KUBA + MEKSIKO 15 DANA 31.01.

KUBA + MEKSIKO 15 DANA
Havana + Playa Del Carmen

31.01 – 14.02.2020.

15 dana / 12 noći

Cuba libre! Zemlja slobode, jedinstvena celina spektakularna u svojoj različitosti, koja se sigurno ne može na pravi način sagledati ako se posmatra sa terase luksuznog hotela. Doživite ovo tropsko ostrvo kojim vladaju muzika, boje, razigranost i pozitivna energija iz domova gostoljubivih i uvek dobro raspoloženih Kubanaca. Kubanska svakodnevica je toliko specifična, da i sama predstavlja atrakciju. Kuba vam daje toliko mnogo slika, osećaja,  boja, mirisa, ukusa, doživljaja da vam treba vrlo malo vremena počnete da sledite njen ritam života uz muziku i obavezan rum. Ostrvo cigara, nadaleko poznatog Havana Club ruma, starih rustičnih automobila u raznoraznim bojama i sa najrazličitijim sirenama, zemlja revolucije, čarobnog mirisa kafe, muzike, prava je destinacija za sve plesače, za buntovnike, za zaljubljene i usamljene, za one koji žele da pobegnu od „zapadne kulture“. Poslednja oaza starog svetskog poretka, mesto na kome vreme stoji, gde je stres sveden na minimum obiluje kako kulturnim i istorijskim atrakcijama, tako i prelepim karipskim plažama. Zato posetite Kubu dok se još nije promenila, jer će vas ovo putovanje naučiti da se radujete životu, važno je samo da se prepustite i preplaviće vas neverovatan osećaj vedrine.

Kuba Manga


Meksiko je deo Severnoameričkog kontinenta, zemlja u kojoj možete doživeti, videti i probati gotovo sve. Od mističnih piramida koje su kao svoje zaveštanje ostavili Asteci i Maje, kolonijalnih trgova i katedrala koji nas podsećaju na uticaj moćne španske imperije iz 19. veka, pa sve do brašnasto belog peska i tirkizno plavog mora Karipske obale kao i izuzetno ukusnih salsa soseva i guakamola umaka, enčilada, takosa, fahitasa i ostalih specijaliteta koja uvek nasmejani Meksikanci sa zadovoljstvom pripremaju. Jedina zemlja na svetu gde umetnici mogu plaćati porez svojim umetničkim delima, zemlja čija je nacionalna kuhinja proglašena za nematerijalno kulturno nasledje čovečanstva, gde marijači svojom muzikom mogu ispratiti sva vaša osećanja, a ovde će ih biti pregršt, jer je Meksiko, uzbudljiv, hedonistički i zavodljiv, kao magnet koji privlači i zadržava, čineći da želite da ostanete što duže.


Plan i program putovanja:

1. dan (31.01.): Beograd – Istanbul

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Istanbul u 20:25h, broj leta TK1084. 

2. dan (01.02.): Istanbul – Havana

Sletanje u Istanbul u 00:10h. Pauza do sledećeg leta 2h i 15 min. Nastavak leta za Havanu u 02:25h, broj leta TK 183. Dolazak u Havanu u 08:10h. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za utapanje u kubansku šarenu prestonicu. Havana vam se na prvi pogled može učiniti kao nerešiva slagalica, ali ako naučite kako da je složite, pred vama će se ukazati prelepa slika. Havanu niko nije mogao da izmisli. Suviše je neobuzdana, puna kontradiktornosti, a i pored 50 godina zapuštenosti, nestvarno je lepa. Možda je za to kriva njena turbulentna istorija koja je i dalje vidljiva duž kolonijalnih ulica punih uzavrele atmosfere. Možda je kriv pobednički duh njenih žitelja ili neumorna energija salse koja se odbija o zidove i prosto navire iz ljudi. Nemojte da dolazite u Havanu sa spiskom pitanja. Dodjite otvorenog uma i budite spremni na dugo, sporo zavodjenje. Prošetajte ulicama Stare Havane i osetićete duboku povezanost sa prošlošću u impresivnoj tvrdjavi pored obale ili na intimnim trgovima bez saobraćaja. Havana se voli – bezrezervno i bez pogovora. Noćenje.

