NOVA GODINA 2020.

VIJETNAM + KAMBODŽA 16 dana

Ho Ši Min – Pnom Pen – Siem Reap – Sihanukvile

21.12 – 05.01.2020.

16 dana / 13 noći

Jedinstvenost hrane, arhitekture, jezika, običaja i religije čine Indokinu  po svemu posebnom. Dopustite nam da vam pokažemo najlepšu verziju ovog poluostrva, punog  boja, ukusa, mirisa i osećaja koje ćete zauvek pamtiti. Sa svojom turbulentnom istorijom, ali i izuzetnim položajem, bila je viševekovni zarobljenik  kolonijalnih sila. Očekuje vas  kulturološki i  klimatski šok, gužva, vreva, različiti mirisi, najbogatiji ukusi, veliki broj ljudi i turista iz celog sveta, impresivni hramovi, egzotično voće i preukusna hrana, pijace na vodi, bogat noćni život, savršene plaže, masaže, ronjenje…


Plan i program puta:

1. dan (21.12): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 11:40h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 18:45h. 

2. dan (22.12.): Doha – Ho Ši Min

Poletanje aviona iz Dohe u 01:55h, broj leta QR 970. Sletanje u Ho Ši Min U 13:30h. Nakon graničnih formalnosti, transfer do smeštaja. Ulazimo u sobe i nakon kraćeg odmora sledi fakultativno razgledanje grada koji je dugo godina nosio atribut bisera Indokine. Danas je to najveći grad i ekonomski centar Vijetnama. Videćemo katedralu Notr Dam, zgradu Glavne pošte, Palatu Ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, muzej rata, markete Ben Tan i Saigon Skver. Po završenom razgledanju, slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (23.12.): Ho Ši Min – Cu Chi tuneli

Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Cu Chi tunele, koji predstavljaju najverniji primer snalažljivosti Vijetnamaca u ratu koji su vodili protiv okupatora. Više od 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da prodjete kroz neke od njih. Mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Po završenom obilasku vraćamo se u Ho Ši Min i nastavljamo da istražujemo ovaj grad. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (24.12.): Ho Ši Min – Delta Mekong

Slobodan dan ili krećemo u fakultativnu avanturu deltom reke Mekong – najdužom rekom u Jugoistočnoj Aziji i 7. najdužom rekom na svetu. Ova reka svojim tokom od blizu 4500km prolazi kroz 6 zemalja, a njen sliv obuhvata neverovatnu površinu od 795.000km2. U ovom području se proizvodi najviše pirinča, kokosa, šećera i tropskog voća u Vijetnamu. Ukrcavamo se na brodić i iz glavnog toka reke prelazimo u manje kanale, krstarimo kroz autentična sela, posećujemo farmu meda, učimo kako se prave bombone od kokosa i degustiramo nesvakidašnje lokalne specijalitete – pirinčano i zmijsko vino. Povratak u Ho Ši Min. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan (25.12): Ho Ši Min – Pnom Pen

Ujutru se odjavljujemo iz smeštaja. Vožnja autobusom do Phnom Penha. Dolazak u glavni grad Kambodže u popodnevnim satima. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme koristimo za upoznavanje grada. Noćenje.

6. dan (26.12.): Pnom Pen 

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje glavnog grada Kambodže – Phnom Pena. Nekada najveća imperija koja je kontrolisala celu jugoistočnu Aziju iz Angkora, a u prošlom veku žrtva sopstvene vlasti (Crvenih Kmera) u kojoj je za 4 godine ubijena četvrtina populacije (preko 2 miliona ljudi). Videćemo Kraljevsku palatu, Srebrnu pagodu, Hramove Wat Phom i Wat Onulaum, ozloglašeni zatvor Tuol Sleng (S-21) Killing Fields (polja smrti). Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan (27.12.): Pnom Pen – Siem Reap

Budjenje i pakovanje. Nastavljamo put autobusom ka Siem Reapu. Dolazak u popodnevnim satima i smeštaj. U dogovoreno vreme, prošetaćemo kroz centar Siem Reapa, posetićemo Centralni Market, Noćni market, Pub Street. Sobodno vreme. Noćenje.

