povratni transfer i uslugu vodiča.

Marine park + Moyenne island + Cerf island - 125€

Na 20 minuta od glavnog ostrva Mahe nalazi se prvi nacionalni park u zapadnom Indijskom okeanu, Sainte Anne. Osnovan 1973. ovaj dragulj prirode poznat je kako po širokoj paleti boja podvodnog sveta tako i po prelepim smaragdnim plažama. Park obuhvata šest malih ostrva, medju kojima su Cerf i Mojen svakodnevno dostupna za posetioce. Veličanstveni koralni vrtovi, polja morske trave i ribe najrazličitijih boja, šara, oblika i veličina privlače ljubitelje ronjenja i snorklinga iz celog sveta. Dan počinjemo vožnjom brodićem i odlaskom na pravi mali tropski raj, ostrvo Mojen. Nakon obilaska ostrva imaćemo slobodno vreme za plažu i uživanje. Zatim odlazimo na snorkling na kom ćemo uploviti u sasvim novi svet pun raskošnih boja i oblika. Imaćemo priliku da posetimo centar za zaštitu ugrožene vrste kornjača i da slobodno šetamo sa ovim divnim životinjama. Izlet ćemo završiti ručkom na plaži na Cerf ostrvu, nakon čega ćemo se uputiti nazad ka smeštaju.

Izlet uključuje: povratni autobuski transfer, povratni brodski prevoz izmedju ostrva (glass bottom), dve flašice vode, ulaznice za Moyenne ostrvo, opremu za snorkling, ručak na bazi švedskog stola na ostrvu Cerf i vodiča.

NAPOMENE

Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!