3. dan (02.02.): Havana

Krećemo sa upoznavanjem, grada i lokalnom kulturom. Utapamo se u svet oko nas koji smo mogli da vidimo samo na TV-u… Stari američki automobili iz 50-ih godina, prodavnice sa suvenirima posvećenim kubanskoj revoluciji, nasmejani i dobroćudni ljudi, energija grada koja se rečima ne može opisati. Počinjemo šetnju i obilazimo Staru Havanu (Havana Vieja) – kulturni i istorijski centar grada: Capitolio – kopija Vašingtonskog Kapitola, Grand Teatro, kao i omiljeno šetalište lokalaca Malecon – Avenija pored mora. Kasnije zalazimo malo dublje, u srce starog grada, gde se nalazi nekoliko prelepih starih trgova: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja i pešačka zona Obispo. Posle ovakvog dana, najbolje se opuštamo uz mojito i nezaobilazni tompus… Slobodno veče. Noćenje.

4. dan (03.02.): Havana – Kankun – Playa del Carmen

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Kankun. Nakon sletanja u Kankun transfer do Playe Del Carmen i smeštaj u hotel. Uživanje u čarima tirkizno plavog karipskog mora može početi. Playa obiluje odličnim restoranima lokalne kuhinje. Jedan od najboljih restorana, po rečima Manga vodiča, će nam svojim specijalitetima biti uvodna čulna senzacija za sam početak druženja i upoznavanja lokalne kulture. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan (04.02.): Playa del Carmen

Budjenje. Dan rezervisan za odmor, uživanje i laki šoping nakon kojeg će vas put odvesti do belih peščanih plaža Playa Del Carmen koje će vas opiti svojom lepotom i dopustiti vam da se fenomenalno osećate i vidno punite životnom energijom. Doživljaj ne možete prepričati, te ostaje naša zajednička tajna. Slobodno vreme. Pustite mašti na volju… Noćenje.

6. dan (05.02.): Playa del Carmen

Budjenje i imamo slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam možemo ponuditi fakultativni odlazak do Tuluma. Gradić udaljen oko 60km od Playe del Carmen koji svedoči o prvom susretu španskih osvajača i domorodačkih, majanskih plemena. Obići čemo razrušeni grad Maja, a zatim nastavljamo put duboko u džunglu, vozimo bicikle ili pešačimo kroz šumu i dolazimo do Cobe – grada sakrivenog u džungli i uživamo u pogledu na piramide koje vire iz gustog rastinja. Dan završavamo na jednoj od najlepših plaža na svetu! Garantujemo vam da će vam prizor koji tada budete videli oduzeti dah! Potpuno neverovatna mešavina boja karipskog mora, sitnog peska i zelenila koje nas okružuje. Ostavljamo dovoljno vremena za uživanje i kupanje u ovom raju na zemlji. Povratak u Playu del Carmen u popodnevnim satima. Noćenje.

Tulum Mexico

7. dan (06.02.): Playa del Carmen – Ostrvo Isla Mujeres / dvodnevni fakultativni izlet sa uključenim noćenjem

Slobodni dani za uživanje u lepotama Playa Del Carmen ili vam možemo ponuditi dvodnevni fakultativni izlet na ostrvo Isla Mujeres – tropski raj. Transfer do luke i ukrcavanje na brodić (vožnja traje oko pola sata), dovodi nas na ostrvo koje predstavlja pravo mesto za odmor i uživanje sa avanturistima iz celog sveta. Odmorni pijuckamo šarene koktele na prelepim plažama karipskog mora – izbor je vaš! Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

8. dan (07.02.): Ostrvo Isla MujeresPlaya  del Carmen

Dan rezervisan za sabiranje, sumiranje utisaka i druženje sa lokalcima u slamnatom plažnom baru prepričavajući dosadašnje meksičke anegdote uz najiskrenije osmehe. Hedonističke ugodjaje začinićemo najsvežijim morskim specijalitetima i vegeterijanskim lokalnim djakonijama. Ovaj ostrvski biser Majanske rivijere ljubiteljima aktivnijeg odmora nudi brojne mogućnosti fakultativnog karaktera u kojima će zasigurno uživati. Skrećemo vam pažnju na samo neke koje će golicati maštu i mamiti osmeh dugi niz godina: plivanje sa delfinima, snorkling ili ronjenje u svetski poznatim senotama… U dogovoreno vreme transfer do Playe del Carmen i povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