8. dan (28.12.): Siem Reap 

Slobodno vreme ili vam predlažemo fakultativni izlet – kompleks Angkor, najznačajniji arheološki lokalitet u jugoistočnoj Aziji. Angkor predstavlja kompleks hinduističkih i budističkih hramova i palata. Najpoznatiji medju njima je Angkor Wat. Zauzimajući površinu od 400 km2, uključujući i zelenu površinu, Angkor sadrži zadivljujuće ostatke nekoliko prestonica Kmerskog carstva od IX do XV veka. Posetićemo Angkor Wat, Angkor Tom, Bayon, Baphun, Banteay Kdei, Terasu gubavog kralja, Elephant Terasu, Ta Prohm – hram potpuno stopljen sa prirodom. Neverovatno iskustvo…Povratak u guest house. Noćenje.

9. dan (29.12.): Siem Reap – Sihanukvil

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Sihanukvile. Sletanje u Sihanukvile i transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

10 –  14. dan (30.12 – 03.01.2020.): Sihanukvil (4 noćenja)

Južno od popularnih priobalnih mesta Serendipiti i Ochheuteal u Sihanukvilu nalazi se Otres Beach, plaža koja je podeljena na dva različita područja – Otres 1 na kojoj ima više sadržaja i Otres 2 koja je mirnija, poznata kao Long beach. Na par stotina metara, duž plaže, nižu se  autentični bungalovi napravljeni od trske i bambusa, dok tradicionalni restorani nude tipično kmerske zalogaje kao što su Amok kari i Lok lak, ili sveža jela od morskih plodova i ponešto  od zapadne kuhinje. Gde god da pronadjete svoje mesto na ovoj mirnoj i opuštenoj plaži imaćete odličan pogled na zaliv Tajlanda i bele peščane plaže. Otres Beach je savršeno mesto za uživanje u prirodi, a ukoliko ste u potrazi za aktivnijm odmorom, možete probati  kajak, klasično surfovanje, vindsurfing ili Kite, kao i pecanje ili ronjenje. Dok je noćni život u Serendipiti mnogo življi i dinamičniji, u Otres Beach je više barova na plaži gde se u dosta mirnijoj i opuštenijoj atmosferi ispija pivo ili koktel, po pristupačnijim cenama jer su happy hour ponude na ovoj plaži uobičajene. Za dodatnu relaksaciju, ovde je bogata ponuda različitih vrsta masaža.

Posebna draž ovog predela je nesvakidašnji prizor, kada planktoni ispune površinu okeana, svetlucava voda mami turiste da zaplivaju i igraju sa svetlosnim efektima, a nestvarna i blještava  atmosfera upotpuni noćnu idilu.

Za sve koji su raspoloženi za istraživanje, iznajmićemo skutere i krenuti u obilazak lokalnih plaža, kao i obilazak ostrva u arhipelagu oko Sihanukvila.

14. dan (03.01.): Sihanukvil – Ho Ši Min

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Ho Ši Min. Sletanje u Ho Ši Min. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

15. dan (04.01.): Ho Ši Min – Doha

Nakon doručka napuštamo sobe i odjabljujemo se iz smeštaja. Slobodno vreme za finalni šoping, kupovinu suvenira. U dogovoreno vreme, transfer do aerodroma. Let za Dohu u 19:15h, broj leta QR971. Sletanje u Dohu u 23:55h.