PLAYA DEL CARMEN, MEXICO

9. dan (08.02.): Playa del Carmen – Rio Lagartos

Budjenje i fakultativni izlet na mesto koje priliči bajkama i pomera granice stvarnosti – roze jezero. Las Coloradas je skup jezera koja svoju boju duguju algama koje potpomažu nastanak soli. Na jezerima Las Coloradas videćemo i flamingose koji se radjaju kao beli, a svoju rozu boju dobijaju u ovom jezeru. Ova jezera su u sklopu zaštićenog parka prirode Rio Lagartos, koji čuva lagunu krokodila pa ćemo se i njom provozati i saznati ponešto o krokodilima, flamingosima i pticama koje žive ovde. Povratak u Playu del Carmen. Noćenje.

10. dan (09.02.): Playa del Carmen – Cozumel

Posle doručka, odlazimo na celodnevni fakultativni izlet do malog ostrva Cozumel, udaljenog oko 30 minuta vožnje trajektom od luke, koje predstavlja mali raj za prave hedoniste, pravo mesto za odmor i uživanje. Po dolasku na ostrvo transfer taksijem do plaže (30 minuta u jednom smeru). Slobodno vreme za kupanje, sunčanje, ispijanje koktela ili individualni obilazak ostrva. U dogovoreno vreme, povratak u Playu Del Carmen. Noćenje.

Meksiko

11. dan (10.02.): Playa del Carmen – Chichen Itza

Budjenje i fakultativni celodnevni izlet do Chichen Itze, još jednog spomenika zaštićenog od strane UNESCO-a. Upoznaćemo se sa jednom novom kulturom i nasledjem naroda sa meksičkog poluostrva Jukatan. Uz pratnju stručnog vodiča obići ćemo i uživati u pogledu  na najbolje očuvani spomenik Majanskog naroda – čuvenu piramidu posvećenu bogu Kukulkanu. Posle obilaska upućujemo se ka podzemnim izvorima vode nastalim za vreme velikog praska, poznatijim kao Cenotes, gde pravimo pauzu za kupanje, slikanje i uživanje u ovom nesvakidašnjem čudu prirode. U povratku u Playu del Carmen pravimo kratku puzu u kolonijalnom gradiću Valjadolidu. Povratak u Playu del Carmen u večernjim časovima. Noćenje.

12. dan (11.02.): Playa del Carmen – Kankun – Havana

Napuštamo smeštaj i u dogovoreno vreme transfer do aerodroma u Kankunu. Let za Havanu. Sletanje i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje

13. dan (12.02.): Havana

Obilazak novog dela Havane (Vedado) počinjemo od najpoznatijeg Trga Revolucije na Kubi – nacionalni memorial „apostola“ kubanske nacije Hosea Martija – toranj visok 139 m, čuveni mural Ernesta Če Gevare i legendarnog Kamila Sienfuegosa. Nastavljamo do univerziteta, hotela Havana Libre i poznate La Rampe – centra novog dela grada. Nakon pauze za ručak odlazimo do čuvenog hotela Nacional, uz piće u prelepoj bašti sa pogledom na aveniju Malecon i okean zavšavamo još jedan uzbudljivi dan u Havani. Slobodno veče. Noćenje.

14. dan (13.02.): Havana – Istanbul

Pakujemo stvari u jutarnjim časovima i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma i let za Istanbul u 09:30h, broj leta TK183. 

15. dan (14.02.): Istanbul – Beograd

Sletanje u Istanbul u 10:00h. Pauza do sledećeg leta 9h i 50min. Nastavak leta za Beograd u 19:50h, broj leta TK1083. Dolazimo u Beograd u 19:30h, nasmejani i puni energije do sledeće Manga avanture!


SMEŠTAJ:

Casa particular (privatni smeštaj) – Casa partucular na Kubi je smeštajni objekat koji se nalazi u posedu kubanskih porodica. Namenjen je turistima kojima komfor nije u prvom planu i koji bi želeli da dožive Kubu na autentičan način.

HAVANA od 01.02. do 03.02. i od 11.02. do 13.02.
Case particular se nalaze u regiji Havana Centro u Havani na oko 1km udaljene od strogog centra grada (zgrade Kapitolio). Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, sa sopstvenim kupatilom i klimom. Usluga je na bazi noćenja. Postoji mogućnost doplate doručka na licu mesta (cena doručka oko 5€ po osobi, po danu). 

PLAYA DEL CARMEN od 03.02. do 11.02.
Hotel Pousada Mariposa Boutique 4*
ili sl. – Hotel se nalazi u širem centru Playa del Carmen, na oko 400 metara od plaže. U okviru hotela nalazi se restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom.


MANGA BLACK FRIDAY

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

1799€ 1599€

Za prijave i uplate avansa do 14.12. od min. 500€ cena je 1549€
Za prijave i uplate u celosti do 07.12. cena je 1499€


DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

 

Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz na relaciji (Beograd-Havana-Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz na relaciji (Havana – Kankun – Havana) sa uključenim taksama i prtljagom do 15kg
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Havani u privatnom smeštaju Casa particular na bazi 4 noćenja (1/2 i 1/3 sobe sa sopstvenim kupatilom)
-Smeštaj u Playi del Carmen u hotelu 4* na bazi 8 noćenja (1/2, 1/3, 1/4 sobe)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Meksiko
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu (koja nije predvidjena programom)
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Tulum i Coba 

Poseta mestu koje svedoči o jednom od prvih kontakata Maja i španskih osvajača – ruševinama grada Tuluma, jedinog Majanskog grada koji je izgradjen na obali mora, grada koji je služio kao luka za trgovinu dragim kamenjem i pretpostavlja se, mesta gde su  živeli i sahranjivani majanski vladari. Ispod litice na kojoj se nalazi ovaj grad pravimo pauzu za kupanje na jednoj od najlepših i najspektakularnijih plaža na svetu. Nastavljamo put duboko u džunglu, vozimo bicikle (uz doplatu od oko 4eur) ili pešačimo kroz šumu i dolazimo do Cobe – grada sakrivenog u džungli i uživamo u pogledu na piramide koje vire iz guste džungle. 


Isla Mujeres

Dvodnevni izlet do ostrva Isla Mujeres. Mali raj za prave hedoniste. Ovaj ostrvski biser Majanske rivijere ljubiteljima aktivnijeg odmora nudi brojne mogućnosti fakultativnog karaktera u kojima će zasigurno uživati. Skrećemo vam pažnju na samo neke koje će golicati maštu i mamiti osmeh dugi niz godina: plivanje sa delfinima, snorkling ili ronjenje u poznatom muzeju koji se nalazi ispod vode.


Cozumel

Celodnevni fakultativni izlet do malog ostrva Cozumel, udaljenog oko 30 minuta vožnje trajektom od luke, koje predstavlja mali raj za prave hedoniste, pravo mesto za odmor i uživanje. Po dolasku na ostrvo transfer taksijem do plaže (30 minuta u jednom smeru). Slobodno vreme za kupanje, sunčanje, ispijanje koktela ili individualni obilazak ostrva.


Rio Lagartos i Las Coloradas
Odlazimo na mesto koje priliči bajkama i pomera granice stvarnosti – roze jezero. Las Coloradas je skup jezera koja svoju boju duguju algama koje potpomažu nastanak soli. U stvari, ovo je jedna velika solana. Na jezerima Las Coloradas videćemo i flamingose koji se radjaju kao beli, a svoju roza boju dobijaju u ovom jezeru. Ova jezera su u sklopu zaštićenog parka prirode Rio Lagartos, koji čuva lagunu krokodila pa ćemo se i njom provozati i saznati po nešto o krokodilima, flamingosima i pticama koje žive ovde. Nakon ručka (uključen je u cenu), izlet završavamo sabirajući utiske o čudu koje smo videli, na obližnjoj plaži gde imamo vremena za kupanje.


Chichen Itza i Cenotes

Celodnevni izlet do najpoznatijeg i najznačajnijeg mesta meksičke istorije kao i jednog od najbolje očuvanih spomenika svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, piramide boga Kukulkana u Čičen Ici. Upoznaćemo se sa životom i običajima Majanskog naroda, videti kako su posmatrali svet, prognozirali vreme i predvidjali dogadjaje svojim kalendarom. U povratku pravimo pauzu za kupanje u neverovatnim podzemnim izvorima Cenotes nastalim još u doba Velikog Praska i svraćamo u prelepi kolonijalni grad Valjadolid.


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!