16. dan (05.01.): Doha – Beograd

Poletanje aviona iz Dohe u 06:50h, broj leta QR 231. Dolazak u Beograd u 10:40h. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

HO ŠI MIN od 22.12. do 25.12.2019.  i od 03.01. do 04.01.2020.
Dragon Palace II Hotel 2* ili sl. – nalazi se u centru turističkog dela Ho Ši Mina (District 1). Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Hotel poseduje: internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove i restoran. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

PNOM PEN od 25.12. do 27.12.2019.
Silver River Hotel 3* ili sl. – nalazi u centru u blizini reke i pešačke zone. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne svaka sa sopstvenim kupatilom i klimom. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

SIEM REAP od 27.12. do 29.12.2019.
Central Indochine Dangkor Hotel 4* ili sl. – nalazi se na 900 km od centra grada. U okviru hotela nalazi se restoran i bazen. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

SIHANUKVILE od 29.12. do 03.01.2020.
Hai Mai hotel 4* ili sl. – nalazi se u delu Otres. Hotel poseduje restoran, bar i bazen. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. U sobi se nalazi sef, mini bar i ketler. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)


1799€ 1649€

Za prijave i uplate avansa do 14.12. od min. 500€ cena je 1599€

Za prijave i uplate u celosti do 14.12. cena je 1550€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz na relaciji (Beograd-Ho Ši Min-Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz na relaciji (Siem Reap – Sihanukvil – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom do 15kg
-Avio prevoz na relaciji (Sihanukvil – Ho Ši Min – ekonomka klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom do 15kg
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Ho Ši Minu u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Pnom Penu u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Siem Reapu u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Sihanukvilu u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vize i usluge viziranja za  Vijetnam (105€ – viza sa 2 ulaska)  i Kambodžu (35$)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje


FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Ho Chi Minh razgledanje

U našoj šetnji obilazimo najzanačajnije znamenitosti grada: katedralu Notr Dam, zgradu Glavne pošte, Palatu Ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzeja rata, markete Ben Tan i Saigon Skver.


Cu Chi Tuneli izlet 

Radi se o 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da prodjete kroz neke od njih. Mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Posle podne planiran povratak u  Saigon.


Delta Mekong

Krećemo u fakultativnu avanturu po delti reke Mekong, koja izvire na Tibetu i dugačka je 4500km – najduža reka u Jugoistočnoj Aziji. U tom području se proizvodi najviše pirinča, kokosa i šećerne trske, tropskog voća, pirinča u Vijetnamu. Ulazimo u brod vozimo se rekom Mekong i prelazimo iz glavnog kanala u manje, prolazimo kroz autentična sela. Nastavljamo putovanje uzvodno, posetićemo farmu meda, videćemo kako se prave bombone od kokosa, degustirati ih. Prilika da probate i nesvakidašnje lokalne specijalitete, pirinčano vino ili popijete čašicu zmijskog vina.


Phnom Penh razgledanje

Nekada najveća imperija koja je kontrolisala celu jugoistočnu Aziju iz Angkora, a u prošlom veku žrtva sopstvene vlasti (crvenih kmera) u kojoj je za 4 godine ubijena četvrtina populacije (preko 2 miliona ljudi). Videćemo Kraljevsku palatu, Srebrnu pagodu, Hramove Wat Phom i Wat Onulaum, ozloglašeni zatvor Tuol Sleng (S-21) Killing Fields (polja smrti).


Angkor Wat izlet 

Kompleks Angkor, najznačajniji arheoloski lokalitet u jugoistočnoj Aziji. Angkor predstavlja kompleks hinduističkih i budističkih hramova i palata. Najpoznatiji medju njima je Angkor Wat. Zauzimajući površinu od 400 km2, uključujući i zelenu površinu, Angkor sadrži zadivljujuće ostatke nekoliko prestonica Kmerskog carstva od IX do XV veka. Posetićemo Angkor Wat, Angkor Tom, Bayon, Baphun, Banteay Kdei, Terasu gubavog kralja, Elephant Terasu, Ta Prohm – hram potpuno stopljen sa prirodom.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42tel: +381213006899; +381213825638


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE